Bizim kendimizden şüphemiz yok

Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Ticaret Sicil Memuru alımına ilişkin ortaya atılan iddialara konuya ilişkin tüm dosyaları, tutanakları ve sınav kağıtlarını göstererek cevap erdi. Sınavla ilgili yapılan tüm işlemlerin, başvuruların ve sınav kâğıtlarının herkese ve basına açık olduğunu söyleyen Tever, “İsteyen istediği gibi inceleyebilir. Hata olduğunu gören şikâyette bulunabilir. Bizim kendimizden şüphemiz yok” dedi. ??ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever Odaya Ticaret Sicil Memuru alımına ilişkin ortaya atılan iddiaları sert bir dille eleştirdi. Oda üyelerini mevzuattaki görevlerini yerine getirmeye davet eden Tever, “Herkes haddini bilsin ve kaliteli olsun” dedi.

Bizim kendimizden şüphemiz yok
07 Temmuz 2011 Perşembe 00:00

Ticaret Sicil Memuru alımına ilişkin yapılan sınavın mevzuata uygun olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Tever, “Yapılan sınavın mevzuata uygun olmadığını düşünen kişiler niye hukuki yollara değil de gazetelere gidiyorlar. Çünkü amaçları sadece ortalığı karıştırmaya çalışmak ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmektir. Konuya ilişkin tüm dosyalar, tutanaklar ve sınav kağıtları Odamızda mevcuttur. Sınavla ilgili yapılan tüm işlemler, başvurular ve sınav kâğıtlarımız herkese ve basına açıktır. İsteyen istediği gibi inceleyebilir. Hata olduğunu gören şikâyette bulunabilir. Bizim kendimizden şüphemiz yok.”


UZUN’U SAVUNANLAR GÖREVDEN ALINSIN DİYE İMZA VERMİŞTİ
Ticaret Sicil Memur Yardımcısı Nurten Uzun’un sorunlu bir personel olduğunu söyleyen Tever, “Bu arkadaşımız görevini yerine getirseydi şimdiye kadar bu göreve kendi atanırdı. Kendisi ne amirini, ne yönetimi ne de Meclisi tanır. Türkiye genelinde Odamızı şikâyet etmediği kurum veya kuruluş kalmamıştır. Bakanlıktan görevden alınmasını istediğimiz bir personelin atanması olanaksızdır. Şuan Nurten Uzun’un savunan arkadaşların da kendisinin görevden alınmasına ilişkin Yönetim Kurulu kararında imzaları bulunmaktadır” şeklinde konuştu.
ARKADAŞLAR SEÇİM ÇALIŞMASI YAPIYOR?
ÇTSO’nun aslısız iddialarla uğraşması yerine vaktini daha yararlı işlere ayırması gerektiğini söyleyen Tever, “Ticaret Sicil Memuru olarak atanan personele, imza sorumluluğu da göz önünde bulundurularak Ticaret Sicil Memurluğu’ndan daha önce ayrılan arkadaşın almış olduğu maaş verilmiştir. Bizim için işin kimin yaptığı değil nasıl yaptığı önemlidir. Üyelerimizde bununla ilgilenir. Aldığı hizmetin kalitesine bakar. Odanın yapmış olduğu işlere bakar. Arkadaşların yapmaya çalıştıkları seçim yatırımları sağlam temelleri olmadığı için kendilerine çok fayda sağlamayacaktır. Kurum olarak yaptıklarımızın ve yapacaklarımızın arkasındayız. Kurumumuz veya şahsımız hakkındaki asılsız iddialarla ilgili olarak hukuki yollardan hakkımızı aramaktayız. Keşke bu işlerle uğraşacağımıza vaktimizi daha faydalı işlere ayırabilsek” dedi.
UĞURLU HAKKINDAKİ İDDİALAR DOĞRU DEĞİL
Rahmi Yılmaz’ın ÇTSO Genel Sekreteri Selma Uğurlu hakkındaki iddialarına da yanıt veren Tever, “Yılmaz’ın Uğurlu hakkındaki iddiaları doğru olsaydı Genel Sekreter görevinin başında olamazdı. Genel Sekreter Savcılığa başvurmuş ve kendisine yapılan iftiraların hesabını şu an ilgililerden sormaktadır” ifadelerini kullandı.
YANLIŞ VARSA HUKUKİ YOLLARA BAŞVURULSUN
Oda adına basın açıklaması yapma görevi Yönetim Kurulu Başkanı olduğu için kendisine ait olduğunu belirten Tever, “ÇTSO’da kafasına esenin açıklama yapması kurum ciddiyetinden ve kalitesinden uzaktır. Bu Oda'da yapılan her yanlışın hesabı sorulduğu gibi bununda hesabı sorulacaktır. Bir üyemiz yanlış yapıldığına inanıyorsa hukuki yollara başvursun. Bu üyelerimizin en doğal hakkıdır. Ama hukuken doğru olan işleri gazetelere vererek ortalık karıştırmaya çalışmak sadece acizlikten gelmektedir.
Her iş yerinden sıkıntılar yaşanabilir bunların olması da doğaldır. Ama bizim kurumumuzdan başka kimse gazetelerde bu tür spekülasyonlarla yer almıyor. İşimiz havanda su dövmek oldu. Arkadaşlarımızdan beklentimiz Odanın yaptığı ve yapmayı düşündüğü işlerle basına açıklama yapmalarıdır. Maalesef yapılan açıklamalar sadece dedikodu ve Oda'nın itibarını bozmaya yönelik açıklamalar. Bu arkadaşlarımızın amaçları ÇTSO çalışamaz hale getirmektir. Bu tarz tutumlara cevap vermekten personel ve yönetim olarak asli ilerimizi yapmakta zorlanıyoruz” şeklinde konuştu.
HERKES HADDİNİ BİLSİN
 Son olarak üyelerden ÇTSO’ya yakışır davranış içinde olmalarını beklediğini söyleyen Tever, “Üyelerimiz bu şekilde açıklamalar kendilerini temsil edemezler. Herkes mevzuattaki görevlerini yerine getirsin, haddini bilsin ve kaliteli olsun. Aksi davranışlar sergilemenin ne onlara ne de bu kuruma faydası yoktur” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.