Cami ve Din Görevlileri kahvaltıda buluştu

Çerkezköy'de görev yapmakta olan İmamlar ve Kuran Kursu Hocaları, Cami ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi

Cami ve Din Görevlileri kahvaltıda buluştu
07 Ekim 2016 Cuma 10:49

KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER

Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından Cami ve Din Görevlileri haftası kapsamında kahvaltı programı organize edildi. Düzenlenen kahvaltı programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Diyanet İşleri Başkan Müşaviri Ramazan Tahiroğlu, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy’de görev yapan cami imam hatipleri ile Kuran Kursu hocaları katıldı.

KİTAP DENİNCE AKLA KURAN-I KERİM GELİR

Kahvaltı programının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, “Camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle din görevlilerimizle kahvaltılı programında bir araya gelmeyi istedik. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu sene önemli bir konuyu seçti. Cami ve kitap, bu iki kelimce çok önemli. Camini tarihteki önemi ortadadır. Kitap medeniyetin temel taşıdır. İslamın temel taşı, islamın ilerlemesinin temelinde kitap vardır. Kitap denince ilk akla gelen Kuran-ı Kerimdir” dedi.

SEMİNER VERECEK

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği Cami ve Kitap konusu etrafında konferans ve seminerler düzenleyeceklerini sözlerine ekleyen Tuna, “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen Diyanet İşleri Başkan Müşaviri Ramazan Tahiroğlu hocamız ilçemiz de olacaklar. Hocamızı buraya davet ettik ve sizlere seminer verecek. Nasıl din hizmetleri daha iyi yapılır ve cami kitap konusunda seminer icra edecek” ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZİ TESLİM ALMAYA TEŞEBBÜS ETTİLER

Müftü Yusuf Tuna’nın ardından söz alan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise, “Ülkemiz 15 Temmuz gecesi, tarihimizin en kanlı ihanet girişimlerinden birine maruz kalmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızan FETÖ/PDY üyesi, asker elbisesi giymiş bir grup terörist, milletimizin ve devletimizin kendilerine emaneti olan silahları, asıl sahiplerine doğrultarak milli iradeyi gasp etmeye ve ülkemizi teslim almaya teşebbüs etmiştir” açıklamasında bulundu.

MİLLET ÜLKESİNE SAHİP ÇIKTI

TBMM ve Cumhurbaşkanlığımız külliyesi başta olmak üzere birçok sivil ve resmi önemli kurum, kuruluş ve tesisin hain FETÖ’cü darbeciler tarafından bombalandığını ve ağır ateş altına alındığını ifade eden Kaymakam Kubilay, “Ancak milletimiz açılan ateşlere, atılan bombalara rağmen meydanı alçak FETÖ’cü darbecilere bırakmamış, ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkmıştır. Her yaştan 79 milyonun tamamı vatanını, milletini, demokrasiyi ve hukuk devletini savunmak için büyük bir kahramanlık destanı yazmıştır” diye konuştu.

ASLA UNUTULMAYACAK

15 Temmuz darbe girişiminin, 241 Aziz Şehitlerin mübarek kanları, 2 bin 194 kahraman gazinin de fedakarlıkları sayesinde engellendiğini ifade eden Metin Kubilay, “Şüphesiz ki milletimizin, asker üniforması giymiş bu teröristler karşısında gösterdiği şanlı direniş asla unutulmayacak, nesiller boyu bir ibret vesikası olarak anlatılacaktır” dedi.

GÖREVLERİNİ YAPTILAR

Metin Kubilay konuşmasının devamında  “Kurtuluş savaşımızda olduğu gibi aynı zamanda milletimizin zor günlerinde onların yanlarında olmak, rehberlik yapmak milletimizin huzurunu korumak için seferber olmaktır. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve müftülüğümüzde görevli din görevlisi arkadaşlarımız bu anlayışla görevlerini yaptılar. İlçemizde bütün kamu kurum ve kuruluşları milli iradenin, demokrasimizin, vatanımızın, bayrağımızın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin yanında yer aldı” ifadelerini kullandı.

CAMİ VE KİTAP KONULARINDA SEMİNER VERDİ

Kaymakam Kubilay, konuşmasının sonunda ise Halk Eğitim Merkezi çalışmalarından bahsederek sözlerini noktaladı. Kaymakam Metin Kubilay’ın ardından Diyanet İşleri Başkan Müşaviri Ramazan Tahiroğlu, Cami ve Kitap konuları hakkında din görevlilerine bilgilendirmede bulunmasının ardından kahvaltı programı sona erdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
habip bilgin - 8 yıl önce
Halen görevde olduğu halde bu toplantıya cagrilmayan din görevlilerinin ne suçu vardı acaba sayın müftü. Bunu gerekli mercilere ileteceğiz.
Avatar
habip bilgin - 8 yıl önce
Sayın müftü iftira attığı din görevlilerini yüzün tutmadığı icinmi çağırmadı toplantıya.yada onların görevde olduklarından haberin mi yok.Din adamı iftira atmaz.
Avatar
isimsiz... - 8 yıl önce
İL MÜFTÜLÜĞÜNE,
Her türlü dedikodunun alıp yürüdüğü yalakalar takımı tarafından yönetilen bir müftüye ne kadar daha tahammül edeceksiniz..Lütfen ALLAH rızası için din adamlığı şahsiyetine yakışır içten pazarlıklı olmayan imamlara iftira atmayan bir müftü getirin artık...