Çanakkale ruhu, bizleri birbirimize bağlayan ruhtur

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çanakkale ruhu, bizleri birbirimize bağlayan ruhtur
19 Mart 2018 Pazartesi 13:59

ŞANLI BİR ZAFER
“Milletimiz bundan 103 yıl önce Çanakkale’de tarihimizin en şerefli sayfalarından birini yazmıştır. Çanakkale, sadece bir ulusun özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi değildir. Aynı zamanda mazlum ulusların emperyalizme karşı mücadelesinin simgesidir; bir ulusun vatan aşkıyla ve inançla bir araya geldiğinde tarihin akışını değiştirebileceğini kanıtlayan şanlı bir zaferdir.  
DÜNYANIN EN BÜYÜK KUVVETLERİNİ DAHİ DİZE GETİREBİLECEĞİMİZİ GÖSTERMİŞTİR
Çanakkale ruhu, Cumhuriyetimizin temelinde yatan, bizleri birbirimize bağlayan ruhtur. Kendinden çok üstün düşmana karşı fedakârca ve omuz omuza mücadele eden milletimiz, bir ve beraber olduğumuzda dünyanın en büyük kuvvetlerini dahi dize getirebileceğimizi göstermiştir. Aynı ruhla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiğimiz Kurtuluş Savaşı, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli olmuştur. Cumhuriyetin ilk yıllarında ülkemizin yaptığı atılımların itici gücü de bu ruh ve inanmışlıktır.    
 BU MİRASI YÜKSELTMEK İÇİN YORULMAKSIZIN ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR
Bu nedenle 18 Mart, bu toprakları bizlere vatan kılmak için canlarını ortaya koyan şehitlerimizin aziz hatırasını anmanın yanında, onların bize bıraktığı mirasa sahip çıkmanın ve bu mirası yükseltmek için yorulmaksızın çalışmamız gerektiğini hatırlamanın da günüdür.
 AZİZ HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM
Bu düşüncelerle, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu topraklar için canlarını veren şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.