Camcı: Benim örgütümden kimsenin adı geçmiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, belediyede yaşanan usulsüzlüklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Savcılık soruşturması sonrasında sahtekarlık işine karışmış kişilerin bulunacağı ve cezalandırılacağını söyleyen Camcı, “Bu işi kim yapmışsa cezasını da onlar çekecek” dedi.

Camcı: Benim örgütümden kimsenin adı geçmiyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
26 Haziran 2019 Çarşamba 13:51

USULSÜZLÜK NE KADAR ZAMANDIR YAPILIYOR?
CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, belediyede yaşanan usulsüzlüklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Olayın savcılığa intikal ettirildiğini ve işin sonunda belediyeye mağduriyet yaşatanların cezalandırılacağını söyledi. Camcı, daha önce de Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından konunun detaylı bir şekilde kamuoyuna aktarıldığını ifade ettiği konuşmasında, “Bu konuyu belediye başkanımız çok net bir şekilde izah etti. Burada bir olay var. Belediyeden 2 veya 3 memur, dışarıdan bağlantıları ile beraber Çerkezköy’de bir işe girişmiş. Çerkezköy Belediyesi’nin bir mağduriyeti var ama bu çözülecek bir durumdur. En kısa zamanda bunlar tespit edilerek, yeniden Çerkezköy Belediyesi’nin kasasına o paralar girecek. Belediye adına bir mağduriyet olmayacak. Bu iş planlı bir iş. Bunun ben çok çok önceki zamanlarda da olduğunu düşünüyorum. Bu işin içerisinde olan memurun bir tanesi, Belediye Başkanımız Sayın Vahap Akay’ın kazandığı ilk yılda Kızılpınar’a gönderilmişti. Son 7-8 ayda tekrar Çerkezköy Belediyesi’ne geldi. Demek ki bu arkadaş daha önce de bu işleri yapıyordu diye düşünüyorum. Bu iş savcılığa aktarılmış, bundan bir sonuç çıkarılacak” dedi.
ÜMİT KÖK’ÜN AÇIKLAMALARINA DEĞİNDİ
AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök’ün yaptığı açıklamalara değinen Camcı, “İlçe Başkanı açıklama yapmış, kaygı duyduğunu belirtmiş. Hiç iş orasında değil, yani bu işi çözecek olan savcılıktır. Bu işin sorumluları ortaya çıkacak. Belediye yapılan soruşturma sonrasında mağduriyet yaşatan kişiler, o paraları geri ödeyecektir” şeklinde konuştu.  Dosyalarda CHP İlçe Teşkilatı’ndan birinin adı geçmesi durumunda tavrının ne olacağı sorulan Camcı, “Ben çok net söyleyebilirim ki bizim örgütümüzde hiç kimsenin ismi geçmiyor. Lakin, ismi geçenler var. Onlar nasıl bir karar alacaklarsa alırlar. Şu an dosya sayısı 36’ya çıktı diye biliyorum. Geriye gidildiğinde bu sayı daha fazla artabilir. Sanırım Büyükşehir’den müfettiş gelmiş, İçişleri’nden de gelecek. Bu iş çözülecek. Bu işlerin olması, hoş bir şey değil. Bu arkadaşlar bu suçu işlemişlerse cezalarını ödeyecek. Bu işi kim yapmışsa, bu paralar onlardan alınacak. Mağduriyet yaşatanlar belli, isimler belli, kimler yapmış kimler etmiş? Belediye birkaç kişinin ilişkisini kesmiş diye duydum. Yani bunların hepsi ortaya çıkarılacak” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.