Bütçe revize edilmedi

Çerkezköy Belediyesi’nin Nisanı ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda gerçekleştirilirken, bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilen 2014 Bütçesi’nin revize edilmesi konusu görüşülerek, 2013 yılında hazırlanan bütçenin aynen uygulanmasına oy birliği ile karar verildi

 Bütçe revize edilmedi
18 Nisan 2014 Cuma 07:42

Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda Nisan ayı Meclis toplantısının ikinci oturumunu yapmak üzere toplanan Belediye Meclisi toplantısına AKP’den Ömer Kılınç ve Turgut İleri katılmazken CHP’den ise Binali Etyemez, Nihat Mıstık toplantıya geç katıldı.
PLAN VE BÜTÇE AYNEN UYGULANSIN DEDİ
Açılış ve yoklamanın ardından başlayan Meclis toplantısında gündemin tek maddesi olan bütçenin revize edilmesi konusu görüşülerek, karara bağlandı. Bir önceki Meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilen 2014 yılı tahmini gelir ve gider bütçesinin görüşülerek revize edilmesi konusu görüşülerek, karara bağlandı.
Konu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun oy birliği ile aldığı tavsiye niteliğindeki karar Belediye Meclisi’nde okunurken, Komisyonun aldığı kararda şunlar vurgulandı:
BÜYÜKŞEHİR KANUNU ÖNGÖRÜLEREK HAZIRLANMIŞ
“2014 mali yılı bütçesi Büyükşehir Kanunu ile Belediyemize devredilecek olan belediyelerin bütçeleri de değerlendirerek hazırlandığından ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 37. maddesine göre de ek ödenek verilme imkanı bulunduğundan gelir ve gider bütçesinin revize edilmeden 67 milyon 604 bin 575 TL olarak tahmin edilmesine oy birliği ile karar verildi.”
BÜTÇE 67 MİLYON 604 BİN TL
Komisyon raporunda 2014 mali yılı gelir bütçesinin 67 milyon 604 bin 575 TL olarak öngörüldüğü belirtilirken, bunun 23 milyon 286 bin 575 TL’sinin vergi gelirleri, 8 milyon 522 bin TL’sinin teşebbüs ve mülkiyet geliri, 130 bin TL’sinin alınan bağış ve yardımlar, 35 milyon 456 bin TL’sinin diğer gelirler, 100 bin TL, alacaklardan tahsilatlar 110 bin TL olarak tahmin edildiğini ifade edildi.
İŞTE GİDER BÜTÇESİ
2014 yılı tahmini gider bütçesi ile ilgili verilen bilgi de ise genel kamu hizmetleri için 8 milyon 632 bin 575 TL, kamu düzeni ve güvenlik hizmetleri için 3 milyon 426 bin 494 TL, ekonomik işler ve hizmetler için 3 milyon 322 TL, çevre koruma hizmetleri için 21 milyon 336 bin 735 TL, iskan ve toplum refahı hizmetleri için 29 milyon 753 bin 99 TL, sağlık hizmetleri için 1 milyon 455 bin 350 TL ödenek ayrıldığı belirtildi.
HASSASİSET GÖSTERECEĞİZ
Tahmini bütçe ve kalemlerin okunmasının ardından Belediye Başkanı Vahap Akay, bütçenin bu hali ile kabul edilip, edilmemesini oya sundu. Yapılan oylama sonucunda bütçe oy birliği ile kabul edildi. Tek gündem maddesinin tamamlanmasının ardından söz alan AKP Meclis Üyesi Remzi Garip, Meclis toplantısının kamera ile kayıt altına alınması talebini yeniledikten sonra, “Ayrıca her Meclis toplantısı öncesi bir önceki Meclis tutanaklarının dağıtılması gerekiyor. Bu konuda hassas olunmalı” ifadesini kullandıktan sonra Belediye Başkanı Akay da bu konularda gerekli hassasiyetleri göstereceklerine kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
itfaiyeci - 10 yıl önce
hala maaşlarımızı alamadık;susma sustukça sıra sana gelecek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!