Camcı: Yoksulluğa, Yolsuzluğa ve Yüzsüzlüğe bir kez daha hayır

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla paylaştığı mesajda, "Emekçinin ve üretenin hak arama mücadelesi, her zaman mücadelemiz olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı

Camcı: Yoksulluğa, Yolsuzluğa ve Yüzsüzlüğe bir kez daha hayır
30 Nisan 2017 Pazar 18:56

YÜCE DEĞER: EMEK
Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj paylaştı. Camcı, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Uygarlıkların yaratıcısı yüce değer olan emeğe duyulan saygı ile emekçilerin uluslararası birlik, dayanışma, özgürlük ve hak arama günü olan 1 Mayıs tüm dünyada coşkuyla kutlanıyor.
EMEKÇİLER OLUMSUZ ETKİLENİYOR
Küreselleşen dünya adalet ve eşitlik kavramlarını her geçen gün erozyona uğratırken, ağırlaşan ve etkisini artıran sömürü düzeninin yarattığı olumsuz koşullar en çok emekçilerimizi olumsuz etkilemektedir.
DAHA ÇOK ÜRETME MÜCADELESİ
Emeği yaratan işçi, köylü, emekçi ve çalışan daha kaliteli ve daha çok üretme mücadelesi verirken, demokratik kurallar çerçevesinde ekonomik, sosyal ve kültürel haklarının korunmasını, örgütlenme, toplu pazarlık, grev ve sendikal haklarının sağlanmasını talep etmektedir.
HAKLARINI İSTİYORLAR
Emekçilerimiz; taşeronluk sistemini, sendikal hakların kısıtlanmasını, kıdem tazminatlarının gasp edilmesini, düşük ücretleri ve mezarda emekliliği reddediyor. Çalışanlar, emekçiler, hakları olan özgürlük, demokrasi ve insanca yaşam sürecek bir ücret istiyor.
HALK BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLENİYOR
Özellikle son dönemde; içte ve dışta terör ve savaş tehditlerinin yaşandığı, toplumun üzerine korku salındığı, hukuksuzluğunun hukuk olduğu, halkın borç batağına sürüklendiği, orta sınıfın çöktüğü, toplumsal barışın kaybolduğu, üretenin ve üretimin önemsenmediği, alın terinin değersizleştiği bir dönemden geçmekteyiz.
İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 13'LERE ULAŞTI
2017 yılında; işsizlik oranının ise yüzde 13 seviyelerine ulaştığı, yani ülkemizde yaklaşık 4 milyon kişinin iş bulamadığı, çalışanın, üretenin ise insanca bir yaşam sağlayacak ücret alamadığı, çalışma haklarının kısıtlandığı, gasp edildiği bir düzende yaşamaktayız.
YÜREKTEN KUTLUYORUM
Bu duygularla, yüce değer olan emeğin ve emekçinin haklarının yok edilmesine, Yoksulluğa, Yolsuzluğa ve Yüzsüzlüğe bir kez daha hayır diyerek, tüm üretenlerin, işçilerin, köylülerin, emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yürekten kutluyorum. Emekçinin ve üretenin hak arama mücadelesi, her zaman mücadelemiz olmaya devam edecektir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.