Bu yönetim Çerkezköy'ü uçurur

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek yeni yönetimi tebrik etti ve çalışmalarında başarılar diledi

Bu yönetim Çerkezköy'ü uçurur
02 Mayıs 2016 Pazartesi 09:41

PARTİLİLER TEŞKİLATTA TOPLANDI

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nda gerçekleşen ziyarete CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Münir Karaevli, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve yönetimi, CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ile çok sayıda partili katıldı.

"ATATÜRK'ÜN YOLUNDAN DEVAM EDECEĞİZ"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, "10 Nisan tarihinde tüm deleğelir katılımı ile olağan kongremizin sonunda görevimize başladık. Yönetim kurulunda bulunan tüm arkadaşlar görev ve sorumluluğumuz bilinci içersindeyiz. Çalışacağız zor ve onurlu görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Belediye meydanına geçtiğimiz günlerde pankart astık. Bu pankartı bir gün sonra kaldırmak zorunda kaldık. Bu baskılar bizi yıldırmayacaktır. Tüm baskılara rağmen Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmayacağız ve yolundan devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı'a çalışmalarında başarılar dileyen ve bilinçli bir teşkilat oluşturulduğunu dile getiren CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, "Yakın tarihte Cumhuriyet Halk Partisinin Tekirdağ örgütlerinin üç tanesinin kongresini bitirdi. Dışarıdan bize CHP’de kavga olduğunu yaratmak istiyorlar. CHP’de kavga bitmiştir, artık kavga etme lüksümüz yoktur. Artık kol kola girip belediyelerimiz ve örgütler ile koordineli bir şekilde çalışma vaktidir." dedi. Türkiye'nin ayaklarının altında kayıp gittiğini söyleyen Ökten, "Meclis Başkanının açıklaması tesadüf değildir. Tüm kelime kelimesi önceden hazırlanmıştır. İki gün sonra ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ağzından baklayı çıkararak gençlere 'Siz milletin değil, ümmetin umudusunuz' demiştir. Türkiye Cumhuriyeti Osmanlıdan sonra kurulurken ümmetin ulus olma bilinci ile kurulmuştur. Şimdi ise AK Parti iktidarı ile plak tersine çevrilmek isteniyor. İnanıyorum ki Cumhuriyet değerlerini kimse bizim içimizden silemeyecektir. Atatürk ilke ve inkılaplarından asla taviz vermeden, dirençli ve kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu. 

"BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ"

23 Nisan yürüyüşünde Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla CHP Şarköy Gençlik Kolları üyesinin tutuklandığını dile getiren Ökten, "Örgüt olarak her türlü çaba ve desteği kendisine vererek arkasında durduk. Dün itibariyle gencimiz salınmıştır. Bu talihsiz bir olaydır, bu olayda tüm toplumun korku salmak amacı vardır. Altında yatan gerçek ise korku salmak ve etkisiz hale getirmektir. AK Parti’nin ülke genelinde yapmak istediği çalışmalara engel olmamamızı pasivite etme çalışmasıdır. Bunda da başarılı olamayacaklardır. Kendi içersinde zaten AK Parti çatırdamaya başlamıştır. Ülkenin durumu AK Parti’yi zorlamaktadır. Biz kendi bölgemizi sizlerle birlikte kararlı, dirençli bir çalışma süreci içinde olacağız. Bu süreçte birlik ve beraberlik içerinde çalışacağız." dedi. 

"ÇITAYI YÜKSEKTEN ALDINIZ"

10 Nisan'da gerçekleşen CHP Çerkezköy İlçe Kongresi'ne, Amerika'da olduğu için katılamadığını belirten ve kongreye katılamadığı için partililerine özürlerini ileten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Seçilen arkadaşlarımızın hepsini kutluyor, başarılar diliyorum. Gördüğüm manzara bu yönetim Çerkezköy’ü uçurur. Bazı kesimler Çerkezköy ve Kapaklı’nın seçimlerde riskli olduğunu söylüyorlar. Bana göre en rahat belediyeyi alacağımız yer ise Çerkezköy olacaktır. Bu seçimleri almak zorundayız. Genç Belediye Başkanınız, ilçe başkanınız ve yönetiminiz var. Böyle başkana ve yönetime Çerkezköy’ün ihtiyacı vardı. Kimse bu saatten sonra CHP’yi tutamaz. Çıtayı yüksekten aldınız. Bunu da daha yükseğe taşımak her zamankinden fazla çalışmayı gerektirir. Yeni yönetim bu çıtayı çok daha yukarıya taşıyacaktır." ifadelerini kullandı. 

ŞEHİTLERİ UNUTMADI

"Her ne kadar hükümet tarafından yönetiliyoruz desek de bu ülkeyi Başbakan mı, Cumhurbaşkanı mı, ya da başkaları mı yönetiyor bunu vatandaşlar da merak etmektedir." diy Öztrak, "Tek başına iktidara gelen parti halen siyasi belirsizlik yaratma kapasitesine sahip. Kendi içlerinde dövüşüyorlar ve belirsizlik taşıyorlar. Sınırlarımızda çok ciddi kargaşa var. Her gün Türkiye’ye binlerce göçmen geliyor. Şuan 3 milyona yakın göçmen ülkemizde bulunmaktadır. Türkiye’ye sınırın öbür tarafından füzeler ve mermiler geliyor. Türkiye ise bağırıyor çağırıyor ama fazla sesi çıkmıyor.  Suriye’de şükür namazı kılacaktık, şimdi Suriye’den insanlar ülkemize geliyor. Ne acıdır ki o camilerde şehit cenazelerimiz oluyor. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum” dedi. 

"CHP BU ÜLKENİN KURUCU PARTİSİDİR"

Yaşanan terör olayları hakkında açıklamalarda bulunan Özrak, "Ülkenin bir tarafına baktığımızda hendeklerin kazıldığını görüyoruz. Evler bombalar ile doldurulmuş, evin üstünde yabancıların silahları var. Benim oradaki insanım çocuğunu okula gönderemiyor. Kalkıp evinde kalamıyor, evine döndüğünde harabe bir evle karşı karşıya kalıyor. Bu bölgemizde Türk Silahlı kuvvetleri ve emniyet teşkilatı gerçekten çok büyük bir mücadele vermektedir. Peki oraya terör ve terörist nasıl geldi. Aslında bunları Oslo müzakereleri zabıtlarından sonra okumak mümkündür. Orada mit görevlisi 'Nerelere ne sakladığınızı görüyoruz. İstediniz yöneticileri de değiştirdik' demiştir. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ise bölgedeki valilere çok fazla karışmayın bunlara göz yumun demiştir. Örgütlenirken çok fazla karışmayın dediklerini de itiraf ettiler. Türk Silahlı Kuvvetlerinde ve emniyette bu bölgelere müdahale edelim. Valilerdin ise müdahale etmeyin dediği yüzlerce belge vardır. Daha sonra çıkıyorlar CHP terörist ve terör ile kol kola diyorlar. Hiç kendilerini yormasınlar. CHP bu ülkenin kurucu partisidir. Bunlarla işimiz olmaz. Ama onların kol kola gezdikleri gördük, onları unutturmaya çalışmasınlar. Bizler bunları unutmayız." şeklinde konuştu.

"15 YILDIR YÖNETEMİYORSUNUZ"

Her şeyin kötüye giderken mevcut iktidar partisinin başkanlık sistemi diye ısrar ettiğini belirten Öztrak, "Başkanlık sistemine geçip sana padişahlığı verseler bu ülkeye ne yapacaksın. Doğru düzgün bu ülkeyi 15 yıldır yönetemiyorsunuz. Yaşam şartı yükselmedi, gelir ise artmamıştır. Anarşi ve terör de bitmemiştir. Size niye başkanlık verilsin. Hangi yüzle bu başkanlığı istiyorsun. Bu milletin çıkışı güçlü bir parlamenter sistemden geçer. Güçlü parlamenter sistem hesap soran ve yasaları çıkarmakta da milletin sesine kulak veren meclistir. Bu da üyelik haklarına sahip çıkmaktan geçiyor." dedi. 

"TBMM BAŞKANI ANAYASAYI İHLAL ETMİŞTİR"

"Sadece bu yönetim değil, il yönetimi ve diğer ilçe yönetimleri bizler gerçekten çok güç bir dönemde hizmet etmek için uğraşıyoruz." diyen Öztrak, "TBMM Başkanı Anayasa sahip çıkmak için seçilmiş yemin etmiş birisidir. Çıkmış İstanbul Üniversitesi’nde 'Anayasada Laiklik olmamalıdır' diyor. Bu hafife alınacak bir husus değildir. Hukuken incelendiğinde anayasanın değiştirilmeyecek dört tane ilkesine aykırı konuşmuş oluyor. Herhangi bir vatandaş konuşabilir ama TBMM Başkanı konuşamaz. Çünkü bu anayasaya göre oraya seçilmiştir. Bu konuşması ile anayasayı ihlal etmiştir." açıklamalarında bulundu. 

"BİR TAKIM OLMAK ZORUNDAYIZ"

İktidarın mağdur olmayıp, mevcut düzenin kendisi olduğunu belirten Öztrak, "Bir gencimiz yürüyor, daha önce bununla ilgili suç olmadığı ve kanunca beraat edildiği ifade edilmiştir. Suç olmayan bir fiilden dolayı savcının talebi ile gencimiz tutuklanıyor. Bunlar demokrat bir ülkede olmaz. Yolsuzluklar oluyor, bunlar unutulmuyor. Türkiye’yi bu tuzaktan çıkaracak CHP’dir. Hepimiz bir takım olmak zorundayız. Kurucu partisi olarak sıkıntıdan çıkartmak zorundayız." dedi. 

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.