Biz de su sıkıntısı olmayacak

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm Türkiye'yi etkilemeye başlayan su sorununun yakın bir gelecekte Çerkezköy'ü etkilemeyeceği ve içme suyu kesintisinin olmayacağı öğrenildi.

Biz de su sıkıntısı olmayacak
06 Ağustos 2007 Pazartesi 06:37

Çerkezköy'ün şuanda içme suyu ile ilgili bir problemin olmadığını belirten Belediye Su ve Kanalizasyon Amiri Özcan Tayan, "Çerkezköy Belediyesi olarak yeraltı sularını kullandığımız ve şebekemizi bunlardan beslediğiiz için su ile ilgili bir problemimiz ve sıkıntımız şuanda yok ve yakın bir gelecekte de böyle bir sorunumuz olmayacak" dedi.

KESİNTİ YOK

Kuraklığın tüm yurdu olumsuz etkilediğini, hatta birçok büyük şehirlerde su kesintilerinin gündemde olduğu bir dönemde bir açıklama yapan Su ve Kanalizasyon Amiri Özcan Tayan, Çerkezköy'de su kesintisinin söz konusu olmadığını ifade etti.

KUYULARDA SORUN YOK

Çerkezköy belediyesi olarak şuanda 9 kuyularının bulunduğunu ve bunların 7 tanesinin şuanda devrede olduğunu belirten Su ve Kanalizasyon Amiri Özcan Tayan, "Kış ve ilkbahar döneminde 5 kuyudan şebekeye su verirken, aşırı sıcak havalardan dolayı şuanda 7 kuyudan şebekemizi besliyoruz. Ayrıca 8 bin tonluk bir depomuzda sürekli hazır vaziyette bekletiliyor" dedi.

KULLANILAN SU MİKTARI ARTTI

Kuraklık nedeni ile Çerkezköy Belediyesi'ne ait kuyularda pompaların hala eskisi gibi 55 ile 60 metre arasında olduğunu belirten Su ve Kanalizasyon Amiri Özcan Tayan, "Sıcak ve kurak havalar nedeni ile kuyularımızın ne statik ne de dinamik seviyelerinde bir düşme söz konusu değil. Yalnız sıcaklardan dolayı ve artan nüfus artışından dolayı ilçe halkının kullandığı su miktarında ciddi bir artış söz konusu.

14 BİN TONA ÇIKTI

Geçtiğimiz yaz aylarında 10 ile 11 bin ton arasında günlük su kullanımı olurken, bu yıl Haziran ve Temmuz aylarında su kullanımı 14 bin tonlara çıktı. Bu nedenle 5 kuyudan şebekeye su verirken, bunu 7 kuyuya yükselttik. şuanda su ile ilgili bir sıkıntı ve problem söz konusu değil" dedi.

%20 FAZLA SUYUMUZ VAR

Belediye Başkanı Ali Ertem'in su konusunda çok hassas olduğunu ve geleceğe yönelik yatırımlarının sürekli bulunduğunu kaydeden Su ve Kanalizasyon Amiri Özcan Tayan, "Şuanda Çerkezköy'ün su ihtiyacının %20 fazlası biz de mevcut. Yani her zaman biz %20 önde gidiyoruz su konusunda" dedi.

BÖYLESİ YAŞANMADI

Kendisinin 26 yıldır Çerkezköy Belediyesi'nde çalıştığını ve su işleri ile uğraştığını belirten Su ve Kanalizasyon Amiri Özcan Tayan, "Bu süre zarfında ne bu kadar sıcak gördüm, ne de kuraklık. Ben Ambardere'den gelen Çorlu Deresi'nin kollarının hiçbir kış ve ilkbahar aylarında kuruduğunu hatırlamam. Böyle kurak ve sısık bir yıl yaşanmadı" dedi.

ARTIK TOPRAK ÇATLIYOR

Kuraklığın kendilerini etkilediğini fakat bunun nedenenin farklı olduğunu belirten Su ve Kanalizasyon Amiri Özcan Tayan, ""Kuraklık nedeni ile toprağın çatlaması sonucunda borular da patlıyor. Bundan dolayı küçük arızalar oluyor ve bunların tamirleri ile uğraşıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.