Büyükyoncalı Mahallesi’nde çalışmalar

Saray Belediyesi, Başkan Yardımcısı Önder Çelik öncülüğünde Büyükyoncalı Mahallesi’nde hummalı bir çalışma yürütüyor. Hafta başında başlayan çalışmalar kapsamında festival alanının önünden geçen Mehmet Akif Ersoy Caddesi sıcak asfaltla kaplanırken, Yeni Mahalle’de başlayan Kuran Kursu ve Taziye Evi çalışması da aralıksız devam ediyor. Saray Belediye Başkan Yardımcısı Önder Çelik kısa süre içerisinde Pazar Yeri’nde parke taş döşeme çalışmalarının başlayacağını, Büyükyoncalı Yeni Mahallede de birçok cadde ve sokağın parke taşla kaplanacağını söyledi.

Büyükyoncalı Mahallesi’nde çalışmalar
29 Ekim 2014 Çarşamba 07:41

Saray Belediye Başkan Yardımcısı Önder Çelik, Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Büyükyoncalı Mahallesi’nde her gün yeni bir çalışmaya imza atıldığını söyledi.
Başkan Yardımcısı Çelik son bir aylık süreçte yapılan çalışmalar ve önümüzdeki dönem Büyükyoncalı’da hayata geçecek projeler hakkında şu bilgileri verdi:

MEHMET AKİF ERSOY CADDESİ ASFALTLANDI
“Kum Ocağı’na giden kamyonları mahalle içinden çıkardıktan sonra hızlıca Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde çalışmalar başladık. Hafta başında başlayan sıcak asfalt çalışmaları ile Mehmet Akif Ersoy caddesini tamamen asfaltladık. Okul güzergâhında ve festival alanında bulunan yolun asfaltlanması Büyükyoncalı Mahallesi için çok önemli bir çalışma oldu.

PAZAR YERİ PARKE TAŞ DÖŞENİYOR
Büyükşehir Belediyemizden talep ettiğimiz 30 bin metrekare parke taş bugün yarın elimize ulaşacak. Hafta başıyla birlikte Pazar Yeri tamamen parke taşı ile döşemeye başlayacağız. 15 günlük bir çalışma ile Büyükyoncalı halkı Pazar Yeri’ndeki çamurdan kurtulmuş olacak. Bunun yanında Küçükyoncalı yolunu yeni yapılan Saray Kapaklı yoluna kadar parke taş yapacağız. Yine bu güzergâhtaki Mezarlık Yolu da parke taşla yapılacaktır. Büyükyoncalı Yeni Mahalle’de parke taşı çalışmasını başlatıyoruz. Yeni Mahalle’de İstiklal Caddesi, Konak Sokak ve başlayacak çalışmalarımız zamanla tüm sokaklara ulaşacaktır.

YENİ PARKLAR YAPILACAK
Bozoba Caddesi’ne yeni bir park kazandırmak için çalışmalara başladık. Kısa sürede parkımız vatandaşlarımızın hizmetine girmiş olacaktır. Bunun yanında 4 adet parkımızda düzenleme yapacağız. Düzenlemeler bittikten sonra bütün parklar ihaleye çıkarak, dört dörtlük şekilde halkın kullanımına sunulacaktır.

KURAN KURSU VE TAZİYE EVİ YAPILIYOR
Büyükyoncalı Yeni Mahallemizde Kuran Kursu ve Taziye Evi’nin inşaatına başladık. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği bu projeyi en geç yılbaşına kadar bitirip halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Bunun yanında Yeni Mahalle İlkokulu’nda tadilat çalışmalarımız devam ediyor. Okulumuzun dış duvarlarını ve çevre düzenlemesini tamamladık. Son olarak dış cephe boyasını yaptıktan sonra Yeni Mahalle İlkokulu modern görünümü ile eğitim ve öğretime daha başarılı bir şekilde devam edecektir.

YENİ MAHALLE HİMZET BİNASI AKTİF HALE GELİYOR
Büyükyoncalı Yeni Mahalle’deki hizmet binamızı en kısa sürede aktif duruma getireceğiz. En kısa sürede tahsilât büromuzu açacağız. Büyükşehir Belediyemiz ile yaptığımız görüşmeler sonrası yeni mahallede bulunan sağlık ocağımız aktif hale gelecek ve bir doktorda vatandaşlarımıza hizmet etmeye başlayacak. Ayrıca, Yeni Mahalleye kapalı halı saha kazandırmak için projemizi hazırlıyoruz. Kısa sürede projede tamamlandığında halı sahanında yapımına başlanacaktır.

DERE ISLAH ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
Manika Deresi’nde ıslah çalışmaları tamamlandı. Dere kenarlarına taş tahkikat yapımına kısa sürede başlanacak. Şu anda dere ıslahından çıkan toprağın tıraşlama çalışmaları devam ediyor.

BANKAMATİKLER KURULUYOR
Vatandaşlarımızın uzun zamandır beklediği bankamatikleri Büyükyoncalı Merkez’e ve Yeni Mahalleye getiriyoruz. Önümüzdeki günlerde Büyükyoncalı’ya 4, Yeni Mahalleye de 2 bankamatik kurulacak.

BÜYÜKYONCALI 4 MAHALLEYE BÖLÜNECEK
Büyükşehir Yasası sonrası tek mahalleye dönüşen Büyükyoncalı’yı tekrar 4 mahalleye ayırmak için çalışmalarımızı başlattık. Eski mahalleri yeniden kurarak vatandaşlarımızın hizmete daha çabuk ve kaliteli ulaşmasını sağlamış olacağız.

VATANDAŞLARIMIZIN BÜTÜN TALEPLERİNE CEVAP VERİYORUZ
Büyükyoncalı’nın eksiklerini, ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz. Çalışma programımızı en ince detayı gözeterek hazırladık. Öncelikli sorunlardan başlayarak, sıkıntıların yaşandığı her noktaya müdahale ediyoruz, edeceğiz. Büyükyoncalı’da yaşayan vatandaşlarımız şundan emin olsunlar; gerçek ihtiyaçlar çerçevesinde dile getirilen her talep kısa sürede karşılığını bulacaktır. Saray Belediyesi’nin Büyükyoncalı’ya hizmet etme arzusu var. Bu arzuyu kısa bir dönemde yaptığımız önemli çalışmalarla gösterdik. Bundan sonra da yapacağımız çok daha büyük çalışmalarla Büyükyoncalımızın çehresini değiştirmeye, Büyükyoncalı’yı geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir - 9 yıl önce
önder bey buyukyoncali yeni mahalle kursunu saray belediyesi mi yaptiriyor yoksa mahalle halki tarafından mi yaptiriliyor ?
Avatar
hakan - 9 yıl önce
biran önce dogalgaz getirilmeli.