Büyükşehir’den Toplu Taşıma Esnafına Can Suyu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, salgın sürecinde gelir kaybına uğrayan toplu taşıma esnafına yönelik gelir desteği ödemelerine başladı.

Büyükşehir’den Toplu Taşıma Esnafına Can Suyu
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
23 Aralık 2020 Çarşamba 12:23

Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkisi altına alan ‘Kovid 19’ salgını tüm sektörleri mali anlamda olumsuz etkilerken, bu süreçten en fazla etkilenen alanlardan biri de toplu taşıma sektörü oldu. Kovid 19 tedbirleri kapsamında Tekirdağ'da da toplu taşıma araçlarında yolcu taşıma kapasitesinin yarıya indirilmesi, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara getirilen sokağa çıkma kısıtlaması vb. gibi nedenlerle toplu taşıma hizmetlerinden yararlananların sayısının yüzde 80 oranında azalmasıyla mağduriyet yaşayan ve sıkıntı çeken toplu taşıma esnafına can suyu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisince alınan karara istinaden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS) Yönetmeliği kapsamında Elektronik Ücret Toplama Sistemine entegre edilmiş olarak toplu taşıma hizmeti veren Özel Toplu Taşıma Araç sahiplerinin ve emekçilerinin maddi zararlarının bir nebze de olsa hafifletilmesi amacıyla aylık 1.000 TL gelir desteği sağlandı.
“Sosyal Belediyecilik Anlayışımızla Toplu Taşıma Esnafımızın Yanındayız”
Toplu taşıma esnafının yanında olduklarınıbelirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Salgın sosyal hayatı olduğu gibi ekonomik hayatı da olumsuz etkiledi. Salgından en fazla etkilenen kesimlerin başında da toplu taşıma esnafımız geliyor. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde toplu taşıma esnafımızın yanında olmak, yaşadığı mağduriyeti en aza indirmek ve bir nebze de olsa destek vermek amacıyla Büyükşehir Belediye Meclisimizin aldığı karara istinaden toplu taşıma esnafımıza gelir desteği ödemesine başladık. Aldığımız kararın tüm toplu taşıma esnafına hayırlı olmasını diliyor, halkımıza mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.