Büyükşehir Belediyesinden büyük sahil temizliği ​

8 Mavi Bayraklı sahili ile Türkiye'deki en fazla Mavi Bayrak'a sahip Büyükşehir Belediyesi olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, il genelinde sahillerde gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarında yaz sezonu boyunca 579 ton çöp, yaklaşık 22 ton da yosun temizliği yaptı

Büyükşehir Belediyesinden büyük sahil temizliği ​
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
27 Eylül 2019 Cuma 11:41

Vatandaşa her alanda etkin ve kaliteli hizmet vermeyi ilke edinen ve halk odaklı bir belediyecilik anlayışı sergileyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, denizlerde yoğunluğun yaşandığı yaz sezonunda il genelindeki sahillerde önemli bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Çevre ve Koruma Dairesi Başkanlığı Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen temizlik çalışmalarında, yaz sezonu boyunca Şarköy ilçesinde 6 bin ton yosun, 165 ton çöp, Süleymanpaşa ilçesinde 5 bin ton yosun, 270 ton çöp ve Marmaraereğlisi ilçesinde 10 bin 200 ton yosun, 144 ton da çöp temizliği yapıldı.

Vatandaşların keyifli bir deniz sezonu geçirmeleri adına son teknoloji araçların kullanıldığı sahil temizliklerinde en fazla yosun temizliğinin yapıldığı ilçe ıslak ve kuru yosun olmak üzere 10 bin 200 ton ile Marmaraereğlisi ilçesi oldu. Sahillerinde en fazla çöp çıkan ilçe ise, 270 ton ile Süleymanpaşa ilçesi oldu.

“HALKIMIZA EN İYİ HİZMETİ SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Gerçekleştirilen temizlik hizmeti hakkında bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “2019 yılında sahillerimizde temizlik çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ettik. Mavi Bayraklı sahillerimizin sayısını arttırarak güzel Tekirdağ’ımızın turizm potansiyelini güçlendirirken, Marmara Denizi’ndeki 135 kilometrelik sahil şeridimizin tamamının temiz olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız da denizlerimiz ve sahillerimizin temizliğinden son derece memnun. Tekirdağ’ın bir deniz kenti olma özelliğini ortaya koymaya ve halkımıza en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz.” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.