Bu kargaşa son bulsun!

Çerkezköy’de Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu Caddelerinin tek yöne dönmesiyle birlikte altı yol kavşağındaki trafik yoğunluğu büyük ölçüde azaltıldı. Ancak caddelere bakıldığında çok daha büyük bir problem var. Yol kenarlarına kural tanımaksızın park edilen araçlar, trafiği içinden çıkılamaz bir hale sokuyor. Bahse konu caddelerde herhangi bir polisin devriye gezdiğini veya uygulama yaptığını görmek pek mümkün olmamakla birlikte; emniyet güçlerinin trafiği ‘akışına’ bıraktığı düşünülüyor.

Bu kargaşa son bulsun!
25 Temmuz 2018 Çarşamba 17:34

HATALI PARKLAR TRAFİĞİ MAHVEDİYOR
Çerkezköy’de yol sirkülasyon projesiyle birlikte tek yöne dönen Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu Caddelerinde hatalı parklanmadan kaynaklanan trafik sıkıntısı devam ediyor. Proje kapsamında altı yol kavşağının trafik yükü büyük ölçüde azaltıldı ancak kural tanımaz sürücüler caddeleri kullanılamaz hale getiriyor.

TRAFİK POLİSLERİ BU CADDELERDE ÇALIŞMALI!
Çift sıra parklanmanın yanı sıra bazı bölgelerde üç aracın yan yana park edildiği bile gözlemlenirken, sürücüler duruma isyan ediyor. Sirkülasyon projesinin ardından bir hayli genişleyen yollarda eskisine göre daha rahat ilerlemeleri gerektiğini savunan araç sahipleri, “Vatandaşlarımız çok bilinçsiz ve kural tanımaz. Trafik akışını hiç düşünmeden araçlarını yolu ortasına park edip ortadan kayboluyorlar. Bu sorunlarla uğraşmak bizim işimiz değil; trafik polislerinin işi. Ancak gün içerisinde bu caddelerde polisleri görmek neredeyse imkansız. Çerkezköy’ün trafik akışı açısından en önemli iki caddesinin düzenini sağlamak yerine nelerle uğraşıyorlar acaba?” ifadelerini kullandı.

ŞERİTLER DE BELİRGİN DEĞİL
Bazı vatandaşlar ise hatalı parklanmaların yanı sıra, yollarda şeritlerin belirgin olmamasının da trafik akışını aksattığını savunuyor. “Bazı bölgelerde yola monte edilen metal ayraçlar var ancak çoğu bölgede şeritler belli değil. Bunların düzene sokulması ve cadde üzerindeki denetimin artırılması gerekiyor.” önerisinde bulunan vatandaşlar bu görüntünün Çerkezköy’e yakışmadığını ifade ediyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.