Bülent Ecevit’i andılar

CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen eski Başbakanlardan, unutulmaz devlet adamı Bülent Ecevit’i anma toplantısı büyük ilgi gördü. Tekirdağ dışında Kırklareli ve Edirne ‘den de yurttaşların hazır bulunduğu toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Gazeteci-Yazar ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Dr. Hakan Tartan, eski milletvekili Türkiye Zekâ Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı ve Ecevit Biyografisi yazarı Kaan Gaytancıoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Bülent Ecevit’i andılar
20 Kasım 2017 Pazartesi 13:09

ONU ANLAMA VE ÖĞRENME ZAMANIDIR
Bülent Ecevit’in sadece Kıbrıs Barış Harekatı, sendikal atılımlar, köylüden kalkınma projesi, haşhaş üretimi serbestisi ile başı dik politika bağlamında anılamayacağını, siyaset kültürüne kattıklarının da önemli olduğuna işaret eden Hakan Tartan, “50 yıldır Halkçı Ecevit ve Karaoğlan sloganları dillerde. Ondan da önemlisi gönüllerde. Tek sırrı var; halktan yana, barışçıl, hoşgörülü, sevgiye dayalı ve mütevazı olmak. Ecevit hep umutluydu, hep gençlere güvenirdi. Türkiye geleceğe umutla bakarken, Ecevit’in duruş, söylem ve doğrultu tutarlılığından daha çok yararlanmalı. Açık söyleyeyim; Türk siyaseti yeniden Bülent Ecevit-Erdal İnönü-Aydın Güven Gürkan-İsmail Cem sentezi yapmalı. Onlardan alacağımız çok dersler var” dedi. Lider, siyasetçi ve akil adam kimliği ile özlenen Ecevit’in en büyük özelliğinin halk gibi yaşaması ve halk gibi davranması olduğunu vurgulayan Tartan, “15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatta olsaydı ilk tepkiyi Bülent Bey koyar, hemen sokağa inerdi. Onu eleştirme değil, anlama ve öğrenme zamanı Türkiye için” değerlendirmesinde bulundu.
HALK İÇİN ÇALIŞIRDI
Son yıllarında Ecevit’in en yakınındaki isimlerden biri olan Emrehan Halıcı da, yılların birçok anlamda Ecevit’i haklı çıkarttığını söyledi. Halıcı, “Ecevit halktan ilham alırdı, halk için çalışırdı. Koşulların zorluğuna rağmen bir çok yapısal reform onun döneminde gerçekleşti” dedi. Toplantıda Ecevit’in şiirleri okundu ve anıları da paylaşıldı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.