Birol Öztürk: Görev alınmaz; görev verilir

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, ‘Muhtarlık bölgesi delegeleri ve parti içi ön seçmen seçimleri ile ilçe ve il kongreleri takvimi’nin açıklanmasının ardından kongre sürecine dair değerlendirmelerde bulundu. CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı için tekrar aday olup olmayacağı merak konusu olan Birol Öztürk, “Biz yerel seçimlere bir ekip olarak girdik. Ekip olarak oturup konuşmadan şimdi bir açıklama yaparsam bu hoş bir davranış olmaz. Görev alınmaz, görev verilir. Ben bundan yanayım.” diye konuştu

Birol Öztürk: Görev alınmaz; görev verilir
21 Temmuz 2015 Salı 17:39

 ÖZTÜRK SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ

20 Temmuz’da başlayan seçim sürecinin ardından bu süreçte nasıl bir yol izlenmesi gerektiğinden bahseden ve kongre takviminin kronolojik değerlendirmesini yapan Öztürk, “20 Temmuz’da seçim sürecimiz başladı, 28 Temmuz’da da askı süreci başlayacak. Ondan sonra delege seçimleri yapılacak ve akabinde de Eylül – Ekim arası kongre yapılacak. Ekim – Kasım arası il kongresi olacak ve Aralık’ta da kurultayımız olacak. Sürecimiz bu şekilde gelişiyor.” bilgilerini verdi.

HİÇBİR ZAMAN BEKLENTİM OLMADI

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde çalıştığı ekiple bir araya gelip görüşmeden başkanlıkla ilgili net açıklamalar yapmayacağını belirten Öztürk, “Biz yerel seçimlere bir ekip olarak girdik. Ekip olarak oturup konuşmadan şimdi bir açıklama yaparsam bu hoş bir davranış olmaz. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nde çok üst yerlerde görev yaptım, bundan da onur duydum. Ama şimdiye kadar da hiçbir zaman bir koltukta olayım diye bir beklentim de olmadı. Ne meclis üyeliği, ne ilçe başkanlığı, ne de belde başkanlığı… Görev alınmaz; görev verilir. Ben bundan yanayım.” ifadelerini kullandı.

“BU ÖRGÜTLENMENİN BİR AYAĞI DA BELEDİYEDİR”

Standart bir ilçe başkanlığı değil de mahalle koordinatörlükleri halinde çalışmalar yürüten ve geniş örgütlenme modeline sahip bir ilçe başkanlığı sisteminin oturtulup yürütülmesi gerektiğine vurgu yapan Öztürk,“Biz arkadaşlarımızla değerlendirme yaptığımızda, arkadaşlarımız bu işi beraber iyi yaptığımızı söylerlerse devam ederiz. Sadece ilçe başkanı olmak için ilçe başkanı olunmaz. Bu süreçte benim kafamda normal bir ilçe başkanlığı yok. Benim kafamda çok farklı bir ilçe başkanlığı var. Mahalle koordinatörlüğü olan bir ilçe başkanlığı istiyorum ben. Ben bunlarla ilgili ciddi çalışmalar yapmaya başladım ama karşımıza önseçim geldi. Esasında bizim örgütlenme yapımızı geliştirmemiz lazım. Bunları ekip olarak yapabileceksek ben varım. Bunu Belediye Başkanımız da dahil olmak üzere bir araya gelip konuşmamız lazım. Çünkü bu örgütlenmenin bir ayağı da belediyedir. Çok fazla göç alan bir bölgedeyiz. İnsanlara dokunmak zorundayız. İnsanların sorunlarını çözmek zorundayız. Her konuda olmasa da belediye ve ilçe örgütü olarak ortaklaşa çalışmalar yapmamız lazım. Zaten ilçe yönetimiyle belediyenin karşı karşıya olduğu bir düzenden çok iyi veriler elde edemeyiz.” diye konuştu.

 “BELEDİYE BAŞKANIMIZ DAHİ BİLMİYOR”

Yeniden aday olup olmayacağı konusunda sorulan sorulara esprili bir şekilde yaklaşan Öztürk, “Belediye Başkanımız da dahil olmak üzere herkes merak ediyor benim aday olup olmayacağımı. Kimsenin haberi yok şu an benim aday olup olmayacağımdan. Ama dediğim gibi, ekibimle konuşmadan bir adım atamam. Arkadaşlarımla bir konuşma gerçekleştirdik ama yönetimdekilerin tamamı burada değillerdi. Bu akşam yapacağımız toplantıda hepsi burada olur diye tahmin ediyorum.” ifadelerini kullandı.

TAHMİNEN 3500 ÜYE OLACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk son olarak, “Benim tahminime göre yaklaşık 3500 üye olacak. Mahallelerdeki üye sayısına göre oralarda seçim yapılacak. Oradan çıkan delegeler de ilçe başkanını seçecek. Üyelerimizin de bu konuda gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyorum.” cümlelerini aktararak açıklamalarına son verdi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.