Burs başvuruları başladı

Kapaklı Belediyesi tarafından başarılı ve dar gelirli öğrencilere geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi önümüzdeki eğitim ve öğretim sezonunda da verilecek olan burs ile ilgili müracaatlar sürüyor. Burs için Kapaklı Belediyesi Hesap İşleri Birimi'ne gelen öğrenciler, alacakları formu çeşitli kurumlara giderek dolduracaklar ve ikametgah, doldurdukları form, öğrenci belgesi, nüfus kağıdı fotokopisi, transkript ve dilekçe ile Eylül ayı sonuna kadar başvurabilecek. Eylül ayı sonunda burs için yapılan başvurular, incelenecek ve yapılacak değerlendirmenin ardından, burs alacak öğrenciler ve verilecek olan burs miktarı belirlenecek.

Burs başvuruları başladı
02 Ağustos 2007 Perşembe 08:26

BURS DEVAM EDECEK

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu senede başarılı öğrencilere burs vereceklerini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Kapaklı Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda da başarılı fakat maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerine burs vermeye devam edeceğiz.

Burs için ilk defa başvuruda bulunacak olanlar veya başvurusunu yenilemek isteyen öğrenciler Belediye Hesap İşleri'nden alacakları formu dolduracaklar ve bu formla birlikte ikametgah (Kapaklı'da ikamet etmesi gerekiyor), öğrenci belgesi, nüfus kağıdı fotokopisi, transkript ve dilekçe ile Eylül ayı sonuna kadar başvuru da bulunabilecek.

KİMLER ALAMIYOR?

Belediye olarak bize başvuruda bulunan öğrenciler, kendilerine vereceğimiz belgelerle birlikte Nüfus Müdürlüğü'ne, Tapu Kadostro'ya, Vergi Dairesi'ne giderek üzerlerine hiçbir mal kaydının olmadığını onaylatıyoruz. Üzerine herhangi bir malı olan öğrencilere burs verilmiyor.

NOTLARI İYİ OLANLAR SEÇİLECEK

Ayrıca yapılan test ile öğrencinin kardeş sayısı, anne ve babanın iş durumu, sakat kardeş olup olmadığı gibi bilgilerini de alıyoruz. Burs verilecek öğrencilerin durumu kötü olanlar arasında not ortalaması iyi olanlar seçilecek. Geçtiğimiz sene 217 öğrenciye burs verildi. Bu sene de belirli bir öğrenci sayısına burs verilecek. İleriki zamanlarda öğrenci sayısı ve aylık verilecek burs miktarı netlik kazanacak" dedi.

Belediye'nin vereceği burstan yararlanmak isteyen dar gelirli ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin, burstan yararlanabilmeleri için Belediye'nin kendilerinden istenen evrakları hazırlamaları gerekiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.