Bu ülke kolay kurulmadı

Çerkezköy Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yaptırılan iki adet yağlı boya tablo Anfi Tiyatro girişinde ki duvarlara asıldı. Tablolar için düzenlenen törende konuşan ADD Başkanı Dündar Orhan, “Tabloda ki resimde ecdadımızın vatanımızı kurtarmak adına nasıl mücadele ettiği apaçık gözüküyor. Çoluk çocuk hepsi ülkemizin bayrağımızın kurtuluşu için mücadele ediyorlar. Bu ülke kolay kurulmadı, bunu gençlere çok iyi anlatmamız gerekiyor. Biz sivil toplum kuruluşlarının başlıca amaçlarından biri de gençleri spor, müzik, resim ve kültür ile buluşturmaktır” dedi.

Bu ülke kolay kurulmadı
31 Ekim 2014 Cuma 07:52

ANFİ TİYATRO GİRİŞİNE İKİ ADET YAĞLI BOYA TABLO
 
Çerkezköy Atatürkçü Düşünce Derneği Cumhuriyetin 91’inci kuruluş yıldönümü ile Çerkezköy’ün kurtuluşunun 92’nci yılı kapsamında yağlı boya tabloları yaptı. Resim öğretmenleri tarafından büyük bir özenle yapılan iki tablo Anfi Tiyatro girişinde ki duvarlara asıldı. Düzenlenen törenle tablolar sergilenirken, etkinliğe CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ile eşi Kamil Yüceer, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ile gaziler, CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
BU ÜLKE KOLAY KURULMADI
 
Etkinlikte konuşan Çerkezköy ADD Başkanı Dündar Orhan, “Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Çerkezköy’ün kurtuluşunun 92, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91’inci yılı nedeniyle yapılan yağlı boya tablolar resim öğretmenlerimizin büyük özverisi ile oluştu. Burada emeği geçen resim öğretmeni arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Tabloda ki resimde ecdadımızın vatanımızı kurtarmak adına nasıl mücadele ettiği apaçık gözüküyor. Çoluk çocuk hepsi ülkemizin bayrağımızın kurtuluşu için mücadele ediyor. Bu ülke kolay kurulmadı  bunu gençlere çok iyi anlatmamız gerekiyor. Biz sivil toplum kuruluşlarının başlıca amaçlarından biri de gençleri spor, müzik, resim ve kültür ile buluşturmaktır. Yağlı boya çalışmalarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen Özel Optimed hastanesi Genel Koordinatörü Ayhan Arslan ve Bayramoğulları Pastanesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.
 
CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR
 
Dündar Orhan’ın ardından konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise, “Bugün çok anlamlı bir gün ve çifte coşku yaşıyoruz. Hem Cumhuriyetimizin 91’inci yıl dönümü hem de Çerkezköy’ümüzün kurtuluşunun 92’nci yılı. Bir anlam ve coşkuyuda ADD yaşattı. Benim içinde anlamı büyük bende uzun yıllar burada yönetimde mücadele verdim. Büyük imkansızlıklara burada mücadele ve emek verildiğini biliyorum. Çerkezköy’ümüze kazandırılan birbirinden iki değerli tablo büyük bir emeğin sonucudur. Emeği geçen öğretmenlerimize dernek başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum. Hepinizi, hepimizi ve hala sen ben kavgasında olan herkesi, yapılan bu tablodaki ana duyguya bakmaya çağırıyorum. Sen, ben, kadın, erkek, genç, yaşlı yok, kimsenin ben hesabı yok. Bu resimde vatan millet sevgisi var. Bağımsızlık sevdası, vefa var. Bedel ödemek var. Kanıyla canıyla bedel ödeyerek kazandığımız cumhuriyete sahip çıkmak var” diye konuştu.
 
18 EMEKÇİ KARDEŞİMİZİN ALLAH YARDIMCISI OLSUN
 
Yaşadığımız bu günlerin zorlu günler olduğunu ifade eden Yüceer, “Cumhuriyetle hesaplaşmak isteyenlerin kafasının arkasında farklı ajandası olanlar ile mücadele etmek var. O yüzden bugünler de aynı milli mücadeledeki günlerde ki gibi o ruhla sen beni bırakarak geleceğimiz, çocuklarımız vatanımız için mücadele etmek var. Cumhuriyet bizim için bağımsızlık, güçlü ve çağdaş bir ülke olduğumuzun kanıtı demek. Cumhuriyet demek vatan, millet ve geleceğimiz demektir. Bugünden sonra da aynı ruhla mücadelemize devam edeceğiz. Atasının izinde 91 yıldır yürüyen Çerkezköy ve Tekirdağlı hemşerilerimin aynı inançla yürümek kaydıyla Cumhuriyet bayramını kutluyorum. Karaman’da ki madende mahsur kalan 18 emekçi kardeşlerimizin de biran önce sağ selim kurtulmalarını temenni ediyorum. Allah yardımcıları olsun” açıklamasında bulundu.
 
KOKTEYL DE BİR ARAYA GELDİLER
 
Yapılan konuşmaların ardından yağlı boya tabloları yapan öğretmenlere plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından yağlı boya tablolarının önünde hatıra fotoğrafı çekiminin ardından ADD binasında kokteyl düzenlendi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.