Candan Yüceer; “Bu bir yemin krizi değil demokrasi

12 Haziran’da gerçekleştirilen seçimlerin ardından CHP Tekirdağ Milletvekili seçilen Dr. Candan Yüceer Çerkezköy’deki köyleri gezerek seçimlerde verdikleri destekten ötürü vatandaşlara teşekkür ederken, kapısının herkese açık olduğunu da dile getirdi. Ziyaretleri esnasında ‘Yemin Sorunu’na değinen Yüceer, bunun yanlış yansıtılmak istendiğine dikkat çekerek, “Biz buna demokrasi krizi dedik çünkü milletvekili olarak seçilen iki kişi meclise giremedi. Biz bu arkadaşlarımızın önünde hiçbir engel olmadığına dair kamuoyunun dikkatini çekmek istedik” dedi

Candan Yüceer; “Bu bir yemin krizi değil demokrasi
27 Temmuz 2011 Çarşamba 00:00

12 Haziran’da gerçekleştirilen seçimlerin ardından CHP Tekirdağ Milletvekili seçilen Dr. Candan Yüceer yeni Yönetim Kurulu ve İl Genel Meclis Üyeleri ile birlikte Çerkezköy’deki köyleri gezerek seçimlerde verdikleri destekten ötürü vatandaşlara teşekkür etti.  Ziyaretlerine Pınarça’dan başlayan Yüceer, daha sonra Yanıkağıl, Bağçeağıl, Karlıköy ve Uzunhacı köylerine gelerek vatandaşlarla sohbet edip dertlerini dinledi. Gerçekleştirdiği konuşmalarda, mecliste yaşanan ‘Yemin Sorunu’na değinen ve zaman zaman hükümeti eleştiren Yüceer, “Ülkemizde kurallar rejimi yok Hukuk herkese eşit uygulanmıyor. Sizler bizleri Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasiye, hukuka sahip çıkmamız için oraya gönderdiniz. Biz de ortada olan hukuksuzluğa dikkat çekmek istedik” şeklinde konuştu.
DAHA SIK ZİYARET EDECEĞİZ
Ziyaretleri esnasında, 12 Haziran Genel Seçimleri’nde vatandaşların desteğiyle milletvekili seçildiğini hatırlatan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, vatandaşların hem şahsına hem de CHP’ye verdiği katkıdan ötürü teşekkür etti. Yüceer ayrıca, Tekirdağ’ın memleketi olduğunu vurgulayarak bölgeyi daha sık ziyaret edeceğini de dile getirdi. “Meclise sizlerin desteğiyle gittik, sizlere layık olmaya çalışacağız” diyen Yüceer, vatandaşların istedikleri zaman kendisini ziyaret edebileceğini, telefonunun 24 saat açık olduğunu ve vatandaşların kendisine ulaşabileceklerini dile getirdi.
BAŞARI OLMADIĞI GİBİ BU BİR HEZİMET DE DEĞİL
Seçimlerde bekledikleri sonucu alamadıklarını fakat bunun bir başarı olmadığı gibi hezimet anlamına da gelmediğini belirten Candan Yüceer, CHP’nin mecliste milletvekili sayısını arttıran tek parti olduğuna dikkat çekti. Yüceer, bundan sonraki süreçte tüm CHP’lilerin hesap yapmadan çalışmaya başlaması gerektiğini de ifade etti.
KENDİMİZİ KRİZİN İÇİNDE BULDUK
Ziyaretlerini daha önce gerçekleştirmeyi planladığını ancak seçimlerin ardından yaşanan ‘Yemin problemi’ sebebiyle bunun gerçekleşmediğini ifade eden Yüceer, “Seçimden sonra kendimizi krizin içinde bulduk ve bu sorun ‘Yemin krizi’ olarak yansıtıldı. Biz buna demokrasi krizi dedik çünkü milletvekili olarak seçilen iki kişi meclise giremedi. Biz bu arkadaşlarımızın önünde hiçbir engel olmadığına dair kamuoyunun dikkatini çekmek istedik” dedi. Yüceer, CHP’yi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğunu hatırlattı ve CHP’nin Meclisi protesto etmek gibi bir durumun da söz konusu olmadığının altını çizdi.
NEDEN YEMİN EDEMEDİLER?
Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal’ın hükümlü değil sadece tutuklu olduğuna dikkat çeken Yüceer, “Bu insanların suçları ne? Eğer bir suçları varsa bu güne kadar neden hüküm verilmedi? Seçimlerden önce Başsavcılıktan temiz kâğıdı aldılar. YSK’dan ‘seçilebilirsin’ dendi. Hatta milletvekili mazbatalarını aldılar ama bu insanlara yemin edemezsiniz dendi. Böyle bir şey yok. Bir dönem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da yargılandı, ceza aldı ve cezaevinde yattı. Fakat bu kural değiştirildi ve ardından milletvekili oldu” şeklinde konuştu.
HUKUKSUZLUĞA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK
Vatandaşlar da Yüceer’i bu söylemlerinden ötürü desteklerken, Yüceer de “Sizler bizleri Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasiye, hukuka sahip çıkmamız için oraya gönderdiniz. Biz de ortada olan hukuksuzluğa dikkat çekmek istedik” ifadelerini kullandı. Candan Yüceer ayrıca CHP’li vekillerin BDP ile aynı kefeye koyulmasının da yanlış olduğuna vurgu yaparken kamuoyunun bu şekilde yanlış bilgilendirilmeye çalışıldığının da altını çizdi.
HUKUK HERKESE EŞİT UYGULANMIYOR
Konuşmasında yaşanan süreci eleştirmeye devam eden Yüceer, hükümetin ‘Demokrasi ve hak sadece benim olsun’ fikrini taşıdığını savunarak, “Millet iradesi diyordunuz, sadece size oy verenler mi millet iradesi? Peki, 11, 5 milyon insan ne olacak? Biz vekiller yargılanmasın demiyoruz. Hatta dokunulmazlıklar kaldırılsın diyerek dilekçe veren parti de biziz. Maalesef ülkemizde kurallar rejimi yok Hukuk herkese eşit uygulanmıyor” şeklinde konuştu. Konuşmasında, terör konusunda da değinen Yüceer, terör sorunun acil çözülmesi gerektiğini ifade ederken, AKP’nin bu konuda başarılı olmadığını öne sürdü ve söylemlerin sadece sözde kaldığını ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.