Büyükşehir yatırımları incelendi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ile birlikte yapım çalışmaları devam eden Kültür Merkezi ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda incelemelerde bulundu.

Büyükşehir yatırımları incelendi
22 Şubat 2018 Perşembe 13:22

2018’İN SONUNA YETİŞTİRİLMESİ PLANLANIYOR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ilk durağı Kültür Merkezi oldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy’de yapımı süren Kültür Merkezi projesinde kaba inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirten Başkan Akay, “Kültür Merkezi’nin 2018 yılı sonuna kadar tamamlanarak Çerkezköylü hemşerilerimizin hizmetine açılması planlanıyor” diye konuştu.
23.4 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Yaklaşık 23.4 milyon TL maliyetli Kültür Merkezi projesinin Çerkezköy için büyük öneme sahip olduğuna vurgu yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yaklaşık 12 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak olan Kültür Merkezimiz içinde 735 kişilik konferans salonu, 238 kişilik tiyatro salonu ve fuayeleri ile 3 adet sinema salonu bulunacak. İdari birimler ve fuaye alanlarının yanı sıra 9 adet sanat atölyesi, teknik kütüphane, 3 adet plastik sanatlar sınıfı, 1 adet bilim eğitim sınıfı, 1 adet görsel sanatlar sınıfı ve 5 adet de derslik olacak” ifadelerini kullandı.
500 SEYİRCİ KAPASİTELİ OLACAK
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya daha sonra yine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda incelemelerde bulundu. Cumhuriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde 1570 Ada 5 Parsel üzerinde bulunan 7 bin 725 metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun 500 seyirci kapasiteli olacağını kaydeden Başkan Akay, “Yüzme havuzunun en kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor” dedi.
25 METRE UZUNLUĞUNDA VE 16 METRE GENİŞLİĞİNDE OLACAK
Yarı Olimpik Yüzme Havuzu hakkında da bilgiler veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yüzme havuzumuz 25 metre uzunluğunda ve 16 metre genişliğinde olacak. Bodrum kat, zemin kat, 1. kat ve asma kattan oluşacak olan yüzme havuzu bodrum katı 2 bin 100, zemin kat 2 bin 10, 1. kat 884 ve asma kat da 159 olmak üzere toplam 5 bin 150 metrekare kapalı alana sahip olacak. Bodrum katında spor salonu, sauna, masaj salonu, dinlenme salonları ve bunlara hizmet eden soyunma odaları, sığınak ve teknik hacimler bulunacak. Zemin katta yüzme havuzu ve soyunma odaları ile idari odalar ve tribünler; 1. katta seyirci lobisi ve tribünler; asma katta da oyun salonu yer alacak” ifadelerini kullandı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.