Bölgenin akcigerleri yandi

Çerkezköy-Çorlu arasindaki ormanlik bölgede iki ayri noktada çikan orman yangini güçlükle söndürülürken, yangin Kizilpinar'in akcigerleri olan bölgeyi de bir süre tehdit etti. Rüzgarin yön degistirmesi ile Kizilpinar Korosu yangindan etkilenmezken, yangini söndürmek için bölgedeki tüm Orman Isletme Seflikleri ile Itfaiye Teskilatlari alarma geçti.

Bölgenin akcigerleri yandi
28 Ağustos 2007 Salı 13:42

Haftasonu Çorlu Sivil Havaalani ve Namik Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi yakinlarindaki mese, palamut ve ceviz agaçlarinin bulundugu ormanlik alanda henüz belirlenemeyen nedenden dolayi çikan yangin rüzgarinda etkisi ile kisa sürede genis bir alana yayildi.

Yangina kisa sürede müdahale edilmesine ragmen rüzgarinda etkisi ile kisa sürede yangin kontrolden çikarak Kizilpinar Korosu4nu da tehdit etmeye basladi. Özellikle Kizilpinar Merasi'nin karsisindaki alani da tehdit eden yangin, rüzgarin yön degistirmesi ile birlikte Çorlu istikametine dogru yöneldi.

Kizilpinar sinirlari içinden geçen otobana 5 km. kadar yaklasan yangin, rüzgarin etkisi ile Çorlu istikametine dogru yönelirken, Kizilpinar ve Çorlu semalarini yogun bir duman tabakasi kapladi. Oldukca genis bir alanda etkili olan orman yangininda yaklasik 100 dekarlik bir alan yangindan etkilenirken, binlerce mese, palamut ve ceviz agaci yangindan zarar gördü. Bölgemizin akcigerleri olan alanda çikan yangina itfaiye ekipleri, sivil savunma ekipleri müdahale ederken, yangin kontrol altina alamayinca havadan da orman yanginina müdahale edildi. Çiktiktan 5-6 saat sonra kontrol altina alinan yangin yemyesil araziyi simsiyah ederken, yangindan birçok ayçiçek tarlasi da zarar gördü.

Itfaiyelerin ve sivil savunma ekiplerinin gayretli çalismalair ile söndürülen yangin da yaklasik 100 dekarlik bir alan etkilenirken, yanginin neden çiktigini gvenlik kuvvetleri arastiriyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.