Candan Yüceer’den o saygısızlığa cevap

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 15 Temmuz şehitleri için Çerkezköy’de düzenlenen Kur’an-ı Kerim tilaveti programı esnasında edilen duada Çerkezköy Müftü Vekili Mahmut Öztekin’in, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının adını anmamasına ilişkin bir basın açıklaması yayımladı.

Candan Yüceer’den o saygısızlığa cevap
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
17 Temmuz 2019 Çarşamba 15:01

“SİYASİ PARTİ GÖZETMEKSİZİN BURADAYIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yayımladığı basın açıklamasında 15 Temmuz şehitleri için Çerkezköy’de düzenlenen Kur’an-ı Kerim tilaveti programı esnasında Çerkezköy Müftü Vekili Mahmut Öztekin’in, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmamasını eleştirdi. Açıklamasında ülkemizin ortak değerlerine vurgu yapan Yüceer, “Bizler herhangi bir siyasi parti ve ideoloji gözetmeden şehitlerimizi anmak için yurdun dört bir yanında bir araya geldik. Şehitlerimiz ve gazilerimiz vatanımızı, birliğimizi korumak için canlarını ortaya koydular” diye konuştu.
“ATATÜRK’ÜN ADINI ANMAMAK BÜYÜK HADSİZLİK”
Açıklamasında milli birlik vurgusu da yapan Yüceer, “Vatan için can veren, milli birliğimiz için canlarını ortaya koyan herkes bizim şehidimizdir, gazimizdir, bizim değerimizdir.” dedi. Atatürk’ün ortak bir değer olduğunu hatırlatan Yüceer, “15 Temmuz bir milli birlik mücadelesiydi. Bu milli birlik mücadelesini anarken Atatürk’ü, yüz yıldır birliğimiz için can verenleri, canlarını ortaya koyanları görmezden gelerek adlarını anmamak büyük bir hadsizliktir” şeklinde konuştu.  CHP’li Yüceer açıklamasına, “Müftü gibi kamu görevlileri görevlerini icra ederken tüm topluma karşı görevli olduklarını unutmamalı, bir partinin ideolojisine ve söylemlerine göre hareket etmemelidir” sözleriyle son verdi.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.