Çanakkale geçilmez!

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iki önemli günü, düzenlenen törenle kutladı. Okulun Konferans Salonunda, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programı düzenlendi.

Çanakkale geçilmez!
19 Mart 2018 Pazartesi 14:22

YOĞUN KATILIM YAŞANDI
Katılımın oldukça yoğun olduğu programı izlemeye; Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Caner Baysal’ın yanı sıra öğrenciler ve veliler katıldı.
KONUŞMALAR YAPILDI
Törenin açılış konuşmasını Okul Müdürü Caner Baysal yaptı. Ardından Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu söz aldı. Baysal ve Temiroğlu konuşmalarında her iki günün önemine değinerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
BUNDAN SONRA NASIL DAVRANMAMIZ GEREKTİĞİNİ VURGULAMAK İSTİYORUM
Törende son olarak kürsüye gelen ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutlayacağımız bugünkü törenimizde, geçmişte yaşananları bir kez daha hatırlatmak ve bundan sonra nasıl davranmamız gerektiğini vurgulamak istiyorum. 12 Mart 1921’de TBMM tarafından kabul edilen milli marşımız için şairimiz Mehmet Akif’in de dediği gibi ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşları yazdırmasın’ diyoruz.
KENETLENEN BİR MİLLETİN MÜCADELESİDİR
Şanlı Türk tarihinin zaferleri arasında yer alan Çanakkale Zaferi, utançla yaşamak yerine onurla ölmeyi tercih edenlerin; genç, yaşlı, kadın, erkek el ele kenetlenen bir milletin mücadelesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda çok ciddi bir aşama olan Çanakkale Savaşı, bağımsızlık ve egemenlik mücadelemizin de temeli oldu. Bu savaş, Türk evladının kol kola, göğüs göğse sergilediği bir mücadele oldu. Bu destan yazılırken ülkemiz, varlığını ve bağımsızlığı sürdürebilmek için çok genç bir kuşağını feda etmek zorunda kaldı. Bu destan yazılırken, kahraman Türk ordusunun, gerek başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere öne çıkardığı kahramanlar ve gerekse Türk askerinin seçkin vasıflarının ortaya çıkması ve dünya savaş tarihinde olmayan bir başarıyı ortaya koyması açısından çok önemlidir.
KAHREDİCİ PLANLARINI BERTARAF ETMEK ZORUNDAYIZ
Savaş tarihimize en kalın ve altın harflerle yazdığımız Çanakkale Zaferimizi kutlarken, Çanakkale’yi, Milli Mücadele’yi, vatan ve bayrak için canlarını veren tüm şehitlerimizi, ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diye haykıran Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmuyoruz. Bize yeni dayatmalarla geçmişi yaşatmak niyetinde olanların kahredici planlarını bertaraf etmek zorundayız. Bu vesileyle imkansızlıktan yeni bir devlet yaratan bütün geçmişlerimizi burada yeniden anarken, ‘Çanakkale Geçilmez’ diye bir kez daha haykırıyoruz.”
DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI
Konuşmaların ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşma Okul öğretmenlerinden Bahar Dalkıran tarafından yapıldı. Konuşmalardan sonra okul öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan canlandırmalar ve oyunlar sahnelendi. ‘Toprağın Sesi’ ve ‘Ölümsüz Mısralar’ adlı canlandırmalar ile ‘Zafer Ateşi’ adlı halk oyunları oldukça duygulu anlar yaşattı. Canlandırmalar izlenirken kimi izleyiciler gözyaşlarını tutamazken, oyunun sonunda öğrenciler ve öğretmenler dakikalarca ayakta alkışlandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.