Bol ve bereketli olsun

Trakya Birlik'e bağlı 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, bölgemizde ayçiçek hasadının başladığını belirterek, alımların Yanıkağıl’da bulunan alım merkezinde devam ettiğini ve şuana kadar alınan ayçiçeğinin 200 ton civarında olduğunu söyledi

Bol ve bereketli olsun
20 Ağustos 2014 Çarşamba 07:16

200 TONU GEÇTİ
Bölgemizdeki ayçiçek hasadının başladığını belirten Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal "2013-2014 sezonu ayçiçek alımlarına başlamış bulunmaktayız. Şuana kadar 200 ton civarında ayçiçek alımı Yanıkağıl’da bulunan alım merkezimizde yapıldı. Pazar günü etkili olan yağışlar nedeni ile Pazartesi günü ara verilen alımlar dün itibari ile yeniden başladı” açıklamasını yaptı. 
ORTALAMA 200 KG. ÜZERİNDE BEKLENTİSİ
Son yılların en iyi hasat dönemini geçirmeyi umduklarını belirten Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal "Bu yıl  yağan yağmurlar ayçiçeklerini olumlu yönde çok iyi etkiledi. Dekarda 200 kg. üzerinde bir verim bekleniyor. Bazı yerlerde bunun üzerine çıkabilir, bazı yerler de ise altında kalabilir" dedi.

Geçtiğimiz yıl dekarda 100 ile 200 kg. arasında ürün alırlarken, bu yıl dekarda 200’ün üzerinde ürün aldıklarını belirten Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, "Dekarda 200 kg.'nin altına düşen çiftçimiz çok az. Bu yıl ortalama verim 230 kg. civarında olur" dedi.
ALIMLARDA SORUN YOK
Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin Yanıkağıl’daki alım merkezinde ayçiçek alımlarının sürdüğünü belirten Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooparatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal "Ortaklarımızın ürünlerini sıkıntısız bir şekilde mübaya edebilmesi için her türlü önlemi aldık. Şuana kadar hiçbir sıkıntı ve sorun ile de ortaklarımız karşılaşmadı" dedi.
Şuana kadar mübaya edilen ayçiçeklerin yağ oranlarının gayet iyi olduğunu ve bir sıkıntı ile karşılaşmadıklarını belirten Nafis Ünal, Trakya Birlik tarafından bu hafta ayçiçek alım fiyatının açıklanmasını da beklediklerini belirterek, "Tüm ortaklarımıza kasasız, belasız ve bereketli bir hasat diliyorum" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.