Bu yarışma kaçmaz

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından lise ve dengi okul öğrencileri için 5.000 YTL ödüllü "Su" konulu resim yarışması düzenliyor.

Bu yarışma kaçmaz
16 Şubat 0008 Cumartesi 00:00

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara dağıtılan afişler ile, yarışma hakkında bilgilendirme çalışmalarına başladı.

BÜYÜK ÖDÜL 5.000 YTL

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından lise ve dengi okul öğrencileri için 'Su' konulu resim yarışması düzenlendiğini ve broşürlerin okullara dağıtıldığını belirten Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, yarışmada büyük ödülün 5.000 YTL olduğunu belirterek, "Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından lise ve dengi okul öğrencileri için Su konulu resim yarışması düzenleniyor ve yarışma hakkında bilgilendirme broşürleri ile afişler okullara dağıtıldı. 2008 yılının 'Vakıf Medeniyeti Su Yılı' olarak belirlenmesinden sonra yarışma düzenlenmeye karar verilmiş ve okullara bu konu ile ilgili olarak bildiri broşür ve afişleri dağıtıldı" şeklinde açıklamada bulundular.

2008 VAKIF MEDENİYETİ SU YILI NEDİR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada da Su yılı şöyle tarif edildi; "Su yeryüzündeki asli unsurlardan olup insan hayatının vazgeçilmeyenleri arasında yer almaktadır. İnsanlık tarihi boyunca su hep var olmuş bir çoğu su kenarında kurulan medeniyetler su ile şekillenmiştir.

Saflık, sadelik, duruluk ve bilgelik sembolü olarak kabul edilen su, hayatın kendisi kadar insanla iç içedir.

İnsan ihtiyaçlarının bir gereği olarak ecdadımız tarafından inşa edilen çeşme, köprü, sebil, şadırvan, sarnıç, kuyu, hamam, vb. yapılar sahip olduğumuz birikimle tarihe her biri eşsiz sanat eseri olarak geçmiştir. Öyleki medeniyetimize başlı başına su medeniyeti denilir olmuştur. Su, kültürümüz, geleneksel mimarimiz ve vakıf tarihimiz için önemli bir imge olmanın yanında aynı zamanda dünyanın geleceğini de ilgilendiren dinamik bir husustur.

Günümüzde de su kelimesi bir çok siyasi, kültürel, stratejik konunun içinde de yer almaktadır. Küresel ısınma, su kıtlığı, su savaşları ve suyun kullanımı, doğal su ihtiyacı, suyun dönüşümü gibi bir çok konu, siyasi, kültürel ve diplomatik politikaları güçlü şekilde etkilemektedir. Sanayi, teknoloji başta olmak üzere pek çok sektör, bu konulara dönük dev yatırımlara girişmekte, tıp ve bilişim alanlarında konuya dair yeni açılımlar denenmektedir.

Böyle bir dönemde Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak 2008 yılını Vakıf Medeniyeti Su Yılı olarak ilan ediyoruz.

Bilindiği üzere T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2006 yılını Vakıf Medeniyeti Yılı, 2007 yılını ise Vakıf Medeniyeti Çevre Yılı olarak ilan etmişti. 2008 Vakıf Medeniyeti Su Yılı, hem yeni ve çok geniş içeriğe karşılık gelen bir tema, hemde önceki yıllardaki temaları bütünleyen bir detaya sahip olacaktır.

2008 Vakıf Medeniyeti Su Yılı boyunca düzenlenecek olan etkinliklerle, suyun hayatımızdaki yerine ve stratejik önemine dikkat çekilecek, ecdadımızın vakıf anlayışı ile ortaya koyduğu su medeniyeti eserlerine vurgu yapılacak, bu eserlerin korunup sonraki nesillere aktarılmasının önemi belirtilerek yenilerinin ortaya konulmasına teşvikte bulunulacaktır.

HEDEF KİTLE VE AMAÇ

2008 Yılı Vakıflar Medeniyeti Su Yılı olarak belirlenmesinin ardından, konu ile ilgili yapılacak olan resim yarışmasın için de şu bilgiler verildi; Bu yarışma lise ve dengi okul öğrencilerine yöneliktir. Vakıf Anlayışı ile su kültürü ve bilincinin genç gözüyle resmedilmesi amacıyla yarışma düzenlenmiştir.

KATILIM ŞARTLARI

*Resim yarışmasına Türkiye geneli bütün lise ve dengi okul öğrencileri katılabilirler. *Öğrenciler yarışmaya sadece bir eserle katılabilir.

*Yarışmacı, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış, ya da sergilenmemiş eseriyle yarışmaya katılabilir.

*Yarışmaya gönderilecek eserler aranacak şartlar

a) Yarışmacılar, 25cmx35cm veya 35cmx50cm ölçülerinde resim kağıdı veya tuval üzerine yapılmış resimlerle yarışmaya katılabilir.

b) Yarışmacılar, sulu boya veya yağlı boya tekniğini kullanabilirler.

c) Eserler özgün olmalı, başka bir eserden kopya olmamalıdır.

d) Eserlerin üzerinde, katılanın ismi ve imzası kesinlikle bulunmamalı, ancak çalışmanın arka kısmında, sağ alt köşesine yarışmacının adı, soyadı, yaşı, sınıfı, okulu, ulaşılabilecek telefon numaraları, adresi, yarışmaya katıldığı ilçe ve il açık olarak yazılmalıdır.

DİĞER HÜKÜMLER

*Dereceye girsin veya girmesin, yarışmaya katılan hiçbir eser iade edilmeyecek, yarışmacılar, eserleri üzerinde hak talep edemeyeceklerdir. Teslim tarihinden itibaren eserin tüm imtiyazı yarışmayı düzenleyen kuruma geçecektir.

*Vakıflar Genel Müdürlüğü ödül alan ve sergilenmeye layık bulunan eserleri afiş, katalog, broşür, kitapçık vb. her türlü tanıtım malzemesi olarak kullanma hakkına sahip olacaktır. *Ödül kazanan eserler çeşitli illerde sergilenecektir.

*Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilecektir. *Seçici kurul ödüllerin tümünü ya da bir kısmını dağıtıp dağıtmamakta serbesttir. *Dereceye girecek eserlere verilecek ödüller 5 Ekim 2008 tarihine kadar alınmadığı taktirde, yarışmacılar tarafından herhangi bir hak talep edilemeyecektir.

DEĞERLENDİRME VE ÖDÜLLER

Eserler okullarda 26 Mart 2008 tarihne kadar, öğrenciler tarafından öğrencisi oldukları okul müdürlüklerine teslim edilecektir.

Okul müdürlükleri 28 Mart 2008 tarihine kadar belirledikleri en iyi 3 eseri, resmi üst yazı ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edileceklerdir. İlçelerde İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri 4 Nisna 2008 tarihine kadar toplanan eserleri İl Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

İl Milli Eğitim Müdürlükleri, 11 Nisna 2008 tarihine kadar kurulacak bir komisyon tarafından il bazında ilk 10'a giren eserleri belirleyip Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne teslim edeceklerdir. Vakıflar Genel Müdürlüğü İllerde ilk 10'a girerek seçilip gönderilen tüm eserleri kurulan komisyon tarafından değerlendirerek dereceye giren eserleri belirleyecek. Yarışma sonuçları 5 Mayıs 2008 Pazartesi günü düzenlenecek olan ödül töreni ile kamuoyuna duyurulacak.

Türkiye genelinde yapılan resim yarışmasında ilk üç dereceye giren yarışmacılara aşağıdaki ödüller verilecektir;

1.'lik ödülü: 5.000 YTL

2.'lik ödülü: 3.000 YTL

3.'lük ödülü: 2.000 YTL

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.