Bölge halkı duyarsız kalmadı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Kapaklı Kent Konseyi ve Türk Böbrek Vakfı tarafından diyaliz makinesi alımına destek olmak amacıyla gece düzenlendi. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu gecede Kapaklı Halk Müziği Korosu sahne alırken, elde edilen gelir 5 adet diyaliz makinesi alınmak üzere Türk Böbrek Vakfı’na verildi. 

Bölge halkı duyarsız kalmadı
15 Mart 2018 Perşembe 09:32

ALİ ARDA TEŞEKKÜR ETTİ
Gecede açılış konuşmasını Türk Böbrek Vakfı Tekirdağ Diyaliz Merkezleri Koordinatörü Ali Arda yaptı. Konuşmasında kampanyaya katkı sunan herkese teşekkür ettiğini belirten Arda, “Başlatmış olduğumuz 5 adet diyaliz makinesi bağış kampanyasına dolaylı olarak katkıda bulunduğunuz için sizlere vakfımız adına teşekkür ediyorum. Sizlerden daha az şanslılara hizmet edebilme adına, onlara dokunabildiğiniz için bundan mutluluk duyduğumu belirtiyor bir kere daha emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
BURADA EĞİTİMLER VERİYORUZ
Arda’nın ardından Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir kürsüdeki yerini aldı. Konsey olarak kurs ve eğitimlere hız kesmeden devam edildiğini belirten Özdemir, “Böbrek Vakfı’nın diyaliz makinesi konusunda ki taleplerini önemli bulduğumuz için böyle bir gece düzenlemeye karar verdik. Bu faaliyetlerde bulunabilmek için öncelikle bir yerimiz olması gerekiyordu. Belediye Başkanımız bu konuda hassasiyet göstererek bize bir yer tahsis etti. Burada eğitimler veriyoruz. Özel hastanelerden gelen doktorlarımız branşlarında eğitimler veriyorlar. Düzenlediğimiz gece ve dolayısıyla kampanyamıza destek olan herkese bir kere daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE PROFESYONEL ÇALIŞMLARA İMZA ATMAYA DEVAM EDİYOR
Programın bir diğer konuşmacısı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı oldu. Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Şubesi’nin gelişmesinde katkıları bulunan herkese teşekkür eden Başkan Mandalı, “Türkiye organ nakli konusunda profesyonel çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Belediye Başkanı olduğum yıllarda benden Böbrek Vakfı için bir yer istenmişti. Biz de meclis üyesi arkadaşlarımızla bu konuda gerekli çalışmayı yaparak mevcut alanı Böbrek Vakfı’na tahsis ettik. Zaman içerisinde öyle bağışlar gelmeye başladı ki daha sonra ek bina açarak hizmet sunulmaya başlandı. Bunlar çok güzel şeyler. Ben özellikle belediye meclis üyesi arkadaşlarıma ve yönetim kurulu üyelerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” sözlerini kaydetti.
BİR MAKİNE DE KAPAKLI BELEDİYESİ ALACAK
Düzenlenen gecede bir müjde veren Başkan Mandalı, Kapaklı Belediyesi’nin vakfa bir diyaliz makinesi bağışlayacağını duyurdu. İnsan sağlığının önemini vurgulayan Başkan Mandalı, şunları söyledi: “Koordinatör Ali Arda Bey Böbrek Vakfı’nın 5 adet makineye ihtiyaç duyulduğunu söylediğinde ben bunu 2014-2019 dönemi yani bu günkü belediye meclis üyelerimize aktardım. Meclis üyesi arkadaşlarım bir tane makine bağışlanması konusunu kabul ettiler. Bunun sonucunda önümüzdeki günlerde bir tane diyaliz makinesini vakfa bağışlamış olacağız. Hastalıklar da bizim için, tedaviler de. Bu hizmetler yapılmışsa biz bunları hayır sahiplerine borçluyuz. Bu nedenle Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir ve ona yol arkadaşı olup esnaf esnaf dolaşarak katkı sunan Konsey üyelerine bir kere daha teşekkür ediyorum.”
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Programın son konuşmacısı ise Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer oldu. Anlamlı geceyi düzenleyen Kent Konseyi yönetimine teşekkür eden Kaymakam Yüzer, “Bizler bir vakıf medeniyetinin mirasçılarıyız. Atalarımız bütün sosyal işleri devletin omzuna bırakmamıştır. Her sosyal alanda hizmet üretmek için vakıflar kurmuştur. Hastaneler yapan ve işleten vakıflar, köprüler yapan bakımını sürdüren vakıflar, fakirin ihtiyaçlarını gideren vakıflar kurmuşlardır. Hatta bizim ecdadımız sadece insanlara değil yabani hayvanlara da hizmet eden vakıflar kurmuştur. Kısın kuşlara yem veren vakıflar kurmuştur. Türk Böbrek vakfı da medeniyetimizin günümüze güzel bir yansımasıdır. Kapaklı kadınlarını bu güzel sorumluluğa sahip çıktıkları için kutluyorum. 8 Mart'ın hem Dünya Kadınlar Günü hem de Böbrek Vakfı Günü olması çok güzel bir tesadüf olmuş. Bizler kamu kuruluşları olarak bu gibi projelerin daha çok olmasını istiyor, emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.
CANLI MÜZİK EŞLİĞİNDE DEVAM ETTİ
Konuşmalardan sonra Kapaklı Halk Müziği Korosu sahne aldı. Birçok Anadolu türküsüne ses veren koronun performansı, dinleyiciler tarafından beğeni ile dinlendi. Program canlı müzik eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.