Çarşı pazarda Bayram bereketi

Ramazan Bayramı pazarcının yüzünü güldürdü. Yaz tatili nedeni ile ilçenin boşalması, banka kredileri ve vatandaşın alım gücünün düşmesi ile zor günler geçiren pazarcıların yüzü Ramazan Bayramı ile bir nebze olsun güldü.

Çarşı pazarda Bayram bereketi
31 Temmuz 2014 Perşembe 07:53

ÇİFTE BAYRAM
Özellikle Arefe günü Çerkezköy, Kapaklı ve Saray'da kurulan pazarlarda büyük bir canlılık yakalayan pazarcılar, "Kurban Bayramı’nın ardından neredeyse bir sene sonra işlerimizde ciddi bir kıpırdanma oldu. Tezgahlardaki malları satmaya başladık. Bu Bayram esnafa ilaç gibi geldi" dediler.
İZDİHAM YAŞANDI
Arefe Günü kurulan Çerkezköy Halk Pazarı'nda birçok esnafın Sahur'dan sonra tezgah açtıkları öğrenilirken, Arefe Günü Halk Pazarı'nda ve çarşıda adeta izdiham yaşandı.
GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI
Alış-verişi son güne bırakan Çerkezköy halkı pazara ve mağazalara akın ederken, izdihama neden oldular. Pazarda ve mağazalarda kalabalıktan adım atılmazken, Polis ve Zabıta Ekipleri de gerekli tedbirleri alarak yankesicilere ve fahiş fiyatla ürün satan uyanıklara göz açtırmadılar.
Pazara çıkan vatandaşlar fiyatların pahalılığından şikayet etse de geçtiğimiz önceki bayramlara göre bu sefer alış veriş yapmayı daha çok tercih ettiler.
Uzun zamandır hayat pahalılığından kendilerine ve çocuklarına giyecek yeni bir şey alamadıklarını söyleyen vatandaşlar, "Pazarda fiyatlar mağazalara göre biraz daha uygun. O yüzden pazardan alış-veriş yapmayı tercih ettik. Ama kendimizden çok çocukların ihtiyaçlarını karşıladık” ifadesini kullandılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.