Çanakkale, mazlumun, zalime direnişinin sembolüdür

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çanakkale, mazlumun, zalime direnişinin sembolüdür
19 Mart 2018 Pazartesi 13:58

SONSUZ MİNNET VE ŞÜKRANLARIMI SUNARIM
“Çanakkale, bağımsızlık aşkıyla ‘Çanakkale geçilmez’ diye haykıran, genci, yaşlısı, kadını, erkeği ile büyük bir ruhla cepheye koşanların destanıdır.
 
Bu destanın her bir satırında, bağımsızlık aşkı, özgürlük ve insanlık onuru vardır.
 
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ön sözünün yazıldığı Çanakkale, mazlumun, zalime direnişinin sembolüdür.
 
Ulusumuz, ‘Ben size hücumu değil, ölmeyi emrediyorum’ diyen Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde sadece kendi tarihine değil, Dünya tarihine de yön vermiştir.
 
Liderlik yeteneği ve dehasıyla tarih sahnesinde ön plana çıkan Atatürk, kuşkusuz bu zaferin en büyük mimarıdır.
 
Bütün imkânsızlıklara rağmen tam bağımsızlık inancı ve kararlılığını dünyaya gösteren ulusumuzun bu yolda kenetlenmesi, bir diğer destana, emperyalizme karşı verilen Kurtuluş Savaşına da ilham olmuştur.
 
Atatürk’süz bir tarih düşleyenler, savaşla, kanla, gözyaşıyla elde ettiğimiz İstiklal Marşı’nın bestesinden rahatsız olanlar, laik Cumhuriyetle hesaplaşmak için fırsat kollayanlar bunu asla başaramayacaktır.
 
Bize düşen en büyük görev, tarihin bu altın sayfasını belleklerimizde her daim taze tutmak, gelecek kuşaklara doğu bir şekilde anlatmak, bize armağan edilen Cumhuriyet’e sahip çıkmaktır.”
 
Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünde Ulu Önderimiz Atatürk’e, kahraman silah arkadaşlarına, milleti ve vatanı için canlarını seve seve feda eden şehitlerimize, gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunarım.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.