Camcı: Adalet sistemi çökmüştür

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından bir basın açıklaması yaparak “Hepimiz biliyoruz, hukukun olmadığı yerde adil yargılama olmaz, yargı tarafsız ve bağımsız olmayınca, adalet oluşmaz, adalet yoksa hak özgürlük, demokrasi de yoktur” dedi

Camcı: Adalet sistemi çökmüştür
15 Haziran 2017 Perşembe 18:07

BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

CHP Milletvekili gazeteci Enis Berberoğlu'nun MİT Tırları davasında 25 yıla mahkum edilip tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüş, ülke çapında dayanışma eylemleriyle desteklenirken CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı’da konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. 

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN KALKTIĞI GÜNLER YAŞIYORUZ

Camcı yaptığı basın açıklamasında, “Türk hukuk tarihine, demokrasisine, eşit, adil özgürlükçü bir yaşam arayışımıza, kara leke olarak düşen gelişmeler ile karşı karşıyayız. Ne anayasal sistemin işlerliği kaldı, ne de yazılı hukukun. Ne yazık ki hukukun üstünlüğünün, adil yargılanma şartlarının ortadan kalktığı günler yaşıyoruz

HUKUKİ BİR SONUÇ DEĞİL

Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun 25 yıl cezaya çarptırılıp, tutuklanması hukuki bir sonuç değil, açık ve net olarak söylüyoruz, tamamen siyasi bir karardır. Bu siyasi karara itiraz ediyoruz. Damatlara reva gördüğünüz hukuk sistemini ana muhalefet partisi milletvekiline mi göremediniz? Şunu bilmenizi istiyoruz ki bu ülkede özgürlük ve demokrasinin yeniden tesisi için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız” dedi.

ADALET YOKSA DEMOKRASİ YOKTUR

“Bu ülkede, devleti devlet yapan, adalet sistemi çökmüştür“ diyen Engin Camcı, “Sorun Enis Berberoğlu değil, bir ülkenin geleceği ile ilgili taşınan endişedir. Sorun, hukukun üstünlüğünün yok olmasıdır. Bir Allah’ın kulu bugün ülkede adil yargılama vardır, diyebilir mi? Devlet hepimizindir. Yönetenler adil, dürüst olmak zorundadır. Bu hukuk sistemimizin ana prensibi olduğu gibi inancımız da gereğidir. Adil olacaklar, dürüst olacaklar, her kör kuruşun hesabını verecekler. Devlet yönetmek budur. Kan dökerek, bedel ödeyerek, şehitler vererek kurulan Türkiye Cumhuriyetini, kuruluş temel ilkelerinden asla döndüremezsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devletini itibarsız hale getiremezsiniz istediğimi yaparım diyemezsiniz. Hepimiz biliyoruz, hukukun olmadığı yerde adil yargılama olmaz, yargı tarafsız ve bağımsız olmayınca, adalet oluşmaz, adalet yoksa hak özgürlük, demokrasi de yoktur” diye konuştu.

BİRLİK İÇİN YOLA ÇIKMIŞTIR

Camcı “Bu ülkenin kurucusu olan partimiz Cumhuriyet Halk Partisi, geleceğine sahip çıkmak üzere Sayın Genel Başkan’ın öncülüğünde yürüyüşe çıkmıştır. Hukuk düzeninin yeniden tesisi için. Eşitlik, adalet, çağdaş dünya ile barış ve huzur içinde yeniden birlik için, yola çıkmıştır” dedi. 

KİRLİ ORTAKLIĞI BOZDUK BUGÜN DE BOZACAĞIZ

Camcı açıklamalarının sonunda ise şu ifadelere yer verdi: “Biz biliyoruz ki, Sayın Berberoğlu, bir suçun uluslararası mahkemelerde ele alınmasını önlemek için cezalandırılmıştır. Bu adım, muhalefete, % 49’luk hayır cephesine gözdağı vermek için atılmıştır. Bu adım, 2019 yılında Türk milletinin ülkesinin geleceğine müdahale etme kararlılığını etkilemek amaçlı atılmıştır.  Bu adımları Ergenekon, Balyoz, Odatv, Sarıkız, Ay Işığı, Yakamoz, Eldiven, askeri casusluk çete faaliyetlerinden hatırlıyoruz. Bu kirli ortaklığı Türk milleti olarak bozduk, bugün de bozacağız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.