Bu hatadan derhal dönülmeli

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, 64 hektarı Çerkezköy’de olmak üzere yaklaşık 550 hektarlık alana kurulması planlanan termik santrale karşı olduklarını dile getirdi. Aydeniz, “Dünyadaki gelişmiş ülkelerde termik santraller kapatılmaya çalışılırken, temiz enerji üretim sistemleri yaygınlaşırken, sadece ucuz maliyet anlayışı ile ülkemizden çıkarılan kalite oranı düşük kömürlerin değerlendirilmesi amacıyla bölge insanının ve gelecek nesillerimizin tedavisi ve telafisi çok zor olacak hastalıklarla karşı karşıya bırakılması nasıl bir zihniyettir? Bu hatadan derhal dönülmesini temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı

Bu hatadan derhal dönülmeli
06 Aralık 2016 Salı 14:26

TERMİK SANTRALE TEPKİLERİNİ DİLE GETİRDİ
64 hektarı Çerkezköy sınırları içinde olmak üzere yaklaşık 550 hektarlık alana kurulması planlanan termik santral hakkında açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, bu tutuma kesinlikle karşı olduklarını ve bu hatadan dönülmesini temenni ettiklerini dile getirdi.
BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Açıklamalarına, Adana’nın Aladağ ilçesindeki vahim yangın faciasında hayatını kaybeden öğrencilere Allah’tan rahmet ve yakınlarına sabır dileyerek başlayan Aydeniz, “Bu felaketin yaşanmasına neden olan ihmaller zincirinin tespit edilerek sorumluların gereken cezayı almalarını temenni ediyoruz. Aynı zamanda Hakkari’de şehit olan vatan evlatlarına da Allah’tan rahmet ve milletimize başsağlığı diliyorum.” dedi.
ENGELLİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla da kısa bir konuşma yapan Aydeniz, “Bir ülke, ancak o ülkede yaşayan engelliler ve yardıma muhtaç vatandaşları kadar mutlu olabilir. MHP olarak tüm çabalarımız, gelecek endişesi olmayan, mutlu, huzurlu ve refah bir ülke yaratmaktır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşam sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Biz, engelli vatandaşlarımızın yalnızca önemli günlerde değil, her an ve her yerde hatırlanması gerektiğine inanarak yaşıyoruz. Engelli olmak asla bir kusur değildir. Asıl kusur, onları göz ardı etmek ve yok saymaktır. Engelli vatandaşlara sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat dilerim.” ifadelerini kullandı.
TERMİK SANTRAL YAPIMININ ÖNÜ AÇILMIŞTIR
Açıklamalarını termik santral projesi hakkında devam ettiren Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz şu ifadeleri kaydetti: “Son günlerde malumunuz üzere Çerkezköy, Silivri ve Vize bölgelerinde yapılması planlanan termik santral projesi yerel gündemimizin birinci sırasına oturmuştur. İlçe Başkanlığı olarak İstanbul Çevre şehircilik İl Müdürlüğü’nün duyurmuş olduğu Ekim 2016 tarihli Tekirdağ ili 1/25000, Kırklareli ili 1/25000 ve İstanbul ili 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Plan Değişikliği Açıklama Raporlarını incelediğimizde ‘verimli tarım arazisi’, ‘orman alanı’, ‘yer altı suları besleme alanı’, ‘aşırı yer altı suyu çekim alanı’ ve ‘geliştirme alanı’ olarak yer almakta iken düzenleme ile bu bölgelerde planlama alanında yer almayacak sanayi türleri arasından ‘kömürle çalışan termik santral’ ibaresi kaldırılarak termik santral yapımının önü açılmıştır.
BİTKİ GELİŞİMİNİN YOK OLMASI
Termik santralin zararları Çevre şehircilik İl Müdürlükleri tarafından daha önce verilmiş olan ÇED raporlarında; ‘Toprak, orman ve tarım ürünlerine; toprak asitleşmesi, tarım ürünlerinde verim kaybı, bitki gelişiminin yavaşlaması – zamanla yok olması vb.dir.
TOPRAĞIN KALİTESİNDE BOZULMALAR
Linyit kullanılan termik santrallerde kömürün yanmasıyla bol miktarda kül oluşur. Bu küllerin içinde bulunan gazların bir kısmı havada kalarak asit yağmurlarına sebep olurlar. Yere ulaşan küller ise toprak yüzeyini ve bitkilerin üzerlerini kaplarlar. Toprak yüzeyine yığılan küller yağışlarla yeraltına sızarak toprağın kalitesini belirleyici özelliklerinde bozulmalar meydana getirirler.’ ibaresi ile belirtilmiştir.
CANLILARDA BİYOLOJİK OLUMSUZLUKLAR
Ayrıca aynı rapor içerisinde termik santrallerin; zemin emniyetine, depremsel ve sismik riske, iklim değişimine ve sera gazı oluşumuna, içme ve kullanma suyu kaynaklarının kirlenmesine, akarsuların ağır metallerle kirlenmesine ve canlılarda biyolojik manada olumsuz etkiler oluşturmasına sebep olabileceği ayrıntılarıyla belirtilmiştir.
TRAKYA BÖLGESİ, MEMLEKETİMİZİN GÖZDE BÖLGESİDİR
Bildiğiniz gibi Trakya Bölgesi ormanları ve tarım alanlarıyla tarih boyunca memleketimizin gözde bölgesi olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi olarak ülkemizin sadece toprağı ve coğrafi sınırları ile değil, üzerinde yaşayan vatandaşların yaşam kalitesi, huzur ve güvenliğiyle vatan olabileceği düşüncesindeyiz.
BU HATADAN DERHAL DÖNÜLMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ
Dünyadaki gelişmiş ülkelerde termik santraller kapatılmaya çalışılırken, temiz enerji üretim sistemleri yaygınlaşırken, sadece ucuz maliyet anlayışı ile ülkemizden çıkarılan kalite oranı düşük kömürlerin değerlendirilmesi amacıyla bölge insanının ve gelecek nesillerimizin tedavisi ve telafisi çok zor olacak hastalıklarla karşı karşıya bırakılması nasıl bir zihniyettir? Bu hatadan derhal dönülmesini temenni ediyoruz.
ÇERKEZKÖY’ÜN HAVASI VE SUYU ZATEN KİRLENMİŞTİR
Çerkezköyümüzün sürekli artan nüfus ve ona doğru orantılı olarak gelişen sanayi ve yatırımlar doğrultusunda havası ve suyu zaten kirlenmiştir. Ergene nehrinin hali gözlerimizin önündedir. Bu vesileyle bölgemize termik santral yapılmak istenmesi, bölgede yaşan insanımıza verilen değerin seviyesini de göstermektedir.
ÇERKEZKÖY TÜRKİYEDİR
Çerkezköy; üzerinde ülkemizin her yerinden bir vesileyle gelip yerleşmiş olduğu bir Türkiye coğrafyasıdır. Kısacası Çerkezköy Türkiyedir. Hiç kimsenin Çerkezköylünün düşüncesine bakmadan, bölge halkının isteklerini ve sıkıntılarını bilmeden ‘ben yaptım, oldu’ düşüncesine kapılmamasını tavsiye ediyoruz. Enerjinin alternatifi vardır ama doğanın ve insanın alternatifi yoktur.
SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİNE SESLENDİ
Buradan siyasi parti yerel temsilcilerine sesleniyorum. Birbirinize film çekip afişler yayınlama oyunlarıyla vakit kaybedeceğinize Çerkezköy’deki sorunların çözümü için ortak hareket edelim. Çerkezköy’ü siyasi çekişmelerin gölgesinde bırakmayalım. Sadece eleştiri ve laf kavgasına yönelik siyaset tarzı geçmişte kamıştır, fazlaca ilkeldir. Milleti, kendi sataşma ve eleştirilerinizin seyircisi haline getirmeyiniz.
MİLLİYETÇİ – ÜLKÜCÜ HAREKETİN TEMSİLCİLERİ OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ
Çerkezköy’ün öncelikli problemi olan termik santral projesi ve bunun yanı sıra çile haline dönen trafik sorunu, Çerkezköy’deki eksik derslik ve okullar, katlı ve yeraltına yapılması gereken otoparklar, gençlerimizi mahveden madde bağımlılığı ile mücadele, çamur deryasına dönen yollar ve devlet hastanesinde eksik uzman doktorlar ve oluşan uzun kuyruklar ve daha birçok soruna çözüm ortağı olma konusunda Milliyetçi – Ülkücü hareketin temsilcileri olarak her türlü desteğe hazırız.
KRİZLERDEN VE SIKINTILARDAN FIRSAT ÇIKARAN BİR ANLAYIŞA SAHİP DEĞİLİZ
Eğer film çekip afiş bastırılacaksa, geçtiğimiz 12 buçuk yılda Çerkezköy için çekebileceğimiz çok film vardır. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi’nin krizlerden ve sıkıntılardan fırsat çıkaran bir siyasi anlayışa sahip olmadığını her vatandaşımız bilir. Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Bey’in de belirttiği gibi ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ anlayışıyla hareket ediyoruz.
ÇÖZÜM ORTAĞI OLMAYA DAVET EDİYORUM
Bu vesileyle herkesi, Çerkezköy için gerektiğinde tek yürek olmaya, mevzu Çerkezköy’ün daha yaşanabilir bir yer olması konusunda olduğunda siyasi çekişmeleri bir kenara bırakıp çözümün ortağı olmaya davet ediyor, herkese saygılarımı sunuyorum.”
Haber: Uğur Kılıç
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
huseyin - 7 yıl önce
mhp ilçe başkanını kutlarım.bu parti meselesi değil.yaşam hakkımızın elimizden alınmasıdır.çok hatalı bir karar istanbul,tekirdağ,kırklareli ve tüm trakyaanın sonu olur