ÇAY OCAĞI'NDA ŞİFA DAĞITIYOR

Çay ocağı işletmecisi Ali Kara romatizmalarından kurtulmak için aradığı şifayı Himalaya Kristal Tuzu'nda bulduğuna inanınca, kendisi gibi şifa arayanlara da bu tuzu önermeye başladı. 8 aydan bu yana bir taraftan çay satan Kara, diğer taraftan Pakistan'dan ithal edilen Himalaya Kristal Lambaları ve Kristal Tuzu'nu satarak hem para kazanıyor hemde şifa dağıtıttığını iddia ediyor.

ÇAY OCAĞI'NDA ŞİFA DAĞITIYOR
23 Haziran 2011 Perşembe 00:00

Çerkezköy son günlerde Dünya'nın en büyük ve yüksek sıra dağları olan Himalaya'dan gelen kristal tuzun saçtığı şifayı konuşuyor. Baş ağrısından tutun stres, uykusuzluk ve romatizma gibi hastalıklara iyi geldiği belirtilen kristal tuz, gece lambası olarakta kullanılıyor. Himalaya Kristal Lambaları ve Kristal Tuzu Çerkezköy'de meşhur hale getiren ise bir çay ocağı işletmecisi. Erna Center'ın 5. Katı'nda çay ocağı işleten Ali Kara, bugüne kadar 100 kişiye sattığı Kristal Lambaları Çerkezköy Gazetesi'ne anlattı.
ROMATİZMAM GEÇTİ
Yaklaşık 8 ay önce bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Himalaya Kristal Lambaları ve Kristal Tuz üzerine düzenlenen seminerlere katılmaya başladığını söyleyen Ali Kara, daha sonra satışını yaptığını kaydetti. Himalaya Kristal İyonizer Tuz Lambaları ile Doğal Himalaya Kristal Tuzu'nun her derde deva olduğunu söyleyen Kara, "Kristal lamba ve tuz Pakistan'dan ithal ediliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı. Ben bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine İstanbul'da bu ürünleri ithal eden firmanın eğitim seminerlerine katıldım. Sonra ürünlerden alıp önce kendim kullanmaya başladım. Romatizmalarım bu tuzu kullandıktan sonra bir hafta içerisinde geçti. Önce 'Çalışmıyorum ağrılar bu yüzden geçmiştir' diye düşündüm. Bir hafta sonra gelip burda çalışmaya başladım. Ama 8 aydır romatizmalarımdan eser yok" dedi.
BU LAMBALAR ŞİFA SAÇIYOR
Kristal tuz lambalarının eksi  iyon yayarak ortamın nötrleşmesini sağladığını bunun da temiz hava solumamıza yardımcı olduğunu söyleyen Kara, kristal lambaların çeşitlerinin de olduğunu belirtti. Ali Kara, "Bilgisayarın yanına, oturma odasına veya yatak odamıza bu kristal lambalarından koyduğumuzda, ortamın elektrik yükünü azaltarak; baş ağrısından, stresten, uykusuzluktan kendimizi kurtarmış oluruz"açıklamasında bulundu.
Çerkezköy'de kristal lamba ve tuzun sadece kendisinde bulunduğunu ve bu mucizevi lamba fiyatlarının ağırlığa göre değiştiğini belirten Kara, "Lambaların fiyatları ağırlığına göre değişiyor. Kilosuna göre lamba fiyatları 120 ile 700 TL arasında tutuyor" dedi.
100 KİŞİYE SATTIM HİÇ ŞİKAYET GELMEDİ
Yaklaşık 8 aydan beri Çerkezköy'de söz konusu lambalardan 100 tane sattığını hatırlatan Ali Kara "Bugüne kadar hiç şikayet gelmedi. Bu lambaları alanların hepsi memnun kaldı. Uyku sorunu olanlar ve stres çekenler bu sorunlardan kurtuldu" diye konuştu.
Sattığı Himalaya'dan gelen ürünlerle ilgili olarak eğitim gören Ali Kara, broşürler aracılığıyla da bilgi vermeyi ihmal etmiyor. Himalaya Kristali hakkında bilgi veren Kara şunları kaydetti: "Yaklaşık 250 milyon yıl önce denizlerin kurumasıyla oluşmuştur. Himalaya Kristal Tuzunu, kaya tuzundan ayıran en önemli fark güneş enerjisini içinde depolamış olması, yüksek basınç altında kristalleşmiş olması ve molekül yapısının küçülmesinden dolayı hücre içine girebilmesidir. Suda çözeltildiğinde milyonlarca yıldır içinde hapsettiği bu güneş enerjisini tekrar suya geri verir ki bu eşsiz bir şölendir."
KRİSTAL TUZ HER DERDE DEVA
Himalaya'dan getirilen tuz kalıbı içerisine yerleştirilen lamba ile oluşturulan Himalaya Kristal Lambaları dışında yenilebilen tuzunu da satan Ali Kara, bununla ilgili de ilginç bilgiler verdi. Kristal tuzun her türlü derde deva olduğunu söyleyen Kara, bu tuzun kullanıldığında her türlü cilt ve güneş lekelerine, yanıklara iyi geldiğini de ifade ettikten sonra romatizma gibi ağrıları da iyileştirdiğini söyledi. Çay Ocağı sahibi Ali Kara sözlerine şöyle devam etti:
"Kendimde romatizma ağrılarından şikayetçiydim. Fakat bu tuzu kullandıktan sonra 1 haftada ağrılarım geçti. Şimdi daha rahatım. Bu tuz yemeklerde ve salatalarda kullanılabilir. Bünyedeki ölü hücreleri yeniliyor. İçerek kullandığımızda şeker hastalarına ve her türlü yaraya iyi geliyor. Ciltdeki lekeleri de kapatıyor. Yeme içmeyi düzenliyor. Yeterli su almayı sağlıyor. Hatta evlerimizde kullandığımız normal tuzun yerine bu tuzun kullanılmasını öneriyoruz. İçerisinde 84 minarel var."
Bu her derde deva tuzun kilosunun 50 TL olduğunu belirten Kara, kristal lamba ve tuzu temin etmek isteyenlerin Erna Canter 5. kattaki çay ocağından kendisine ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.