Böyle giderse 15 yılı bulacak

Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde vatandaşların yeni kimlik isteklerinden dolayı aşırı yoğunluk ve izdiham yaşanıyor. Günde ortalama 150 kişinin yeni kimlik işlemlerinin yapılabildiği Çerkezköy’de yeni kimliklere geçişin tamamlanması 15 yılı bulacak gibi görünüyor

Böyle giderse 15 yılı bulacak
02 Şubat 2017 Perşembe 10:50

RANDEVULU ÇALIŞILIYOR
Vatandaşların yeni kimlik istekleri Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde aşırı yoğunluğa ve izdihama yol açtı. Yeni kimlik kartları için randevu ile çalışan İlçe Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, ilçe dışından randevusuz gelen vatandaşlara hizmet verilemediğini, Çerkezköy’de ikamet edip randevusu olmayan vatandaşların ise günlük 60 tanesine işlem yapılabildiğini kaydetti.
GÜNDE ORTALAMA 150 KİŞİYE HİZMET VERİLİYOR
İl dışından gelen vatandaşlar da dahil olmak üzere günde ortalama 150 vatandaşın yeni kimlik başvurularının aldığını kaydeden yetkililer, şimdiye kadar yaklaşık 2 bin 500 vatandaşın talebine karşılık verildiğini dile getirdi.
15 YILDA TAMAMLANACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR
Öte yandan İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde çalışan personel sayısı, nüfus artış hızı ve 1 günde hizmet alan vatandaşların sayısına bakıldığında, Çerkezköy halkının yeni kimliğe geçişinin tamamlanması 15 yılı bulacak gibi görünüyor.
RANDEVU ALIMI
Vatandaşların daha kaliteli hizmet alabilmesi için herkesin randevu alarak işlemlerini kolayca yaptırabileceğini kaydeden yetkililer, ekimlikrandevu.nvi.gov.tr internet adresinden ya da 199 nolu telefondan vatandaşların kolaylıkla randevu alabileceğini bildirdi.
KİMİLĞİNDE FOTOĞRAF OLMAYANLAR MUHTARLIKTAN BELGE ALACAK
Randevunun alınmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Başvurusu için nüfus cüzdanı veya kimlik kartı ile birlikte son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğrafla, randevunun alındığı tarih ve saatte Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne başvurmalarının yeterli olduğunu belirten yetkililer, nüfus cüzdanlarından fotoğraf olmayan vatandaşların ayriyeten, kayıtlı oldukları muhtarlıktan ‘Nüfus Cüzdanı Talep Belgesi’ almaları gerektiğine vurgu yaptı.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.