Büyükyoncalı’nın talebi oy birliği ile Büyükşehir’e gidiyor

Kapaklı Belediyesi Eylül ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. 10 gündem maddesi ile 20 dilekçenin görüşüldüğü Toplantıda Büyükyoncalı Mahallesi’nin Kapaklı’ya Bağlanma Konusu Hem AKP’li Meclis Üyeleri hem de CHP’li Meclis Üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edilerek, gerekli kararın verilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisine gönderildi.

Büyükyoncalı’nın talebi oy birliği ile Büyükşehir’e gidiyor
03 Eylül 2014 Çarşamba 07:43

TOPLANTI SAAT 14.00’DA BAŞLADI
 
Kapaklı Belediyesi Eylül ayı Meclis toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda önceki gün yapıldı. İrfan Mandalı Başkanlığı’nda yapılan toplantı saat 14.00’da başlarken, Mandalı tatilden sonra ki ilk Meclis toplantısının hayırlı olması temennisinde bulundu. Mandalı ayrıca Meclis Üyelerini su ücretleri hakkında da bilgilendirerek, “Biz Meclis olarak 2014 sonuna kadar atık su bedeli almayacaktık. Ancak Büyükşehir yasası ile birlikte atık su ücretleri 1 Temmuz itibariyle uygulanmaya başladı. Bu hükümetin almış olduğu bir karardır. Büyükşehir’in her hangi bir zammı yoktur” dedi. Saygı duruşunun ardından ilk olarak gündemin üçüncü, dördüncü ve beşinci maddelerinde yer alan kadro değişikliği, boş kadro değişikliği ve dolu kadro değişikliği meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
BELEDİYE HİSSELERİNİN HİSSE ORTAKLARINA SATIŞI KABUL EDİLDİ
 

Gündemin altıncı maddesinde ise 2015-2019 yılları arası stratejik plan görüşüldü. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, gündemin yedinci maddesini teşkil eden 2015 yılı performans programı da oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Sekizinci gündem maddesinde ilgili dilekçeler görüşüldü. 1535 ada 15 nolu parseldeki 34,92 metrekarelik Belediye hissesinin hisse ortağına satılması, 1177 ada 20 nolu parseldeki 68 metrekarelik Belediye hissesinin Emin Duyan’a, 1306 ada iki onul parseldeki 43 metrekarelik hissenin Kenan Özer’e satılması oy birliği ile kabul edildi.
 
KENT TEMİZLİĞİ İÇİN 36 AY SÜRELİ İHALE

 
Belediye Temizlik İşleri Müdünlüğü tarafından sunulan “Katı Atık Toplama ve Nakli Kent Temizliği “ hizmeti alımı ihalesinin açık ihale usulü ile 36 ay süre ile ihaleye çıkartılması da oy birliği ile Meclis’ten geçti. Karaağaç OSB’nin Kapaklı Belediyesi’nden 4 yıllık yer talebi de görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Karaağaç OSB 30 Mart yerel seçimlerinden önce Çerkezköy’de kiraladığı bir yerde çalışmalarını sürdürüyordu. Karaağaç bize bağlandığı için yeni binaları yapılana kadar belediyeden dört yıllık geçici bir yer talebinde bulundular” açıklamasında bulundu. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.
 
YANIKAĞIL MUHTARLIĞININ ALT KATI KURAN KURSUNA 5 YILLIĞINA KİRALANACAK
 
Bir diğer dilekçede ise Kapaklı İlçe Müftülüğü’nün kuran kursu yer tahsisi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili Meclis Üyelerine bilgilendirmede bulunan Başkan Mandalı “ Yanıkağıl Muhtarlığı’nın alt katı üç yıldır kuran kursu olarak hizmet veriyordu. Köy tüzel kişiliğinin Belediyeye geçmesi ile birlikte burayı İlçe Müftülüğümüz tekrardan beş yıllığına kendilerine verilmesini talep etti” dedi. Yanıkağıl Muhtarlığı’nın birinci katının beş yıl boyunca kuran kursu olarak hizmet vermesi de oy birliği ile kabul edildi. Akif Özcan tarafından sunulan 1132 ada 1 nolu parselde bulunan 217 metrekare olan parselin imar uygulaması sonucu 15 metreden 20 metreye çıkması nedeniyle yolda kalan kısmının bedelinin kamulaştırılması ve karşılığında yer verilmesi talebi de imar komisyonuna havale edildi.
 
HALK EĞİTİM MERKEZİ İÇİN GEÇİCİ YER TALEBİNDE BULUNDULAR

 
726 ada 19 parseldeki 91 metrekarelik belediye hissesinin Mahir Bozan’a verilmesi de oy birliği ile kabul edilirken, 1564 ada 20 nolu parseldeki 157,67 metrekarelik belediye hissesinin ortağına satılması, 109 ada 6 nolu parseldeki 38 metrekarelik belediye hissesinin satışı da oy birliği ile kabul edildi. Süt Üreticileri Birliği’nin eski Yanıkağıl Muhtarlığı’nın ikinci katında süt toplama merkezi isteği ise oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğünün İsmetpaşa Mahallesi 32’inci sokakta bulunan sosyal tesisin ikinci katının beş yıllığına Halk Eğitim Merkezine tahsis edilmesi de meclis tarafından görüşüldü. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
 
PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ALIMI İÇİN İHALE YAPACAK
 
Karaağaç Mahallesi’nde bulunan 435 ada 27 nolu parseldeki 70,81 metrekarelik, 1536 ada dört nolu parseldeki 138,07 metrekarelik belediye hissesinin hisse ortağına satılması da oy birliği ile kabul edildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sunulan “Park, Bahçe, Refüj, Kaldırım Bakım ve Tamir Hizmeti Alımı” ihalesinin 01.01.2015-31.12.2018 tarihleri arasında 48 ay süre ile ihaleye çıkartılması talebi görüşüldü. Açık ihale ile yapılması planlanan ihale ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile gönderildi. Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne verilen 8 ve Kapaklı Belediyesi’nin 12 aracının araç kiralama ihalesinin 01.01.2015-31.12.2017 tarihleri arasında 36 ay süre ile ihaleye çıkartılması talebi de Plan Ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Kapaklı Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan aktarma konulu yazı da plan ve bütçe komisyonuna oy birliği ile havale edildi.
 
YÜZDE 80’LİK KISIM KAPAKLI DEDİ
 
Toplantının devamında Kapaklı Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 13/08/2014 tarih ve 41869922-264.03-998 Büyükyoncalı Mahallesi konulu yazının görüşülmesine geçildi. Başkan Mandalı eline aldığı harita ile yaptığı açıklamada, “Büyükyoncalı yüzde 80 civarında oyunu Kapaklı için kullanırken, yüzde 20’lik kesimde Saray’da kalması yönünde oyunu kullandı. Artık Meclise geldi ve 5393 ilgili maddesine göre oylanması gerekiyor. Coğrafya anlamında baktığımızda 5’te 4 diyebiliriz ki Kapaklı sınırlarında olması gerekiyor. Biz bu konuyla ilgili kimseyi zorlamadık ve gelin bizden yana diye baskı kurmadık. Büyükyoncalı vatandaşlarının tamamıyla kendi iradeleridir. Olay buraya kadar geldi sınırlara baktığımızda da Karlıköy ve Pınarça’yı da baz altına aldığımızda aşağı yukarı 4’te 3 Kapaklı sınırındadır” dedi.
 
YAPTIĞIMIZ İSTİŞARELER SONUCUNDA GRUP OLARAK EVET DİYORUZ
 
İrfan Mandalı’nın yaptığı açıklamanın ardından söz alan AKP’li Meclis üyesi Salih Bezgin yaptığı açıklamada, “AKP gurubu olarak kendi aramızda, İl Başkanımız ve Bakanlarımız ile yaptığımız istişareler sonucunda demokrasinin gereği olan halkın iradesine karşı bizde saygılıyız ve katılması yönünde sonuna kadar oy birliğiyle evet diyoruz” ifadelerini kullandı.
 
GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPACAĞINIZA İNANIYORUM
 

Salih Bezgin’in yaptığı konuşmasının ardından Büyükyoncalı Mahallesi’nin Kapaklı’ya bağlanması oy birliğiyle kabul edilerek, karara bağlanması için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi. Kararın oy birliğiyle alınmasının ardından söz isteyen AKP’li Meclis Üyesi İrfan Demir’de, “Büyükyoncalı’nın bize katılmasıyla birlikte ayrı bir toprak ve yer kazandıracak. Bu gerçekten çok güzel. Ben Kapaklı AKP Belediye Meclis Üyelerinin gösterdiği bu hassasiyetin sizin de Büyükşehir de ciddi çalışma yaparak göstereceğini düşünüyorum. Büyükşehir belediye meclisinde hem de 12 tane ilçenin CHP’li Belediye olması sebebiyle bu konunun tereddütsüz oy birliği ile geçmesi için gerekli çalışmaların yapılacağına inanıyorum ve sizlere başarılar diliyorum” dedi.
 
HALKIN İRADESİNE SAYGILI OLMAMIZ LAZIM
 
Son olarak konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Eğer biz ret oyu verirsek tarih bizden hesap sorar. Halkın iradesine saygılı olmamız lazım. Bizim aldığımız karar kadar Büyükşehir’in de alacağı karar tabi ki çok önemli. Herkese sadece oylama ile kalmayacağını İdari Mahkeme’ye kadar gidebileceğini söyledim” ifadelerini kullandı. Toplantının sonunda ise İmar Komisyonu’na havale edilen konular ile İmar planı ile ilgili dilekçeler görüşülerek Eylül ayı Meclis toplantısının ilk oturumu tamamlandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.