Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi

Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı
21 Nisan 2014 Pazartesi 07:56

Sadece AK Partili Belediye Meclis Üyesi Çiğdem Koncagül’ün mazereti dolayısıyla katılamadığı toplantı en genç iki üyenin geçici katip olarak divana davet edilmesi ile başlarken yapılan yoklamanın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Olağan Toplantısı başlamış oldu.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında ilk olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak bir konuşma yaparken Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde artık hiç kimsenin siyasi bir yanı kalmadığını herkesin Tekirdağ için birlikte çalışması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
SİYASET BİTTİ ARTTIK HERKES ROZETİNİ ÇIKARACAK
“Burada biz Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak bulunuyoruz. İlk ve son defa parti adı söyledim. Artık hepimiz sadece Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi çalışanıyız. Saray’ın bir köyünde aksaklık olsa bizden soracaklar. 354 mahalle var. 1097 cadde var. 11 ilçeyiz. 260 bin bina var. Hepsine hizmetleri Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi götürecek. Biz bu hizmetleri yaparken siyasi rozetlerimizi çıkarıp Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi rozeti takacağız.
BAŞBAKAN VE HÜKÜMETİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Biz Tekirdağ’ın kitabını yazacağız. Bunu ben tek başıma yapmayacağım. Tekirdağ için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki partilerin il başkanları ve vekilleri ile bir araya gelip Tekirdağ’ın sorunlarının kitabını yazacağız. Bu fırsat Tekirdağ için tarihi fırsattır. Başbakan ve hükümetimize teşekkür ediyorum.
İLK DEFA
YENİ BİR SİSTEM
OLUŞUYOR KADROLAŞMA
SAĞLAM YAPILMALI
Herkes birleşip hizmet edecek. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi ve oluşumu hizmet ağına geçmesi için bir sürece ihtiyaç var. Nereden bakarsanız bakın en az 6 ay geçmeli. İlk defa yeni bir sistem oluşuyor. Kadrolaşma sağlam yapılmalı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye hiçbir partinin rant kapısı değildir. Bu başarının gerçek sahibi Tekirdağ halkıdır.
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR
BELEDİYESİ’NİN ATANMIŞ
HİÇBİR ELEMANI YOK
 Şuanda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin atanmış hiçbir elemanı yok. Lütfen isim belirterek resmi olmayan arkadaşlarımızı ön plana çıkarmayın. Burada 1 kişinin adı geçecek. Kadir Albayrak. Hiçbir alt kadro benim önüme geçemez, ben buna izin vermem. Geçmişte bazen bazı hatalar yapıldı. Ama ben yapmam!”
Sözlerine bir sonraki toplantının Çorlu’da, üçüncü toplantının ise Çerkezköy’de yapılacağını belirterek devam Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, konuşmasını bir müjde ile bitirdi. Albayrak, “Tekirdağ’a en az 40-50 hatta 100 sene hizmet edecek Tekirdağ mimarisine yakışır belediye başkanlık binamızı yapacağız. İlk müjdemizi de verelim. Bütün bu çalışmaların bu kutsal Cuma gününde olmasıyla her şey gönlünüzce olsun, kazanan Tekirdağ olsun, kazanan halkımız olsun, diyor sözlerimi noktalıyorum.” İfadelerini kullandı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın açıklamaları tüm meclis üyelerinden alkış alırken Albayrak’ın açıklamalarının ardından 17.03.2014 tarihli belediyenin tutanak özetinin okunmasına geçildi. Tutağın okunması ile beraber oylamaya geçilirken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oylamasında oy birliğini sağlayarak tutanağı kabul etti.
Geçmiş dönem ile ilgili Meclise bilgi verilerek toplantıya devam edilirken gündem maddeleri öncesinde son olarak Tekirdağ Belediye Başkanlığı’na ait Denetim Komisyonu Raporu’nun okunması gerçekleştirildi. Denetim komisyonu raporunun ardından ise gündem maddelerinin okunup değerlendirilmesi ile toplantı devam etti.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Olağan Toplantısında gündemin ilk maddesi olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekilleri ve 2. Maddesi olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis katiplikleri yapılan gizli oylama ile belirledi.
5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunun 12. maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 5. Maddesinin 1. Fıkrası gereğince; Gizli Oyla Meclis Birinci Başkan Vekili ve Meclis İkinci Başkan Vekili seçimi yapılırken 1. Başkan vekilliği için Münir Karaevli, 2. Başkan Vekilliği için ise Salih Dönmez önerildi.
BAŞKAN VEKİLİ KARAEVLİ OLDU
Yapılan gizli oylama sonucunda Münir Karaevli 58 oy olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili seçilirken 2. Başkan Vekilliği’ne ise 57 oy ile Salih Dönmez seçildi. Oylamanın ardından Münir Karaevli bir konuşma yaparken kendisine destek veren herkese teşekkür etti.
İlk seçimin ardından 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunun 12. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 5. Maddesinin 1. Fıkrası gereğince; Gizli Oyla 2 Asil, 2 Yedek Meclis Katibi seçimine geçilirken asil üyeler için Sami İkizler ve Funda Serfice, yedek üyelikler için ise Fatih Ertem ve Ergun Er isimleri önerildi.
ÇERKEZKÖY’DEN
ENCÜMENE BİR İSİM SEÇİLDİ
Yapılan gizli oylamada 58 oy alan Sami ikizler ve 59 oy alan Funda serfice Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi katipleri olurken Fatih Ertem ile Ergun Er 57’şer oy alarak yedek katip olmaya hak kazandı. 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 16. Maddesi gereğince gizli oyla 5 adet Encümen Üyesi seçimi de gerçekleştirilirken Encümen Üyeliği’ne 59 oy alan Mustafa Karaçay ve Yüksel Baydarlı, 58 oy alan Funda Serfiçe ve Nazmi Duygu ile 57 oy alan Cem Özkan seçildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısında 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 15. Maddesi gereğince; kurulması zorunlu olan ve kurulması uygun görülen İhtisas Komisyonlarının seçimini gerçekleştirdi.
Yapılan seçim öncesi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak bir kısa bir açıklamada bulunurken; “Yapacağımız seçim ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na 9, Çevre ve Sağlık Komisyonu’na 5,Plan ve Bütçe Komisyonu’na 9, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na 5 ve son olarak da Ulaşım Komisyonu’na 5 arkadaşımızın seçilmesine karar verildi. Tüm Tekirdağ’a hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Yapılan seçimlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk toplantısına katılan tüm üyeler komisyonlar için evet oyu kullanırken oluşturulan komisyonlar ve seçilen üyeler şu şekilde oluştu:
İMAR VE BAYINDIRLIK
KOMİSYONU
Ahmet Sarıkurt, Mustafa Özdemir, Halil İbrahim Erkan, Ensar Sivri, Nuh Nuhoğlu , Oğuz Çakmak, Volkan Soğancılar, Ersin Çolpan, Serkan Erçili
ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU
Cihan Gaygusuzoğlu, Fatih Erten, Salih Dönmez, Ali Bakır,  Mustafa Çetin
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU
Ömer Cebe, Mustafa Özdemir, Varol Türel, Doğan Özman, Sami İkizler, Nedim Yılancı – Hüseyin Vasfi Güner, Ömer Kılınç, Halil İbrahim Yerlioğlu
EĞİTİM KÜLTÜR SPOR VE
GENÇLİK KOMİSYONU
Gülferah Güral, İsa Kunt, Vahit Aslan, Bülent Eres, Bülent Can
ULAŞTIRMA KOMİSYONU
Erdoğan Demirci, Ergun Er, Vahit Aslan , İmdat Özgör, Ali Rıza Eti
Komisyon seçimlerinin yanı sıra Marmara Belediyeler Birliği, Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği ve Trakya Kalkınma Birliği’ne Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen gidecek kişilerin seçimleri de yapıldı. Buna göre Marmara Belediyeler Birliğine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra Cihan Gaygusuzoğlu ve Gülferak Güral asil üye olarak; Oğuz Çakmak ve Nedim Yılancı ise yedek üye olarak seçildi.
ÖZGÖR ASİL
SİVRİ YEDEK ÜYE OLDU
Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT’e Bülent Eres ve İmdat Özgör’ü asil, Ensar Sivri’yi yedek üye olarak gönderen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Tarihi Kentler Birliği’ne Münür Karaevli, Mustafa Karaçay ve Halil İbrahim Erkan’ı asil üye Fatih Ertem ile Sami İkizler’i ise yedek üye olarak gönderdi. Trakya Kalkınma Birliği’ne gidecek üyenin seçimi de yapılırken Münür Karaevli’nin asil üye, Sami İkizler’in ise yedek üye olmasına karar verildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’na komisyonların ve temsilciliklerin belirlenmesi sonrası ara verilirken bir sonraki birleşimin 21 nisan 2014 tarihinde saat 16.00’da Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılması kararı aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ilk açıklama - 10 yıl önce
düşündürücü benim diyen adamın dibi nasıl tekirdağa hizmet yapacak.