Büyükşehir Belediyesi maaş farkını ödemedi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren toplu taşıma şoförleri ile otopark görevlisi personelin toplu iş sözleşmesi kapsamında ödenmesi gereken maaş zamları ödenmedi. 3 ay içerisinde ödeneceği belirtilen ücretler, 6 aydır ödenmezken, işçiler de durum karşısında isyan bayrağını açtı.

Büyükşehir Belediyesi maaş farkını ödemedi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
08 Ağustos 2019 Perşembe 11:42

MAAŞ FARKLARI ÖDENMEDİ
Çerkezköy, Çorlu, Muratlı, Süleymanpaşa ve Saray’da belediyeye ait otobüslerde ve otopark alanlarında çalışan belediye personelinin maaş farkları Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmedi. 340 işçinin toplamda 2 buçuk milyona yakın alacağı bulunurken, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ücretlerin kısa bir sürede ödeneceğini ifade ederken, 6 aydan bu yana ödeme yapılmadı.
BELEDİYE İŞÇİLERİ TEPKİ VERDİ
Her ayın en geç 10’una kadar ödenmesi gereken maaşların da gününde ödenmediğini savunan belediye işçileri, maaşların gününde ödenmesi konusunu bir kenara bıraktıklarını maaş farklarının ödenmemesi nedeniyle tepkili olduklarını dile getirdiler. Toplu iş sözleşmesi 42. Maddede yer alan ücretlerin ödenmesi konusunda “Toplu İş Sözleşmesi kapsamında çalışan işçilere hak ettikleri ücretleri ve ücrete tabi diğer alacakları her ayın en geç 10. Gününe kadar ödenir. İşveren her ödeme döneminde işçiye ücretini gösterir bir ücret tediye pusulası verir” ibareleri yer alırken 55. maddede ise Farkların Ödenmesi konusu yer alıyor. Maddede “Toplu İş Sözleşmesinin yürürlük başlangıç tarihi ile toplu iş sözleşmesinin imzalandığı tarih arasında oluşan farkların tutarı, imza tarihinden itibaren üç ay içinde üç taksitte ödenir” ibaresi yer alıyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.