Çan'da destek; Çerkezköy'de protesto!

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe ve Kadın Meclisi Başkanı Serpil Karabal’ın 18 Mart Çan Termik Santrali’nde yapmış olduğu açıklamalar ortaya çıktı. Çan’da yaptıkları açıklamada yeni nesil termik santraller hakkında olumlu ifadeler kullanan ikilinin, Çerkezköy ve Kapaklı’da termik santrale Çan’daki açıklamalarının aksine şiddetli bir şekilde karşı çıkmaları akılları bulandırdı. Çerkezköy Bakış Gazetesi’nin konuyla ilgili videoları yayımlamasının ardından Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe basın açıklaması yapacağını duyurdu. Yarın saat 09.00’da gerçekleşecek açıklamada Serfiçe’nin ne söyleyeceği ise merak konusu oldu.

Çan'da destek; Çerkezköy'de protesto!
06 Aralık 2017 Çarşamba 20:46

Çerkezköy Bakış Gazetesi, konuyla ilgili haberde şu ifadeleri kullandı: 

Bu ne iki yüzlülük!..
Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe ve Kadın Meclisi Başkanı Serpil Karabal, Çanakkale 18 Mart Çan Termik Santrali’ndeki inceleme gezisinde ‘Termik Santral’e karşı olmadıklarını, Çerkezköy’de ise karşı olduklarını belirten açıklamaları ‘Bu ne iki yüzlülük!..’ sorusunu akıllara getirdi.

Termik Santrali' nedeniyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Termik Santralin işleyişi ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için Çanakkale 18 Mart ÇAN Termik Santrali’ne geçtiğimiz Ekim ayında gezi düzenledi. Geziye Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe ve Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Karabal ile Çerkezköy ve Kapaklı’da faaliyet gösteren çok sayıda STK temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldı. Gezide, katılımcılara son teknoloji ile yapılan Çan Termik Santralin işleyişi, faydaları ve çevre dostu olduğu anlatıldı.

SERFİÇE’NİN İLK AÇIKLAMASI: DESTEKLİYORUZ
Gezi sonrası Tekirdağ Büyükşehir ile Çerkezköy Belediyesi’nin Meclis üyeliği görevini de sürdüren CHP’li Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, burada kameraya yaptığı açıklamada Çan Termik Santralinin başarılı bir tesis olduğunu belirterek, “Başarılı bir tesisi gezdik. Türkiye’miz için bir gelişme yaşandığını gözlemledik. Bunun devam etmesini de destekliyoruz. Karşı olduğumuz termik santral değil. Termik santralde gerekli olan her alanda ilerlemeler, çalışmalar ve yatırımlar yapılsın bunu destekliyoruz vatandaşlar olarak. İlk defa termik santrali ziyaret ettim. Bilmediğim noktalar varmış onları öğrendim. Santral kısmı için içim biraz daha rahatladı. Termik santrallerin 1980’lerden günümüze geldiği noktada kötü örnekleri var. Şuan güzel bir noktaya gelmiş. Çevreye daha duyarlı olmuş. Bunları gözlemledik ve mutlu olduk. Bu ülke hepimizin. Hepimiz adına yapılan yatırım bunlar. Bu bizi mutlu etti. Bundan yana şüphemiz, endişemiz kalmadı.” ifadelerine yer vermişti.

KARABAL: BENİM ÜLKEMİN YÖNETİCİSİ BUNU DÜŞÜNDÜYSE ÖLDÜRMEK İÇİN DÜŞÜNMEMİŞTİR
Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Karabal’da Çan Termik Santrali gezisi sırasında yaptığı açıklamasında, Termik Santralin yapılması planlanan bölgede vatandaşların bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “O bölgede yaşayan insanların daha bilinçli bir şekilde termik santrallere karşı gelmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü bilgisizlikle yönlendirildiklerinde kayıplar başlar. Sabit düşünceye düşeriz. Benim ülkemin yöneticisi bunu düşündüyse herhalde beni öldürmek için düşünmemiştir. Biz gençliğimizde Yatağan Termik Santrali ile yatıp kalktık. Hayalimizdeki termik santral hep bize Yatağan olarak gösterildi. Çan termik santraline geldiğimizde sistemin çok değiştiğini ve her şeyin kontrol altında olduğunu gördük.” diye kamera karşısında görüşlerini belirtmişti.

ÇERKEZKÖY’E GELİNCE ‘U’ DÖNÜŞÜ YAPTILAR
Çan Termik Santrali gezisi sırasında termik santralden yana olduklarını belirten açıklamalarda bulunan Serfiçe ve Karabal, Çerkezköy’e geldikten sonra ne olduysa birden ‘U’ dönüş yaptılar. Serfiçe, Kapaklı Belediye Meydanı’nda başkanlığını yaptığı Kent Konseyi öncülüğünde düzenlenen ‘Termik Santrale hayır’ mitinginde yaptığı konuşmada termik santrale karşı olduğunu belirten açıklamalarda bulundu ve termik santral istemediklerini ifade etti.

TOPLANTIYI PROVOKE ETMEYE ÇALIŞTI
Dün ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Çerkezköy ve Kapaklı arasında yapılması planlanan çevre dostu ‘Yeni Nesil Termik Santral’ için bakanlık yetkilileri vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Çan’da yaptığı açıklamada vatandaşların bilinçlendirilmesinin önemine değinen ve termik santrale sıcak baktığını belirten açıklamalarda bulunan Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Karabal, Çan’da yaptığı bilinçlendirilme önerisine Çerkezköy’de kendisi engel oldu ve toplantıyı provoke etmeye çalıştı. Toplantı salonunu Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe ve beraberindekilerle vatandaşları bilgilendirme toplantısını terk eden Karabal, dışarıda avazı çıktığı kadar bağırarak farklı bir görüntü ortaya çıkarttı.

1,5 AYDA NE DEĞİŞTİ?
Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe ve Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Karabal’ın 18 Mart Çan Termik Santrali’nde yapılan bilgilendirme gezisinde santralinin çevre dostu olduğunu görüp destekleyici yönde yaptıkları açıklamaların üzerinden kısa bir süre geçmesinden sonra karşı olduklarını ifade eden açıklamalar yapmaları kafalarda soru işaretine neden oldu. Çan’ı gelip gördükten sonra ikna olanların Çerkezköy’de tam tersi protesto eylemlerinde bulunması, arkalarında başka bir güç mü var? Yurt dışı destekli Greenpeace mi var? diye kafa karışıklığına yol açtılar.

İŞTE O VİDEOLAR
Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe ve Kadın Meclisi Başkanı Serpil Karabal’ın Çan'da yaptıkları termik santral yanlısı açıklamalarıyla; Kapaklı ve Çerkezköy'de termik santrale karşı çıktıkları görüntüleri http://www.cerkezkoybakis.com.tr/gundem/bu-ne-iki-yuzluluk-h101476.html adresinden izleyebilirsiniz.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.