Büyükşehir’den ‘Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği’ eğitimi ​

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından Proje Kontrol Birimi personeline yönelik ‘Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği’ eğitimi düzenlendi

Büyükşehir’den ‘Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği’ eğitimi ​
07 Mayıs 2019 Salı 16:29

İLGİLİ PERSONEL KATILDI
Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleşen eğitime Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Bülent Doğan ile ilgili personel katıldı.

EĞİTİM İKİ AŞAMADAN OLUŞTU
Dr. Cüneyt Tüzün ve Dr. Bahadır Şadan tarafından verilen ve iki aşamadan oluşan Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği eğitiminin birinci aşamasında ‘Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı, Depreme Dayanıklı Yapı Tasarım Felsefesi, Betonarme Yapıların Deprem Davranışı, Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı Hesap Esasları ve Betonarme Yapıların Depreme Dayanıklı Tasarım İlkeleri’ hakkında katılımcılara bilgi verildi.  Eğitimin ikinci aşamasında ise; 3 farklı yapı sisteminin analiz ve tasarım esasları aktarıldı.

“OLASI BİR DEPREMİN ZARARLARIN EN AZA İNDİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği eğitiminin ardından konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Albayrak, Tekirdağ’ın birinci dereceden deprem bölgesinde bulunduğunu belirterek, “Deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bu nedenle olası depremde oluşabilecek can ve mal kaybını en aza indirmek için tüm önemlerimizi almalı ve bu konudaki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeliyiz. Ben, Büyükşehir Belediyesi personelimize yönelik gerçekleştirilen eğitimin son derece önemli olduğunu düşünüyor ve hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.