Büyükşehir kınadı!

23 Ağustos 1928 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tekirdağ’a gelişi ve Harf İnkılabının uygulanışının 87. Yılı dolayısıyla düzenlenen organizasyonda Atatürk’ü canlandıran sanatçı Gökhan Akyüz sarf ettiği sözler nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından kınandı

Büyükşehir kınadı!
26 Ağustos 2015 Çarşamba 17:54

BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

 

CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Atatürk’ün Tekirdağ’a gelişinin 87. yıl dönümü kutlamalarında temsili Atatürk’ü canlandıran sanatçı Gökhan Akyüz limandan gelişi esnasında ‘Erkekleri S…tir edin. kadınları huzuruma getirin. Ben tek tek yerleştiririm” demesi büyük yankı uyandırmıştı.

 

TEKİRDAĞ HALKI OLARAK KINIYORUZ

 

Gelen tepkiler üzerine kınama mesajı yayınlayan Büyükşehir Belediyesi sanatçıya tepki göstererek, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığınca düzenlenen etkinlikte, Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran sanatçının provalar sırasında sarf ettiği sözler, hepimizi derinden üzmüştür. 23 Ağustos Harf Devrimi ve Atatürk’ün Tekirdağ’a gelişinin 87. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Atatürk’ün eski limandan karaya çıkışı canlandırılmış, Yılmaz İçöz Sahnesi’nde Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Harf Devriminin etkileri üzerine bir konferans vermiştir. Tekirdağlı hemşehrilerimizin coşkuyla katıldıkları, çok büyük ilgi gören etkinliklerin, sanatçı Gökhan Akyüz’ün sözleriyle gündeme taşınması Tekirdağ halkına yapılmış büyük haksızlıktır. Provalarda söylenen, senaryoda ve çekimlerde yer almayan birkaç söz nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı organizasyonuna gölge düşürmeye çalışanların takdirini de Tekirdağ halkına bırakıyoruz. Şehrimizde böyle bir tatsız olaya neden olan sanatçı Gökhan Akyüz’ü de Tekirdağ halkı adına kınıyoruz. “ifadeleri kullanıldı.

 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.