Bu tarih emekçilerin alın teri ile yazılmıştır

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Engin Camcı’nın yaptığı açıklamada “1 Mayıs, bir mücadelenin simgeleşmiş tarihsel adıdır. Bu tarih emekçilerin alın teri ile yazılmıştır” ifadelerine yer verildi

Bu tarih emekçilerin alın teri ile yazılmıştır
01 Mayıs 2016 Pazar 16:13

 BİR DAHA YAŞANMAMASI EN BÜYÜK DİLEĞİMİZDİR

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı,  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, madenlerde, inşaatlarda, kamyon kasalarında işçilerin hayatlarını kaybettiklerini ve bir çok sorun ile mücadele ettiklerini belirtirken “Türkiye’de işçilerin neredeyse yarısı kayıtsız olarak çalışıyor. Hükümetin desteği ile güvensiz, esnek, kuralsız çalışmanın önü açılıyor. Ülkemizde iş kazaları işçi cinayetleri halini almıştır. 2015 yılında en az 1730 işçimiz iş cinayetlerinin kurbanı olmuştur. Sadece, 2016 yılının ilk 3 ayında hayatını kaybeden işçilerin sayısı 415’e ulaşmıştır. Bu acı ve elem dolu tabloların bir daha yaşanmaması en büyük dileğimizdir” dedi.

ALIN TERİ İLE YAZILMIŞTIR

“1 Mayıs bir mücadelenin simgeleşmiş tarihsel bir adıdır” diyerek açıklamalarına devam eden Camcı “Bu tarih emekçilerin alın teri ile yazılmıştır. Bugün, alın teri dökerek ekmek mücadelesi veren, aynı zamanda emeğiyle ülkemizin ve milletimizin refahına katkı yapan işçilerimizin günüdür” ifadelerini kullandı.

İŞÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Cumhuriyet Halk Partisi olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Başkan Camcı “İş, emek, demokrasi, kardeşlik, barış mücadelelerinin bayrağını yükseklerde dalgalandıran tüm işçi kardeşlerimin bayramlarını en içten duygularımızla kutluyor yaşamları boyunca yanlarında olduğumuzu kamuoyuna saygı ile sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.