Büyük buluşmada ortak söz “Her şey Çerkezköy için!“

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe arasındaki büyük buluşma Ak Parti İlçe Teşkilatında gerçekleşti. Vahap Akay, Çerkezköy’e ait belirlenen başlıca sorunları dosya halinde Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye sunarken, toplantı sonunda ortaya çıkan ortak mesajda, ‘sen ben demeden her şeyin Çerkezköy yararına yapılması gerekiyor’ oldu

Büyük buluşmada ortak söz “Her şey Çerkezköy için!“
04 Şubat 2016 Perşembe 16:18

TOPLANTI SAMİMİ BİR ORTAMDA GERÇEKLEŞTİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün sorunlarını ve planlanan projelerin hayata geçirilebilmesi adına AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’yi ilçe teşkilatında ziyaret etti. Samimi bir ortamda karşılıklı fikir alış verişi şeklinde geçen ziyarette Belediye Başkanı Akay, Öğe ve ilçe yönetiminin kendisini samimi bir ortamda karşıladıkları için memnuniyet duyduğunu ifade etti.

SORUN HERKESİN SORUNUDUR

Belediye Başkanı Vahap Akay, görüşme için beraberinde getirdiği dosyalarda ulaşım, yapılması planlanan kaymakamlık binası, tır park alanları, yeni stat yapımı, DSİ dere ıslahı ve gölet yapımı gibi konuları masaya yatırırken, Ak Parti İlçe Başkanı Öğe de konular hakkında bildiklerini paylaşarak takipçisi olacaklarını ifade ederek, Çerkezköy’ün sorunlarının siyasi parti gözetmeksizin herkesin sorunu olduğunu söyledi.

İKİ TARAFTA TOPU BİRBİRİNE ATIYOR

Başkan Akay, yaptığı konuşmada, “DSİ ile dere ıslahı sorunumuz bulunuyor. Kızılpınar’da köprü yapımı konusunda DSİ ile Karayolları topu bir birine atıyor. Kızılpınar'da ki birinci köprü karayollarına ait. Bir yıldır yapımı için yazışmalar devam ediyor, ancak bir netice alınamadı ve burada derenin ıslahı gerekiyor. Karayolları ile DSİ 'sen yapacaksın' diye topu birbirine atıyor. Bu sorunu çözmemiz lazım. Bu konuda Bakanlığında Karayollarına bir talimatı var. Biz Tepe köprüsünün yani Atatürk Viyadüğü’nün giriş çıkışları konusunda trafiği rahatlatmak ve altı yol kavşağındaki trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmak adına karayollarıyla görüşmeler  yaptık, ancak izin verilmedi” dedi.

SIKINTI BÜYÜMEDEN ÇÖZÜLMELİ

Vahap Akay konuşmasının devamında, İlçe genelinde TREDAŞ ile de bir sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, “TREDAŞ sanki belediyenin bir kuruluşuymuş gibi her türlü elektrik kesintisinde vatandaş belediyeyi arıyor ve suçluyor. TREDAŞ herkesin bildiği gibi belediye ile bir alakası olmayan bir kuruluş. Ama vatandaş her zaman belediyeyi sorumlu tutuyor. Bu konuda, ilçemizde yaşanan elektrik kesintisi konusundaki sıkıntıların çözümlenmesini istiyoruz. Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte su ile ilgili tüm sorunların çözümünü TESKi yapıyor, ama vatandaş bu konuda da ilçe belediyesini sorumlu tutuyor. Sanayi kenti olan ilçemizin devamlı göç almasıyla birlikte artan nüfusu nedeniyle elektrik sorununu da çözmemiz lazım. Elektrik konusundaki sıkıntı daha da büyümeden çözümlenmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

YARISI OSB’NİN YARISI BİZİM

Devamlı nüfus artışı ile gelişerek büyüyen Çerkezköy’de Gençlik Merkezi ve iyi bir Stadyum ihtiyacı olduğunu sözlerine ekleyen Akay, “OSB’deki stadın yarısı bizim yarısı da OSB’nin. Yarın öbür gün OSB yerine ihtiyacım var dediğinde bu stadın kalan yarısında tek kale maç yaparız. Bu nedenle Kızılpınar’daki eski stadı uygun bir halde yapmamız gerekiyor. Kapalı Spor Salonu yanındaki Gençlik Merkezi inşaatı 1 yıldır durdu ve buranında acilen yapılması gerekiyor. Gençlik Merkezinin yapıldığı alanda da stat için bir yer bulunuyor. Buraya da 6 bin kişilik bir stat yapılabilir. Stad meselesi de spor kulüplerimizin temel ihtiyaçlarından biri. Eğer ilçemizde sporun daha iyi yerlere gelmesini istiyorsak  bu sıkıntımızın da çözümlenmesi gerekiyor” diye konuştu.

DSİ BİZİM İŞİMİZ DEĞİL DİYOR

DSİ ile belediye arasında sıkıntı olduğunu ve bu sıkıntının çözülmesi adına gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini belirten Başkan Vahap Akay şöyle devam etti; “Sıkıntılarımızın başında Hükümet Caddesindeki köprü geliyor. Biz burada yeni, geniş bir köprü yapılmasını istiyoruz. DSİ bize burada 'deplase çalışması yapın köprüyü yaparız' dedi. Ancak DSİ’den hala ses çıkmıyor. Buradaki kanalları yer altına alacağız. DSİ’den yalnız köprünün yapılmasını istiyoruz. DSİ adına bu kolay bir mesele. 23 Ocak’ta Çerkezköy’ü selden kurtarma kamulaştırma toplantısı yapıldı. Biz DSİ’ye bizde para olmadığını söylerken, bize 'Büyükşehir yapsın' dedi. Büyükşehirde cevap olarak yok dedi. DSİ'de 'bizim işimiz değil' diyor. Aslında bu DSİ’nin işi ve bu konuda DSİ bir çalışma yapmalı. İlçemizi sel baskınlarından kurtarmak için de Halaçlı’da bir gölet yapılmalı. Geçen yıl bu konuda 8 Temmuz diye bir tarih koyduk. Tarih geçti ortada halen bir şey yok. Burada gölet olursa sel baskınlarından da kurtulmuş olacağız. Biz bu konuda bir takım çalışmalar yapıyoruz, ancak DSİ de konuya el atmalı. Biz bu derelerin daha sağlıklı şekilde ıslahlarının yapılmasını istiyoruz. Bu konuların Çerkezköy adına aciliyetinin olduğunu öne çıkarmamız gerekiyor”

TIR PARKINI VELİKÖY’E TAŞIMAYI PLANLIYORUZ

TIR Parkı ve Gümrük Müdürlüğü önüne park eden TIR’ların şehrin girişi olduğu için kötü bir görüntü oluşturduğunu ifade eden Başkan Akay, “Otogar yanında bir TIR parkımız var ve Büyükşehir'e ait. Bu yol trafiğin en yoğun olduğu cadde. Sanayi kenti olmamız nedeniyle yurt içinden ve yurt dışından her gün birçok TIR ilçemize giriş yapıyor. TIR Parkının yetersiz kalması nedeniyle bir o kadar TIR’da gidiş- geliş yönlerindeki yolların kenarlarına park ediyor. Ceza kesmeye kalktığınızda bakıyorsunuz hepsi dış ülkelerden gelmiş yabancı TIR’lar, ceza kesemiyorsunuz. Biz diyoruz ki buradaki TIR Parkını kapatalım, Veliköy’e taşıyalım. Gümrük Müdürlüğü’nü de Veliköy Stadının olduğu yere konuşlandıralım. Çünkü ilçemizdeki OSB'lere daha yakın olacak hem de buradaki TIR sıkışıklığı da ortadan kalkmış olacak” dedi.

KÖTÜ GÖRÜNTÜYÜ ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORUZ

Gümrük Müdürlüğü’nün konuya sıcak baktığı ancak binalarını yeni yaptıkları için kendilerine yapılacak olan binanın masrafını karşılayamayacaklarını ifade ettiklerini sözlerine ekleyen Vahap Akay, “Kendilerine Veliköy’de yeni bir bina yapıldığı taktirde taşınma konusunda bir sıkıntı olmadığını ifade ediyorlar. Gümrük Müdürlüğü taşındığı taktirde de yeni Kaymakamlık binası şuan ki Gümrük Binasının bulunduğu alana yapılabilir. Kaymakamlığında Veliköy ile otoban yolu arasına bir bağlantı yolu çalışması var. Bu nedenle TIR Parkı ve Gümrük Veliköy’e kaydırılırsa şehir içi trafiği de büyük oranda rahatlayacak. Aynı zamanda şehir içindeki gürültü kirliği de ortadan kalkacak. Bu nedenle şehri bundan kurtarmamız lazım. Birde bu yolun Veliköy çıkışına kadar aydınlatma çalışmamız var” dedi.

HİZMET İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ise, yaptığı konuşmada, “Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın bu nazik ziyareti ve ilçemizin sorunlarının çözümü konusundaki istişare toplantısı için bizleri ziyaret etmesinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bugünkü toplantıda  tamamen ilçemizin çözüm bekleyen sorunlarının giderilmesi için bir araya geldik. Bizler siyasi kimliğimizi bir tarafa bırakarak bu görüşmeyi  sanayi kenti olan ilçemiz Çerkezköy’ün hizmet alımını hızlandırmak adına bir aradayız. Çerkezköy’ün sorunlarının çözümünde hepimiz fayda sağlayacağız. Hepimiz Çerkezköylüyüz. Bizler burada yaşıyoruz ve sorunlar hepimizin sorunudur. İlçemiz Sanayi kenti olması dolayısıyla bir çok il ve ilçeden göç alıyor ve devamlı bu göçle de nüfusumuz artıyor. Biz yerel yöneticiler olarak buranın hizmet alması için çalışma yapacağız” diye konuştu.

KONU ÇERKEZKÖY İSE HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALIDIR

Çerkezköy’ün hizmet alması konusunu her ay parti teşkilatları toplantılarında görüştüklerini ifade eden Öğe, “İlçemizin ihtiyaçları konusunun giderilmesini istiyoruz. Bu konuda bizlerde gerekeni yapmak için girişimde bulunacağız. Bu ayki toplantımızda Çerkezköy’ün bu ihtiyaçlarının bir an önce giderilmesi için toplantıda gündeme getireceğim. Belediye Başkanımızın da ilçemizin çözüm bekleyen sorunlarına ait raporunu da bu toplantıda sunacağım. Biz her ne kadar Tekirdağ’ın ilçesi olsakta İstanbul’a yakınlığımız nedeniyle İstanbul’un bir semti gibi ticari yaşamı çok yüksek ve trafiği de yoğun. Özelliklede spor konusunda ilçemizdeki spor kulüplerine gerekli destek sağlanmalı. Bu konuda bir örnek vermek gerekirse 1911 Çerkezköyspor’a herkesin ve her kesimin sahip çıkmasını istiyoruz. Belediye başkanımızın belirttiği konulardaki sıkıntıların çözümü konusunda bizler de üzerimize düşeni yapacağımıza söz veriyoruz. Bu konuda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin de üzerine düşeni yapması gerekiyor. Söz konusu Çerkezköy’e hizmetse Çerkezköy için herkes üzerine düşeni yapmalı” açıklamasında bulundu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.