‘Bu kavga hürriyet kavgasıdır’

Çağdaş Yaşamı Destekleme (ÇYDD) Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar, 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yaptı

‘Bu kavga hürriyet kavgasıdır’
19 Mayıs 2015 Salı 18:19

 19 MAYIS KAPSAMINDA AÇIKLAMA YAPTI

 

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar yaptığı açıklamada, "29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilanı ile sonuçlanan, emperyalist işgale karşı Anadolu savunmasının başladığı gün. 1938 yılında alınan kararla bu onurlu gün gençliğe armağan edilmiş, ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutlanmaya başlanmıştır. Cumhuriyet, 1800'lü yılların son döneminde "istibdat" yıllarında vatanı kurtarmak için bir araya gelen gençlerin, Sivas Kongresi'nde "manda" fikrini tereddütsüz reddeden Askeri Tıp öğrencilerinin, gönüllü olarak cepheye koşan Mekteb-i Sultani öğrencilerinin, "Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır." diyen Mustafa Kemal ve daha nice sıra neferinin elleri ile kurulmuştur” dedi.

 

SÜNNET DEĞİL FARZDIR CUMHURİYET

 

Karacalar konuşmasının devamında ise, “Cumhuriyet'in kuruluş döneminde olduğu gibi, günümüzde, Cumhuriyet düşmanı gerici zihniyetle ve uluslararası küresel politikaları ile bölgemizde yeni planlar yapan emperyalist güçlerle mücadelede de gençliğin en ön saflarda yerini aldığı açıktır. Korkuları bundandır. Gericiliğe karşı "laiklik", bağımlılık fikrine karşı "bağımsızlık", peşkeş politikalarına karşı "kamuculuk", tek adamlık heveslerine karşı "Sünnet değil farzdır Cumhuriyet. " diye haykıran bizlerin Çağdaş Türkiye'yi kurma irademizdendir korkuları” diye konuştu.

 

YAŞASIN ÇAĞDAŞ TÜRKİYE

 

Cumhuriyet düşmanları kavgaya davet etti bizleri, kabulümüzdür diyerek konuşmasını sürdüren Karacalar, “Bu onurlu tarihten aldığımız güçle laik, bağımsız, kamucu bir Cumhuriyet için sizleri, Anadolu aydınlanmasına kıskançlıkla sahip çıkan, Çağdaş Gençlik ve Çağdaş Yaşam saflarına mücadeleye davet ediyoruz. Cumhuriyet düşmanları kavgaya davet etti bizleri, kabulümüzdür! Yaşasın Çağdaş Gençlik, Yaşasın Çağdaş Yaşam, Yaşasın Çağdaş Türkiye!” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.