Bu ülkenin savcılarını göreve çağırıyorum

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, TVNet kanalında Atatürk’e iftira atılmasına ilişkin bir basın açıklaması paylaştı. Yüceer yazılı olarak yaptığı açıklamada, “Atatürk’ün manevi kızıyla evlatlık ilişkisi ötesinde bir ilişkisi varmış izlenimi yaratacak kadar alçalan bu zihniyete ve bu zihniyetin akıl dışı hezeyanlarına karşı bu ülkenin savcılarını göreve çağırıyorum” ifadelerini kullandı

Bu ülkenin savcılarını göreve çağırıyorum
08 Mayıs 2017 Pazartesi 15:20

AHLAKTAN YOKSUN İFADELER
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “TVNet isimli AKP yandaşı olduğu bilinen bir televizyon kanalında hafta sonu yayınlanan 'Derin Tarih' isimli programda, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve manevi kızı Afet İnan hakkında mesnetsiz, çirkin ve saygısızca ifadeler kullanılmış, iftiralar atılmıştır. Ahlaktan yoksun bu ifadeleri kullananları ve bu haysiyetsizliğe prim verenleri şiddetle kınıyor, lanetliyorum.
ATATÜRK’E HAKARET ETMEYİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMİŞ
Daha önce de sosyal medya hesapları üzerinden Atatürk’e hakaret etmeyi alışkanlık haline getirmiş olan Mustafa Armağan, yaptıkları karşısında ülkeyi yönetenlerden sessiz bir onaylama gördüğünden olsa gerek hakaretlerini ulusal bir kanalda iftira düzeyine taşımakta herhangi bir beis görmemiştir.
FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ ADI ALTINDA GÖZ YUMULUYOR
İktidar yöneticilerine en küçük bir eleştirinin bile cezalandırıldığı bir iklimde Vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik iftiralara fikir özgürlüğü adı altında göz yumulması, böylesi hastalıklı söylemleri ve bu söylemleri kullanan hastalıklı zihinleri açıkça cesaretlendirmekte, bu kişiler havuz medyasının kirliliğinden beslenmektedir.
BU ÜLKENİN SAVCILARINI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM
Bu ülkenin onurlu insanlarının yüreğinde müstesna bir yere sahip olan Atatürk’ün manevi kızıyla evlatlık ilişkisi ötesinde bir ilişkisi varmış izlenimi yaratacak kadar alçalan bu zihniyete ve bu zihniyetin akıl dışı hezeyanlarına karşı bu ülkenin savcılarını göreve çağırıyorum.
YASAL İŞLEMLER BAŞLATILDI
Ayrıca, söz konusu programı RTÜK’e şikâyet ve ilgili kişiler hakkında kişisel olarak suç duyurusunda bulunma sürecini de başlatmış bulunduğumu kamuoyuna saygıyla duyururum.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.