Büyükşehir Meclis toplantısı Çerkezköy’de yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı Meclis toplantısı Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığı’nda yapıldı.

Büyükşehir Meclis toplantısı Çerkezköy’de yapıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
13 Ağustos 2020 Perşembe 11:11


Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda ilk olarak şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu. Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Albayrak’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından ev sahibi olarak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay selamlama konuşması yaptı.
ÇERKEZKÖY’E HOŞ GELDİNİZ
Sözlerine “Çerkezköy’e hoş geldiniz” diyerek başlayan Akay, “Büyükşehir Belediye Meclis toplantımızı Çerkezköy’de yapmanın, sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İçerisinde bulunduğumuz Atatürk Kültür Merkezimiz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında temeli atılan, 2019 yılında biten ve 2020 yılı itibari ile hizmet etmeye başlayan bir yer. Bu salonda ilk defa Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı yaptığımız yer” dedi.
ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİMİZİ TANITTI
Pandemi öncesi Atatürk Kültür Merkezi’nde etkinlikler düzenlemeye başladıklarını fakat pandemi dönemi ile birlikte kapalı alanların kullanılmaması nedeni ile Kültür Merkezi’nin de duraksamaya geçtiği bir dönemin yaşandığını ifade eden Başkan Akay, “İnşallah bu süreçten sonra etkin bir şekilde Kültür Merkezimiz Çerkezköy’e hizmet edecek. 780 kişilik büyük salonu, 2 tane 80 kişilik, 1 tane 120 kişilik sinema salonu, 1 büyük sergi salonu, 1 tane 250 kişilik tiyatro salonu, 1 tane 250 kişilik nikah salonu ve 15’in üzerinde çalışma alanları ile güzel bir tesis olarak Çerkezköy’e kazandırıldı.
EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Atatürk Kültür Merkezimizin yapıldığı alanı Çerkezköy Belediyesi tahsis etti, Büyükşehir Belediyemiz tamamladı ve geçtiğimiz ay yapılan protokol ile de Çerkezköy Belediyesi’ne tahsis edildi. Ben bu alanın yapılmasında emeği geçen başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese bir kez daha çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
2021 VE 2022 YATIRIMLARIN ORTAYA ÇIKACAĞI YILLAR OLACAK
Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nin 2014-2019 döneminin en önemli ve ihtiyacı olan yatırımlarından bir tanesi olduğuna dikkat çeken Akay, 2014-2019 arasında verimli bir 5 yılı geride bıraktıklarını kaydetti. Yeni dönemde 1.5 yılın tamamlandığını ve 2. yıla doğru gidildiğini belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay,  “İnşallah 2021 ve 2022 yıllarının hızlı bir şekilde yatırımların ortaya çıkacağı bir süreç olmasını temenni ediyorum. Uzun zamandır bekleyen yatırımlarımız var, devam eden yarı olimpik yüzme havuzumuz var. Bekleyen, Çerkezköy’ün trafik yükünü rahatlatacak Bağlık Viyadüğü Büyükşehir Belediyemizin gündeminde. Yine Tepe Emlak Konutları Bölgesi olarak tabir ettiğimiz alanın İstanbul çıkışı ile alakalı bağlantı kavşağı ihtiyacımız var, bu da gündemimiz de.
EL ELE VERECEĞİZ
2021 yılında Çerkezköy’ün ana iki damarı, Atatürk ve Öztrak Caddelerimizde Büyükşehir Belediyemiz ve TESKİ ile ortak çalışmaya başlıyoruz. Bölgemize TESKİ’nin 10 milyon TL civarında bir yatırım olacak. Bir Yeraltı Otoparkı projemiz var. İnşallah 2021 Mart ayı itibari ile Çerkezköy Belediyesi, TESKİ ve Büyükşehir Belediyemiz ile el ele, Çerkezköy’ün iki ana damarında, Atatürk ve Öztrak Çerkezköy’e yakışan yatırımları yapacağız” diye konuştu.
KADİR BAŞKAN’A VE MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Sözlerini “Ben bu süreçlerde el ele çalışmaktan mutluluk duyduğum Kadir Başkan’ıma bir kere daha teşekkür ediyorum. Bu noktada desteklerini esirgemeyecek olan Büyük Şehir Belediye Meclis Üyelerine bir kere daha teşekkür ediyorum” diyerek tamamlayan Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.