Bu eserler mutlaka görülmeli

8-9 Ekim tarihlerinde Çerkezköy Kapalı Pazar yerinde kurulacak olan, Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı’nda koleksiyonunun nadide eserlerini sergileyecek olan Akut Poliklinik Mesul Müdürü Dr.Akif Başkurt vatandaşlara ömürlerinde bir daha göremeyecekleri nadide eserleri tanıma ve görme şansı sunacak.

Bu eserler mutlaka görülmeli
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
04 Ekim 2019 Cuma 13:42

8-9 Ekim tarihlerinde Çerkezköy Kapalı Pazar yerinde kurulacak olan, Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı, Çerkezköy Akut Polikliniği Mesut Müdürü olarak bölge insanın tıp doktoru kimliği ile yakından tanıdığı Akif Başkurt’un bambaşka bir kariyerini ve koleksiyonunun nadide eserlerini görme fırsatı sunacak.
Dr. Akif Başkurt “Vatandaşlarımızı bu güzel fuara davet ediyorum. 35 yılı aşkın süredir topladığım koleksiyonumun, en nadide eserlerini vatandaşların ilgi ve beğenisine sunacağım. Buradan antika ve eski eser meraklılarına seslenmek istiyorum, bazı eserlerimi başka bir yerde bir daha görme şansınız yok.” dedi.
Daha 15 yaşındayken Dedesi rahmetli Ahmet Ağa’nın kendi kullandığı gümüş savatlı at kamçısını ve kendi büyükbabasından kalan karpit lambasını “Artık bunlar senin” diyerek, kendisine verdiğini ifade eden Dr. Başkurt antika ve eski eserlere olan ilgisinin de öylece başladığını anlattı.
Yatakta büyükbabasının emanetlerini uzun uzun seyrettiğini söyleyen Başkurt: ‘Liseyi İzmir’de bekar olarak okurken bit pazarına gidip gelmeye, ufak tefek şeyler almaya başladım. Zamanla imkanlarım iyileştikçe kendi koleksiyon alanımı ve bilgi birikimimi geliştirmeye başladım. Şimdi özellikle Anadolu Tekstili ve Anadolu Takıları konusunda oldukça yetkin bir konumda uzmanlaşmaya devam etmekteyim. Bir eseri gördüğümde ne olduğu hakkında fikrim oluşur, biraz alanımın dışında ise konunun diğer uzmanları ile hemen temas kurarım. Fuarda sergileyeceğim bazı eserleri  vatandaşlarımızın bir daha görme şansları olmayacak. Çünkü eşi benden başkasında yok. Bu tip eserlere ilgi
duyanları fuara bekliyorum’ dedi.

Dr. Akif Başkur’un fuarda bir daha görme şansınız olmayacak eserlerinden bazıları şunlar:
Padişah emri ile Mustafa Kemal hakkında verilen ölüm emri.
İlk Milli Birlik grubu Heyeti Temsiliyenin İstanbul’un işgali karşısında, Kolordu ve Vilayetlere gönderdiği, izlenecek yola dair Mustafa Kemal ıslak imzalı yol haritası.
Kut’ül Amare Savunması Osmanlı Harp Okulları planı.
Dönmelerin (sonradan Hıristiyan olan ve Müslüman görünenler) kullandığı isme özel İncil.
Namık Kemal, Vatan Yahut Silistre dergileri.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.