Bu tedavilerle çabuk iyileşmek mümkün

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Yasin Esen, hastanede gerçekleştirilen ‘Ozon’ ve ‘Kök Hücre’ tedavileri hakkında bilgilendirmelerde bulundu

Bu tedavilerle çabuk iyileşmek mümkün
03 Kasım 2016 Perşembe 15:24

OZON TEDAVİSİ NEDİR?
İlk olarak ‘Ozon Tedavisi’ hakkında açıklamalarda bulunan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Yasin Esen, “Ozon tedavisi, oksijen gazının özel bir cihaz (ozon jeneratörü) yardımıyla ozona dönüştürülmesi ve bunun vücutta tamamlayıcı tıp tedavisi olarak kullanılmasıdır.” dedi.
HİÇBİR YAN ETKİSİ YOK
Tedavinin işleyişi hakkında bilgiler veren Dr. Esen, “Bu tedavi, vücuttaki antioksidan sistemi uyararak vücudun kendi kendini onarmasını ve vücudun toksinlerden arınmasını sağlıyor. Hiçbir yan etkisi yok ve tüm yaş gruplarına uygulanabiliyor.” ifadelerini kullandı.
BAŞLICA UYGULAMA ALANLARI
Ozon tedavisinin kullanıldığı öncelikli hastalıkları da sıralayan Dr. Esen, “Kas-iskelet sistemi hastalıkları, kronik ağrı sendromu, diz-kalça eklemi kireçlenmeleri, kronik yorgunluk ve uyku sendromları alanlarında özellikle kullanılan bir tedavi yöntemidir.” bilgilerini verdi.
UYGULAMA YÖNTEMİ
Son olarak, tedavinin uygulama yöntemini anlatan Dr. Esen, “Hastadan yaklaşık 100 mililitre kan alarak bunu 5 dakika civarında ozon gazıyla ozonladıktan sonra hastaya uyguluyoruz.” dedi.
KÖK HÜCRE TEDAVİSİ
‘Kök Hücre Tedavisi’ ile ilgili de bilgilendirmelerde bulunan Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Yasin Esen, “Bu tedavide amaç, kemik iliğinden, vücudun diğer hücrelerine farklılaşabilen veya vücuttaki hasarlı bölgelerde hasarı çok ciddi ve hızlı bir şekilde onarabilen, çoklu farklılaşma potansiyeline sahip hücreler elde etmektir.” dedi.
HIZLI BİR ONARIM SÜRECİ BAŞLIYOR
Uygulamada hastanın kalça kemiğinden lokal anestezi eşliğinden yaklaşık 80 mililitre kan alındığını belirten Dr. Esen, “Daha sonra bu kan özel işlemlere tabi tutulduktan sonra yaklaşık 8 mililitre kök hücre elde edilir. Bu kök hücre, hasarlı bölgeye uygulanarak hızlı bir onarım süreci başlatılır.” açıklamalarında bulundu.
HER YAŞ GRUBUNA UYGULANABİLİR
Kök hücre tedavisinin de her yaş grubundaki hastalara uygulanabildiğini sözlerine ekleyen Dr. Esen, tedavinin başlıca uygulama alanlarını şu şekilde sıraladı: “Diz-eklem kireçlenmeleri, tendon ve sinir yaralanmaları, estetik amaçlı kullanımlar.”
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.