BSH, Çerkezköy’ü üretim üssü yaptı

Bosch, Siemens ve Profilo gibi markalarıyla Türkiye beyaz eşya pazarının yüzde 31'ini elinde bulunduran Alman BSH firması, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya'ya yönelik üretim ve satış merkezi olarak Çerkezköy’ü' seçti.

BSH, Çerkezköy’ü üretim üssü yaptı
10 Eylül 2011 Cumartesi 00:00

BSH Ev Aletleri Grubu Satış ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Lean Dufour, Türkiye’nin BSH’nin Almanya ve Çin’den sonraki üçüncü büyük pazarı olduğunu vurgulayarak, "Son 5 yılda Türkiye’ye 700 milyon euro yatırım yaptık. Gelecek 4 yılda da 300 milyon euro yatırım yapacağız. Böylece 10 yılda 1 milyar euro ile Çin’den sonraki en büyük yatırımımızı Türkiye’de yapmış olacağız" dedi.
ÇERKEZKÖY’E YENİ FABRİKA
Almanya’da düzenlenen dünyanın önde gelen tüketici elektroniği ve beyaz eşya fuarı IFA’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lean Dufour, "Birçok ülke nükleer enerjiden çıkmaya başladı. Bu, enerji tedarikinin giderek azalacağını, dolayısıyla fiyatların yükseleceğini gösteriyor. Bu yüzden dikkatimizin çoğunu enerji verimliliğine veriyoruz" diye konuştu.
FABRİKA 2012’DE KURULACAK
BSH Ev Aletleri Grubu’nun en büyük üretim üslerinden olan BSH Türkiye’nin dolar kuru nedeniyle 2011’in ilk 6 ayında değer bazında yüzde 43 büyüdüğüne dikkat çeken Lufour, şirketin yıl sonunda da yüksek bir büyüme yakalayacağını kaydetti. 2012’de Çerkezköy’de yeni bir fabrika kuracaklarını belirten Dufour, "Çin’deki küçük ev aletleri üretiminin bir kısmını Türkiye’ye kaydıracağız" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.