Böceklenmiş ağaçlar kesiliyor

Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde ki böceklenmelerden dolayı kurumaya yüz tutmuş ağaçlar kesilirken, orta refüj, kavşaklar ve park alanlarında da yeşillendirilme ve budama çalışmaları devam ediyor

Böceklenmiş ağaçlar kesiliyor
30 Kasım 2015 Pazartesi 08:24

BUDAMA VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde ki çalışmalar aralıksız devam ediyor.Geçtiğimiz günlerde Nar, Sülün ve Mehtap sokak üzerinde eskiden yapılmış ve yıpranmış tesisin yeniden revizyonu yapılırken, profil korkuluk, bordür, bitki, mevsim çiçekleri, mevcut ağaçların budanması ve çevre düzenlemeleri de tamamlandı.

ÇİÇEKLERLE SÜSLENİYOR

Yapılan çalışmalar kapsamında kaldırım kenarları da mevsimlik çiçeklerle süslenirken, saksılı bitki ve çalı gruplarının da ekim işlemleri devam ediyor. Kasım ve Mart ayı arasında tüm ilçe yeşil alanlarında budaması gelen ağaçların ve budama için verilen dilekçelerin gereğinin yapılacağını ifade eden yetkililer, “çalışmalarımız kapsamında böcekten dolayı kurumuş ağaların da kesim işlemleri yapılıyor. Hükümet konağı önünde bulunan parktaki birçok ağaç böceklenmeden dolayı kuruduğu için kesim işlemine tabi tutuldu” denildi.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Yapılan açıklamanın devamında ise, “kesilen kurumuş ve böceklenmiş ağaçlar eski mezbahane de toplanıyor. Böceklenmiş kısımlar yakılarak imha edilirken, kurumuş diğer kısımlar da ihtiyaç sahiplerine kullanmaları için dağıtılacak. Bu çalışmalarımız Kızılpınar ve Veliköy mahallelerinde de aralıksız olarak devam edecek” açıklamasında bulunuldu.

İLK OLARAK GELEN DİLEKÇELER DİKKATE ALINIYOR

Böceklenmiş ağaçların diğer sağlam ağaçlara zarar vermemesi için kesildiği belirten Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, “amacımız sağlam ağaçların böceklerden zarar görmemesidir. 10 mahallenin tamamında bu işlemi gerçekleştireceğiz. Jandarma komutanlığının bahçesi ve yeni Halk Eğitimi Merkezi bahçesinde de budama ve bitki düzenlemesi çalışmalarımızı tamamladık. Özellikle gelen dilekçeleri öne alarak çalışmalarımızı gerçekleştirirken kamu kurum alanları da tek tek elden geçirilecek” ifadeleri kullanıldı.

ÇALIŞMALAR ŞUBAT AYI SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Yapılan açıklamanın sonunda ise, “çalışmalarımız Şubat ayı sonuna kadar devam edecek. Kasım ayında yaprak dökümü oluyor ve Mart ayında da su yürümeden önce çalışmalarımızı tamamlamamız gerekiyor” denildi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.