Büyükyoncalı Saray’a kalmış oldu

Saray İlçesinin mahallesi olan Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanmasına yönelik kararın oy çokluğu ile Büyükşehir meclisinden çıkmasının ardından bir açılış programında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Resmiyette eğer böyle bir şey varsa tabi ki edeceğiz. Değilse zaten yapamayız ve Büyükyoncalı’da Saray’da kalmış olur” derken, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ise, “Var olan Tekirdağ’ın sınırları belli. Ters bir karar çıkmış olsaydı akabinde çok emsal olacaktı. Ergene ilçesinin fiziki yapısı değişirdi, Velimeşe ve Sağlık Mahallesi Çorlu’yu istiyor, Karaağaç Çerkezköy’ü istiyor. Bu durumda herhalde Tekirdağ Büyükşehir Meclisinde hep bunlarla uğraşırdık” dedi.

Büyükyoncalı Saray’a kalmış oldu
17 Ekim 2014 Cuma 08:13

RET OYUNU DEĞERLENDİRDİ
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, hukuk bürosu açılışında Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ile bir araya geldi. İki Başkanın bir arada olmasıyla beraber konuşulan tek konu Büyükşehir Meclisinden Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanma kararına ret oyu çıkması oldu. Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanmaması için kararı değerlendirdi.

RESMİYETTE BİR DURUM VARSA BAŞVURUMUZU YAPACAĞIZ
Tekirdağ Büyükşehir Meclisinden çıkan olumsuz sonuca Belediye olarak itiraz edecek misiniz sorusunu da yanıtlayan Başkan Mandalı, “Resmiyette eğer böyle bir şey varsa tabi ki edeceğiz. Değilse zaten yapamayız ve Büyükyoncalı’da Saray’da kalmış olur. Büyük Yoncalı Kapaklı’ya bağlandığında daha fazla hizmet alacak diye bir şey söylemediğimi defalarca söyledim” açıklamasında bulundu.

ALINAN KARAR HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN
İrfan Mandalı’nın yaptığı açıklamanın ardından konuşan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ise, alınan karara saygı duyulması gerektiğinin altını çizerek,  “Büyükyoncalı’da ki vatandaşlarımızın Kapaklı’ya bağlanma girişimi oldu ama olmadı. Onlarında düşüncelerine saygılıyız. Büyükşehir ile beraber gerekli hizmeti Yoncalı mahallemizde alacaktır. Var olan Tekirdağ’ın sınırları belli. Ters bir karar çıkmış olsaydı akabinde çok emsal olacaktı. Ergene ilçesinin fiziki yapısı değişirdi, Velimeşe ve Sağlık Mahallesi Çorlu’yu istiyor, Karaağaç Çerkezköy’ü istiyor. Bu durumda herhalde Tekirdağ Büyükşehir Meclisinde hep bunlarla uğraşırdık. Alınan karar hepimize hayırlı olsun bunun üzerine başkada bir şey diyemeyiz” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
halk iradesi - 10 yıl önce

Halkın %80 i başka bir beldeye bağlanmak isterse bu istek görmezden gelinemez.görmeyenleri de halk seçimde görmez.”durduramazlar halkın coşkun akan selini”