Büyük Mağaza’dan anlamlı teşekkür

Büyük Mağaza Müdürü Nedret Saygın, mağaza sahibi Hüseyin Bilgiç ile birlikte Belediye Başkanı Ertem’i ziyaret ederek mağazalarında çıkan yangına etkili bir şekilde müdahale ettiklerinden ve gösterdikleri duyarlılıktan ötürü Başkan Ertem’e ve İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez’e teşekkürlerini sunarak pakt takdim etti

Büyük Mağaza’dan anlamlı teşekkür
04 Temmuz 2011 Pazartesi 00:00

Büyük Mağaza Sahibi Hüseyin Bilgiç ve Mağaza Müdürü Nedret Saygın, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i ziyaret ederek geçtiğimiz hafta mağazalarında çıkan yangında gerek Ertem’in gerekse Belediye İtfaiye ekiplerinin gösterdiği özveriye karşılık Ertem’e ve Çerkezköy Belediye İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez’e plaket takdim etti. Saygın ziyaret esnasında, yangın esnasında gösterdikleri duyarlılıktan ötürü Başta İtfaiye ekipleri olmak üzere Başkan Ertem, Kaymakam Bayhan, Kızılpınar Belediye Başkanı Korkmaz ve Emniyet Teşkilatı’na, yangını söndürmeye destek veren Ç.O.S.B, B.S.H. ile Kapaklı Belediyesi itfaiye ekiplerine teşekkür ederek şükranlarını sundu.  Ziyarette konuşan Ertem ise bu tip durumlarda olay yerine intikal etmenin ve itfaiye teşkilatındaki donanımın yanı sıra vatandaşların da bilgili olmasının önemine dikkat çekerek, ““Vatandaşlarımızın yangın konusunda bilgili olması, binalarda yangın hazırlığı olması şart.  Bu olduğu takdirde risk en az dörtte üç oranında ortadan kalkar. Ayrıca iş yeri sahiplerinin bodrumlarındaki depo alanlarını çok dikkatli dizayn etmeleri gerekir” şeklinde konuştu. Ziyarette Çerkezköy Belediye İtfaiye Teşkilatı’nda görev yapan erler de yer aldı.
İLK DEFA BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞTIM
Başkanlık süresince ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını ve bunun kendisi için gerçekten çok anlamlı olduğunu dile getiren Ali Ertem, plaketi ve teşekkürü hak edenlerin esasen itfaiye çalışanları olduğunu vurgulayarak, “Esas sıkıntıyı çekenler itfaiye erleri. Tüm takdir ve teşekkürlerin onlara gitmesi lazım” ifadelerini kullandı.
MÜDAHALENİN ZOR OLMASINA RAĞMEN EKİPLERİMİZ BAŞARILI OLDU
Büyük Mağaza’da çıkan yangına değinen Ertem, “Sizinki en riskli yangınlardan biriydi. Çünkü tam olarak nerede olduğu belli değil ve bodrumda olduğu için müdahale alanı kısıtlı. Buna rağmen ekiplerimiz hem hızlı hem de profesyonel bir şekilde yangına müdahale etti. Can kaybı yaşanmaması bizi en fazla sevindiren taraf oldu.
BÜYÜMEYLE BİRLİKTE RİSK DE ARTIYOR
Konuşmasında Çerkezköy’ün gün geçtikçe büyüdüğüne ve bu durumun bazı riskleri de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Ertem, “Dolayısıyla itfaiye teşkilatının buna göre yapılandırılması gerekli. Biz de eleman sayımızı ve gerekli donanımı buna göre ayarlıyoruz” dedi. Ertem, Çerkezköy Belediye İtfaiyesi’nin çevredeki en iyi itfaiyelerden biri olduğunu da belirtti.
VATANDAŞLARIN BİLGİLİ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ
Bu tip olaylarda bina sakinlerinin müdahalesinin de çok önemli olduğunun altını çizen Ertem, “Vatandaşlarımızın yangın konusunda bilgili olması, binalarda yangın hazırlığı olması şart” dedi ve bu olduğu takdirde riskin yarı yarıya azalacağını ifade etti. Ertem ayrıca, iş yeri sahiplerinin bodrumlarındaki depo alanlarını çok dikkatli dizayn etmeleri gerektiğine vurgu yaptı ve iş yeri sahiplerinin yangın anında alana içeriden müdahale edilecek donanımı sağlamaları gerektiğini söyledi. İTFAİYECİLER CANLARINI SİPER ETTİ
Mağazalarının bodrum katında başlayan yangını fark eder etmez Çerkezköy İtfaiye Müdürlüğü'ne haber verdiklerini ve itfaiye görevlilerinin çok kısa bir sürede olay mahalline geldiklerini hatırlatan Büyük Mağaza’nın Müdürü Nevzat Saygın, “İtfaiyecilerimiz, yangın üst katlara çıkmadan canlarını siper edip müdahalede bulunarak yangını kontrol altına almışlar ve kısa sürede yangını söndürmüşlerdir. Yangına çok kısa bir zamanda müdahale yapılmış olması, ayrıca itfaiye görevlilerinin kahramanca davranarak olağanüstü çabaları neticesinde can kaybı olmadan yangının büyümesini de engellemişlerdir" cümlelerine yer verdi.
SONSUZ TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU
Saygın, tüm bu özverili davranışları nedeniyle başta İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez ve tüm itfaiye personeline, daha sonra da yangın ihbarını alır almaz yardıma gelen ve neticenin ağır sonuçlar doğurmaması için yoğun çaba gösteren Kızılpınar, BSH, OSB ile Kapaklı İtfaiye ekiplerine sonsuz teşekkürlerimi sundu. Saygın, konuşmasının devamında Belediye Başkanı Ali Ertem, Kaymakam Ayhan Bayhan, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ile başta İlçe Emniyet Müdürü Cemal Dalman olmak üzere tüm Emniyet Amirlerine ve emniyet teşkilatına meydana gelen yangını öğrenir öğrenmez ilgilendikleri,  bizzat olay mahaline gelip yardım ve desteklerini esirgemedikleri için şükranlarını iletti. Saygın ayrıca üzüntülerini paylaşan tüm dostlarına ve Çerkezköy halkına alakalarından dolayı sevgi ve saygılarımızı sundu.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.