Büyükşehir’den karne hediyesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı sömestr tatilinde de öğrencileri unutmadı. Bu yıl 1. Karne Hediyesi Çocuk Oyunları Tiyatro Festivali kapsamında Çerkezköy’deki öğrenciler için sömestr tatili hediyesi olarak ‘Benim Güzel Pabuçlarım’ ve ‘Pinokyo’ adlı çocuk oyunları sahnelenecek.

Büyükşehir’den karne hediyesi
22 Ocak 2018 Pazartesi 11:02

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen 1. Karne Hediyesi Çocuk Oyunları Tiyatro Festivali kapsamında Çerkezköy’deki öğrenciler için 26 – 27 Ocak tarihlerinde Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde sahnelenecek olan tiyatro oyunları 11.00, 13.00 ve 15.00 seanslarında öğrencilerle buluşacak.
CUMA GÜNÜ PİNOKYO SAHNELENECEK
26 Ocak Cuma günü sahneye konacak olan Pinokyo adlı tiyatro oyununun konusu şöyle: “Gepetto ağaçtan çok güzel bir çocuk kulası yapar. Adını da Pinokyo koyar. Çocuğu olmadığından bu kuklayı o kadar çok sever ki Canperi kuklayı canlandırır. Ama tek bir kuralı vardır Canperinin. O da Pinokyo’nun yalan söylememesidir. Pinokyo eğer yalan söylemez ve iyi bir kukla olursa gerçek bir çocuk olabilecektir. Ama bakalım Pinokyo gerçek bir çocuk olabilecek mi?” Pinokyo adlı çocuk tiyatrosunda öğrencilerimizi Gepetto usta, çekirge, tilki, kuklacı ve daha birçok renkli karakter bekliyor.
CUMARTESİ İSE BENİM GÜZEL PAPUÇLARIM SAHNELENECEK
Festival kapsamında 27 Ocak Cumartesi günü ise Benim Güzel Pabuçlarım adlı çocuk tiyatrosu sahnelenecek. Bu oyunun konusu ise şöyle: “Günün birinde sirke bir robot palyaço gelir ve sevimli palyaço sirkten kovulur. Bu kadarıyla da kalmaz, parası olmadığı için çok sevdiği pabuçları elinden alınır. Palyaçomuz pabuçlarını geri almak için iş aramaya başlar. Girdiği işlerden çocuksu duyarlılığı nedeniyle bir bir kovulur. Pabuçlarına asla kavuşamayacağını düşünüp umutsuzluğa kapıldığında, onu hiç yalnız bırakmayan çocukların desteğiyle pabuçlarına ulaşır ve yeniden çocuklarla birlikte kahkaha dolu gösterisini gerçekleştirir.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.