Büyükşehir hizmet binası yükseliyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa ilçesinde yapımı devam eden Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ile Merdiven Park Projesi inşaat çalışmalarını yerinde inceledi

Büyükşehir hizmet binası yükseliyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
07 Ekim 2019 Pazartesi 18:12

İlk olarak Süleymanpaşa ilçe merkezinde bulunan ve 4 bin 135 metrekare alana sahip olan Merdiven Park Projesi’ni yerinde inceleyen Başkan Kadir Albayrak, teknik personelden yatırımın son durumu hakkında bilgi aldı ve inşaat çalışmalarında görevli personele iyi çalışmalar dileklerinde bulundu.

Daha sonra halka daha iyi şartlarda hizmet sunulması amacıyla 2016 yılında yapımına başlanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası inşaatı çalışmalarını inceleyen Başkan Kadir Albayrak, çalışmaların durumu hakkında bilgiler aldı. Gelinen son durumdan memnun olduğunu çalışmaların sorunsuz bir şekilde ilerlediğini ifade eden Başkan Albayrak, inşaatta görevli tüm personele güzel bir hafta ve çalışmalarında kolaylıklar diledi.

MERDİVEN PARK PROJESİ
Merdiven Park Projesi kapsamında Tekirdağ tarihi kent merkezi içerisinde yer alan merdivenli yolun kültürel dokusunun korunması ve yaşatılmasını sağlayacak fonksiyon ve alan düzenleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Düzenleme içerisinde bulunan yapıların yapısal, bitkisel ve tarihsel kimlikleri korunarak çevreleri ile bütünleşmelerinin sağlanması amaçlanıyor. Bu amaçla tasarım alanında mevcutta bulunmayan ve yeni projede tasarlanan engellilerin de geçebileceği rampa çözümleri yapılıyor. Tekirdağ Valiliği binası aksından sahile inen merdivenlerde hem merdivenler hem de rampalar geçiş için kullanılacak. Yine görme engelli vatandaşlar için merdivenlere uyarıcı taşlar da yerleştirilecek. Ayrıca vatandaşların park alanında dinlenebilmesi için her sahanlık sonunda dinlenme ve seyir için 7 adet oturma bankı bulunacak. Hayata geçirdiği her projede yeşil alanın korunmasına büyük önem veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Merdiven Park Projesi'nde de aynı hassasiyeti göstererek, bitkiler için teraslamalar yapacak. Park etrafındaki tarihi binaları da korunarak bütüncül bir şekilde planlanan peyzaj uygulamasında, Kurakçıl Peyzaj Düzenleme çalışması yapılıyor. Böylece sürdürülebilir kentsel yeşil alanlar yaratılmış olacak. Merdiven Park Projesi kapsamında yapılacak 2 adet büfe ve kafe alanlarında da vatandaşlar dinlenme ve sosyalleşme imkânı bulacaklar.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ HİZMET BİNASI
67 bin 210 metrekare alana inşa edilen ve 12 bin 420 metrekare oturum alanı bulunan hizmet binası, 2 bodrum kat, zemin kat, 2 baza kat ve 6 ofis katından oluşuyor. Bina içerisinde ise; Büyükşehir Belediyesi hizmet birimleri ve çalışma ofisleri, konferans salonu, çok amaçlı salon, sergi salonu, meclis salonu, encümen salonu, kreş ve otopark bulunuyor.  17 bin 841 metrekare oturum alanına sahip olan meydan altı otoparkı ise; 943 adet araç kapasitesine sahip olup yer altında 2 kattan oluşuyor. Bina içerisinde 3 adet yemek salonu, 3 adet kafe, basın kulübü, bankamatik alanı ve otopark yönetim hizmet birimleri yer alıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası ana bina ve meydan altı otoparkının yanı sıra çeşitli etkinliklerin gerçekleştirilebileceği bir meydana da sahip olacak. 13 bin 462 metrekare inşaat alanında oluşan meydanda seyir terası, etkinlik meydanı, yansıma havuzları, kent koridoru, anıt alanı ve peyzaj alanı bulunuyor. Sosyal Belediyecilik anlayışının bir gereği olarak Tekirdağ'a birçok yeşil alan kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Yeni Hizmet Binası çevre düzenlemesine de gereken önem gösteriyor. 55 bin metrekare alana sahip olan çevre düzenlemesi içinde bulunan 3 adet kafe binası, bisiklet yolu, piknik alanı, yansıma havuzu, yürüyüş yolu ve peyzaj alanları ile şehrin yeni kent parkı işlevini üstlenecek.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş - 4 yıl önce
Zaten ancak kendinize saray yapın.