Bozdağ; Umudumuz 60. Hükümet'te

22 Temmuz Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaları nedeni ile yaz döneminin esnaf açısından hareketsiz geçtiğini belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, esnaf ve sanatkarının umudunun kurulacak olan 60. Hükümet'te olduğunu kaydetti.

Bozdağ; Umudumuz 60. Hükümet'te
18 Ağustos 2007 Cumartesi 08:28

KİRAMIZI VE BAĞ-KURUMUZU ÖDÜYEMİYORUZ

Yaz döneminde piyasaların oldukca durgun ve hareketsiz geçtiğini ve buna paralel olarak esnaf ve sanatkarın kirasını, Bağ-Kur'unu ödemede zorluklarla karşılaştığını belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, "Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaları ve 22 Temmuz'da yapılan Genel Seçimler piyasaları olumsuz etkiledi. Şimdi buna bir de yazlıkcılar eklenince Çerkezköy'deki esnaf ve sanatkarın işleri iyice düştü. Birçok arkadaşımız kirasını, Bağ-Kur'unu ödemede zorluklar çekiyor" dedi.

HÜKÜMETTEN UMUTLULAR

Çerkezköy'deki esnaf ve sanatkar camiasının umudunun kurulacak olan 60. Hükümet'te olduğunu belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, "İnşallah yeni kurulacak olan 60. Hükümet esnaf ve sanatkarın sorunlarına çözüm üretir, sıkıntılarına neşter vurur" dedi.

YÜKÜMÜZ HAFİİFLESİN

Esnaf ve sanatkarın sırtındaki vergi yükünün azaltılması gerektiğine dikkat çeken Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, esnaf ve sanatkarın sırtındaki bir başka kamburunda yüksek kira fiyatları olduğunu ifade etti.

KİRALAR YÜKSEK

Özellikle şehir merkezindeki dükkanların kira fiyatlarının aşırı derecede yükseldiğini belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, "Birçok esnaf arkadaşımız bölgeye ilk defa geliyor ve çok uçuk fiyatlarla dükkan kiralıyorlar. Daha sonra bu kiraları ödeyemeyince, dükkanı boşaltıp gidiyorlar fakat arkasında kötü bir miras bırakıyorlar. Çünkü o bölgedeki kira fiyatları artıyor. Yeni yer tutacak arkadaşlar bu konuda sıkıntı çok sıkıntı çekiyorlar" dedi.

SANAYİ İLE DAHA YAKIN İŞ BİRLİĞİ ŞART

Çerkezköy'deki esnaf ve sanatkarın önemli sorunlarından birisinin de bölgemizdeki sanayinin nimetlerinden yeteri kadar faydalanamamak olduğunu belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, "Sanayicimiz ile esnaf ve sanatkarımız arasındaki ticaret hacmini daha da geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odamız, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulumuz ile birlikte esnaf ve sanatkarlarımızı, sanayicilerimiz ile kaynaştırmak, ticaret hacmini geliştirmek için sürekli görüşüyoruz ve adımlar atıyoruz. İnşallah bunda başarılı olacağız ve ticaret hacmini daha da arttıracağız" dedi. PİYASALAR DURDU

2007 yaz döneminin Çerkezköy ve bölgedeki esnaf ve sanatkar camiası için oldukca sıkıntılı geçtiğini belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, "Öncelikle cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeni ile piyasalara bir durgunluk hakim oldu. Zaten yıl boyunca süren durgunluğun üzerine bir de böyle durgunluk eklenince esnaf ve sanatkarın işleri iyice durma noktasına geldi. Ardından 22 Temmuz Genel Seçimleri nedeni ile piyasalarda olan belirsizlik nedeni işlerimiz bir darbe daha yedi. Çünkü esnaftan, vatandaşa herkes bir bekleyiş içerisine geçti ve ortaya çıkacak tabloyu beklemeye başladı.

ZOR DÖNEM GEÇİRDİK

Bunlardan dolayı esnaf ve sanatkarlarımız çok zor bir dönem geçirdi. Birçok arkadaşımız kirasını, Bağ-Kur pirimini ödemekte bile zorlandı. Seçim bittikten sonra ise piyasalar düzelir umudunu yaşıyorduk fakat bu seferde vatandaşların büyük bir kısmı tatile çıktı veya memleketine gitti. Hal böyle olunca esnaf ve sanatkarımızın işlerinde bir düzelme olmadı" dedi.

UMUTLAR YENİ KURULACAK OLAN HÜKÜMET'TE

Şimdi umutlarının kurulacak olan 60. Hükümet'te olduğunu belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, "İnşallan kurulacak olan 60. Hükümet esnaf ve sanatkarın, KOBİ'lerin sorunlarına karşı daha duyarlı olur ve çözüm yolları sunar. Hükümet'ten tek beklentimiz bu. Eğer bu ağır vergi yükü altında esnaf ve sanatkar bırakılmaya devam ederse, birçok arkadaşımız kepenk kapatmak zorunda kalacak" dedi.

YİNE ŞANSLIYIZ DİĞER BÖLGELERE GÖRE

Çerkezköy'deki esnaf ve sanatkarın Hayrabolu, İpsala, Keşan gibi bölgelerin esnafına göre şanslı olduğunu belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, "Saydığım ilçelerde esnaf ve sanatkar bitme noktasına geldi. yine ilçemiz oralara bakarak çok çok iyi. Oralarda birçok esnaf arakadaşımız kepenk kapatmış veya iflas etmiş durumda. Çerkezköy4ün avantajı burada bulunan sanayinin sürekli büyümesi ve bu büyümeyle birlikte ilçedeki hareketliliğin artması" dedi.

YETERİ KADAR FAYDALANMAK LAZIM

Sanayinin büyümesine rağmen Çerkezköy'deki esnaf ve sanatkarın bu büyümeden yeteri kadar faydalanamadığını ifade eden, "Çerkezköy esnaf ve sanatkarı olarak sanayinin ilçemize getirdiklerini tam olarak tutamıyoruz ilçemizde, sanayiden yeteri kadar faydalanamıyoruz. Bunun suçlusu ne esnaf ve sanatkar camiası, ne de sanayicilerimiz. eğer her iki tarafta organize olur, dayanışma ve kaynaşmayı sağlarsak, eminim ki sanayicinin ilçemize getirdiklerinin tamamını yine ilçemizde tutar, ticaret hacmini birlikte büyütürüz.

Bu konuşla ilgili Ticaret ve Sanayi Odamız, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulumuz ve sanayiciler ile sürekli iş birliği ve arayış içerisindeyiz. İnşallah yakın bir zamanda esnaf ve sanatkar ile sanayicilerimiz arasındaki kopukluğu ortadan tamamen kaldırıp, yeni açılımlara hep birlikte gideceğiz" dedi.

HERKES KAZANÇLI ÇIKAR

Sanayici ile yakın iş birliğinden hem ticaret erbabının, hem de sanayicinin karlı çıkacağını belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, "Eğer böylesine bi ticaret hacmi oluşturulur vü üzerine sürekli yeni birşeyler konulursa bundan her iki kesimde kazançlı çıkar" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.